If-Koubou

Cum se deschide fișiere în Windows cu diferite extensii de fișiere

Cum se deschide fișiere în Windows cu diferite extensii de fișiere (Sfaturi pentru computer)

Întotdeauna am vrut să scriu un articol despre cum să deschideți fișiere cu extensii de fișiere diferite, cum ar fi .wps, .prn, .mpp, .mdi, .rar, .psd, .pps, .sit, .nrg și multe altele ! Am întâlnit această problemă de multe ori de multe ori, de obicei, pentru că cineva mi-a trimis un dosar și nu am nici o idee despre ce program îl deschide!

Deci, dacă întâlniți un fișier cu o extensie ciudată pe care nu ați mai văzut-o înainte, există câteva moduri în care puteți identifica ce program deschide fișierul respectiv. De asemenea, voi trece prin unele dintre cele mai comune tipuri de fișiere pe care oamenii trebuie să le deschidă, dar dacă nu sunt pe lista mea, verificați site-urile de căutare online care vă vor permite să căutați extensii de fișiere.

Căutarea extensiei fișierelor online

Cea mai ușoară modalitate de a determina programul asociat unui tip de fișier este să utilizați o bază de date online a extensiilor de fișiere. Există câteva site-uri cu mii de intrări, astfel încât, dacă cineva nu și-a format propria extensie de fișiere, ar trebui să o puteți găsi.

Informații despre fișier

Site-ul meu preferat pentru obținerea de informații despre fișiere este FileInfo, deoarece are o bază de date imensă și are un site foarte curat și bine organizat. Doar introduceți extensia în caseta de căutare pentru extensia de fișiere pentru a începe. Am căutat .NRG și am obținut următoarele rezultate:

În partea de sus, vedeți că este un fișier de imagine Nero CD / DVD și veți obține o scurtă descriere a exact ceea ce ar putea fi fișierul. De asemenea, acest site vă oferă uneori informații utile, uneori, ca în cazul în care se spune că puteți converti fișierele NRG în fișiere standard ISO utilizând un program numit Nrg2Iso.

Cea mai bună parte este, totuși, faptul că vă spune care programe pot deschide fișiere cu acele extensii pe Mac, Windows și Linux. Aceasta este cea mai mare parte ceea ce oamenii caută să facă atunci când caută o extensie de fișier, așa că FileInfo pune acel front și centru de informații.

FileExt

Eu nu sunt un fan mare de FileExt, deoarece are o tona de anunțuri amestecat în conținutul pentru a încerca și te confunde, astfel încât să instalați software-ul pentru a accelera PC-ul sau scanare pentru erorile de registry. Trebuie doar să evitați toate aceste legături. Pentru a căuta o extensie de fișier, trebuie doar să utilizați caseta de căutare Google personalizată din partea de sus a site-ului.

În partea de sus veți vedea extensia fișierului și tipul fișierului. Acest lucru este important pentru că vă va spune ce tip de fișier este asociat extensiei. În exemplul de mai sus, .NRG este un fișier imagine CD creat de aplicația Nero. Treceți peste secțiunile albastre, deoarece acestea sunt anunțuri și vă va oferi un scurt paragraf cu mai multe detalii despre programul utilizat pentru crearea acestor fișiere.

FileExt nu oferă prea multe informații dincolo de asta, de aceea l-am enumerat secunde. Așa cum am arătat mai sus, mai multe programe diferite pot deschide fișierul NRG, iar FileExt nu vă dă seama de acest fapt.

Cum se deschide fișierele de date

Fișierele DAT sunt atât de frecvente în e-mail-uri pe care le-am scris un întreg post doar despre deschiderea fișierelor .DAT. Fișierele DAT nu sunt neapărat de la un program și de aceea este destul de greu să descifrăm cel mai bun mod de a le deschide.

Cum se deschide fișierul ODT

Am primit un fișier ODT de mai multe ori în birou, deoarece este un document text, creat folosind unul dintre acei procesori liberi de texte open source, cum ar fi StarOffice sau OpenOffice. Din fericire, acesta este unul foarte ușor, deoarece îl puteți deschide direct în Microsoft Word dacă aveți instalat.

Pe un Mac, îl puteți deschide în TextEdit, care este inclus în OS X. Dacă nu aveți Office instalat pe un PC, puteți utiliza LibreOffice, Lotus Notes sau WordPerfect pentru a deschide documentul.

Cum se deschide un fișier RAR

Nu știu de ce oamenii folosesc RAR pentru comprimarea fișierelor, dar fac, mai ales dacă încercați să descărcați ceva de pe site-urile de torrent. Oricum, nu trebuie să achiziționați niciun software cum ar fi WinRAR sau ceva de genul acesta, deoarece există programe gratuite care pot deschide fișiere RAR foarte bine.

7-Zip este fișierul meu de arhivare preferat și va deschide și extrage fișiere RAR foarte bine. Dacă aveți un fișier RAR protejat prin parolă, puteți citi postarea mea anterioară cu privire la cracarea fișierelor RAR protejate prin parolă.

