If-Koubou

Cum să deschideți fișierele HEIC pe Windows (sau să le convertiți în JPEG)

Cum să deschideți fișierele HEIC pe Windows (sau să le convertiți în JPEG) (Cum să)

Apple iPhone și iPad fac acum fotografii în formatul de imagine HEIF, iar aceste fotografii au extensia de fișier .HEIC. Windows nu suportă nativ fișiere HEIC, dar există o modalitate de a le vizualiza oricum - sau de a le converti la JPEG-uri standard.

Windows 10 (actualizare aprilie 2018)

Actualizarea Windows 10 din aprilie 2018 facilitează instalarea suportului pentru fișierele HEIC.

Dacă ați făcut upgrade la această versiune de Windows 10, aveți posibilitatea să faceți dublu clic pe un fișier HEIC pentru a deschide aplicația Fotografii. Faceți clic pe linkul "Descărcați codecuri la Microsoft Store" din aplicația Photos.

Aplicația Magazin se va deschide la pagina Extensii de imagini HEIF. Faceți clic pe butonul "Obțineți" pentru a descărca și instala codecurile gratuite de pe PC.

Acum puteți deschide fișiere HEIC ca orice altă imagine - doar faceți dublu clic pe ele și se vor deschide în aplicația Fotografii. De asemenea, Windows va afișa miniaturi ale imaginilor HEIC în File Explorer.

Cum se deschide fișierele HEIC pe Windows

Mai degrabă decât să deranjeze instrumentele de conversie, vă recomandăm să descărcați și să instalați CopyTrans HEIC pentru Windows. Acest instrument adaugă suport complet pentru imagini HEIC în Windows. Veți vedea miniaturi pentru fișiere HEIC în File Explorer pe Windows 10 (sau Windows Explorer pe Windows 7) și se vor deschide în Photoshop-ul standard Windows Photo Viewer. Cu acest instrument instalat, veți putea, de asemenea, să inserați fișiere HEIC direct în aplicațiile Microsoft Office.

În timp ce trebuie să instalați acest software terță parte pentru a vizualiza fișierele HEIC, nu vă simțiți că utilizați ulterior o aplicație terță parte. Este ca și cum Windows ar fi susținut întotdeauna aceste imagini: doar faceți dublu clic pe un fișier .HEIC pentru al deschide.

Dacă nu vedeți miniaturile după instalarea acestui software, va trebui să reporniți PC-ul sau cel puțin să vă deconectați și să vă conectați din nou.

Acest instrument vă permite, de asemenea, să faceți clic dreapta pe un fișier .HEIC și să selectați "Convertire în JPEG" pentru al converti într-un fișier JPEG. Faceți clic pe această opțiune și veți primi o versiune .JPEG a imaginii plasată automat în același folder.

Fișierele JPEG sunt acceptate pe scară mai largă, deci vă permite să partajați imaginea HEIC cu altcineva sau să o importați într-o aplicație care acceptă imagini JPEG, dar nu fișiere HEIC.

Cum se convertesc fișierele HEIC în JPEG

Dacă nu doriți să instalați niciun software, puteți utiliza întotdeauna un instrument de conversie online. Doar încărcați fișierul .HEIC și veți putea descărca un .JPEG.

Avertizare: În timp ce site-ul de mai jos a funcționat perfect pentru noi, vă recomandăm cu fermitate să nu încărcați nicio fotografie privată (sau documente sau videoclipuri) cu instrumentele online pentru conversie. Dacă fotografia are conținut sensibil, este mai bine să o lăsați pe PC. Pe de altă parte, în cazul în care fotografia nu ar fi interesantă pentru nimeni care arăta, nu există nicio preocupare reală cu încărcarea acesteia într-un serviciu online. Aceasta este o recomandare generală cu orice tip de fișier. De exemplu, vă recomandăm să nu încărcați PDF-uri cu date financiare sau de afaceri sensibile în ele, nici în serviciile de conversie PDF.

Dacă doriți doar să faceți o conversie rapidă, mergeți la heictojpg.com și încărcați până la 50 de fotografii la un moment dat. Puteți să glisați și să plasați unul sau mai multe fișiere HEIC de pe computer pe pagina web.

Site-ul Web va converti aceste fișiere în JPEG-uri pentru dvs. și puteți descărca fișierele JPG rezultate din pagină.

În viitor, sperăm că mai multe aplicații, inclusiv Adobe Photoshop, vor primi suport pentru imagini HEIF și fișiere HEIC. Pentru moment, va trebui să vă bazați pe instrumentele terților.