Cum se deschide fișierul PRN

Un fișier PRN este ceea ce ajunge la obtinerea când verificați opțiunea "Imprimare în fișier" din Windows. Este un fișier special care conține lucrarea de imprimare într-un format care poate fi înțeles de către imprimantă, cum ar fi ceea ce se imprimă, tava de utilizat, dimensiunea hârtiei etc. În mod normal, când imprimați acest fișier este creat transparent în fundal înainte de a fi trimise la imprimantă.

Întrucât fișierul PRN este de fapt setul de instrucțiuni pentru imprimantă, acesta va conține o mulțime de date de gunoi suplimentare pe care nu le veți înțelege. Este aproape imposibil să o deschideți în Word, Notepad, etc dacă încercați. Cu toate acestea, puteți utiliza un vizualizator PostScript GSview pentru a vizualiza corect fișierul. În mod normal, însă, dacă cineva intenționa să trimită fișierul dvs. în format electronic, ați dori să-l imprimați unui scriitor PDF, etc., deoarece opțiunea "Imprimare în fișier" nu este destinată citirii de către oameni!

Cum se deschide fișierul MPP

Un Fișierul MPP este extensia de fișier pentru Microsoft Project fișiere. Uneori, oamenii trimit neintenționat acest fișier gândindu-se că toată lumea are instalat Microsoft Project pe calculatoarele lor! Din păcate, toți lucrăm acum în locuri care îți permit acest tip de lux. În orice caz, există câteva programe gratuite și comerciale pe care le puteți utiliza pentru a deschide un fișier MPP.

Consultați această listă de aplicații gratuite / plătite pentru deschiderea fișierelor Microsoft Projects.

Cum se deschide fișierul PSF

Extensia fișierului PSF poate fi una dintre mai multe tipuri diferite de fișiere. Dacă trebuie să deschideți un fișier PSF, este mai probabil ca un fișier Photoshop Proof Setup sau un PhotoStudio Graphic. Acesta poate fi, de asemenea, de la Microsoft Imagine! software care creează prezentări de imagini.

Primul mod de a încerca o deschidere ar fi să descarci Picture It! vizualizați sau încercați să utilizați Adobe Photoshop. Dacă nu aveți Photoshop, puteți încerca un vizualizator de fotografii gratuit XnView.

Dacă aceasta nu funcționează, încercați să redenumiți extensia de fișiere în .JPG în loc de .PSF și apoi să o deschideți. Unii oameni au spus că această metodă funcționează pentru deschiderea fișierelor PSF.

De asemenea, ar putea fi a Fișier PhotoStudio de la Arcsoft, pe care o puteți obține aici. Asta ar trebui sa iti deschizi dosarul! Va trebui să descărcați versiunea de încercare, deoarece nu este gratuită.

Cum se deschide fișierul MDI

MDI reprezintă Microsoft Document Imaging și este de obicei creat de Microsoft Office Document Image Writer atunci când mergeți la imprimarea fișierelor de la Office. Acest lucru este de fapt util pentru tipărirea documentelor în format electronic pe care le puteți trimite apoi altcuiva pentru vizionare.

Uneori, Windows nu va deschide acest tip de fișier chiar dacă aveți instalat Office pe computer, mai ales dacă este Office 2007 deoarece Microsoft Office Document Imaging nu este instalat în mod implicit.

Puteți să o instalați urmând acești pași:

  1. Accesați Panoul de control și selectați Dezinstalați un program link în cadrul Programe secțiune.
  2. Faceți clic pe Microsoft Office 2007
  3. Click pe Schimbare spre partea de sus a ferestrei
  4. Selectați A adauga sau a inlatura caracteristici
  5. Extinde Instrumente de birou
  6. Faceți clic pe lista derulantă pentru Microsoft Office Document Imaging și selectați Executați totul de pe computerul meu
  7. Clic Continua și apoi Închide.

Acum ar trebui să puteți deschide fișiere MDI cu Office 2007 în Windows XP sau Windows Vista.

Cum se deschide fișierul VSD

Un fișier cu o extensie de fișier VSD este un desen Microsoft Visio. Pentru a vedea desenul, trebuie să aveți instalat Microsoft Visio pe computer. Dacă nu, există mai mulți telespectatori vizibili care sunt disponibili gratuit.

Vizualizatorul Visio 2010

Visio 2013 Viewer

Utilizând vizualizatorul Visio 2010, ar trebui să puteți vizualiza documentele Visio create în Visio 5, 2000, 2002, 2003, 2007 și 2010!

Cum se deschide fișierul PUB

Un fișier cu extensie .PUB este un alt format Microsoft proprietar, de această dată de la Microsoft Publisher! Din fericire, dacă nu aveți aplicația Publisher instalată pe computerul dvs. (evident altfel nu ați fi pe acest site), atunci puteți încerca să convertiți fișierul într-un alt format, cum ar fi PDF, etc.

Check out Zamzar.com, un site cool și gratuit care convertește mai multe formate de fișiere diferite, inclusiv PUB în format PDF. Din păcate, nu există spectatori, pluginuri sau altceva pentru vizualizarea fișierelor Microsoft Publisher, deci va trebui să le convertiți în PDF sau să îi spuneți persoanei să o salveze ca pe un alt tip de fișier.

Există multe alte tipuri de fișiere pe care nu le-am menționat aici, așa că verificați site-urile menționate mai sus pentru mai multe informații despre acestea. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!