If-Koubou

Cum se deschide automat anumite registre de lucru când porniți Excel

Cum se deschide automat anumite registre de lucru când porniți Excel (Cum să)

Dacă utilizați câteva foi de calcul Excel pe zi, ar fi util dacă puteți deschide aceste foi de calcul automat de fiecare dată când porniți Excel. Din fericire, Excel are această funcție încorporată - dacă știi unde să te uiți.

De exemplu, puteți deschide un fișier de foaie de lucru în fiecare zi pentru a urmări orele pe măsură ce lucrați la proiecte. Excel a creat un folder numit XLSTART când ați instalat programul. Orice fișier pe care îl plasați în acest folder se va deschide automat când porniți Excel. Vă vom arăta cum să aflați locația acestui dosar, precum și cum să definiți un folder personalizat suplimentar în care să puteți plasa automat și fișierele pe care doriți să le deschideți.

Opțiunea 1: Folosiți folderul XLSTART încorporat Excel

Pentru a începe, deschideți Excel și faceți clic pe fila Fișier.

În ecranul din spate, faceți clic pe "Opțiuni" din lista de articole din stânga.

Se afișează caseta de dialog "Opțiuni Excel". Dați clic pe "Centru de încredere" din lista de articole din stânga.

În secțiunea "Microsoft Excel Trust Center", faceți clic pe "Setările Centrului de încredere".

În caseta de dialog "Centrul de încredere", faceți clic pe "Locații de încredere" din lista de articole din stânga.

O listă cu locațiile implicite din Excel se afișează sub "Locații de încredere". Faceți clic pe locația "User StartUp" din secțiunea "Locații utilizator".

Calea completă către locația selectată este afișată sub lista locațiilor. Acesta este dosarul Excel va scana ca fișierele să se deschidă de fiecare dată când pornește. Puteți face o notă a căii sau puteți să copiați calea, făcând clic pe "Modificați".

Dacă ați făcut clic pe "Modificați" pentru a copia calea completă, va apărea caseta de dialog "Locație de încredere Microsoft Office". Selectați calea din caseta de editare "Path" din caseta de dialog "Microsoft Office Trusted Location" și apăsați Ctrl + C pentru a o copia. Pentru a închide toate casetele de dialog și a reveni la fereastra principală Excel, faceți clic pe "OK" sau "Cancel" în caseta de dialog curentă și în casetele de dialog "Trust Center" și "Excel Options".

Apoi, deschideți File Explorer (sau Windows Explorer în versiunile mai vechi de Windows), puneți cursorul în bara de adrese și lipiți calea pe care ați copiat-o. Apăsați "Enter" pentru a merge la dosar.

Acum, trebuie să copiem fișierul pe care dorim să-l adăugăm în acest dosar. Deschideți o altă fereastră File Explorer, navigați la dosarul care conține fișierul pe care îl utilizați zilnic, selectați fișierul și glisați-l în folderul XLSTART.

Acest fișier se va deschide automat de fiecare dată când porniți Excel.

A doua opțiune: Utilizați propriul dosar

Dacă doriți mai degrabă ca Excel să scaneze un alt folder pentru a deschide fișiere la start-say, un dosar pe care l-ați creat în Documentele dvs., puteți face acest lucru. Accesați caseta de dialog "Opțiuni Excel" așa cum este descris mai devreme în acest articol și faceți clic pe "Avansat" în lista de articole din stânga.

Derulați în jos până la secțiunea "Generalități" și introduceți calea completă în dosarul pe care doriți să-l utilizați în caseta de editare "La pornire, deschideți toate fișierele". Faceți clic pe "OK" pentru a accepta modificarea și a închide caseta de dialog "Opțiuni Excel".

Acum, când porniți Excel, toate fișierele pe care le-ați plasat în folderul XLSTART și în folderul alternativ pe care l-ați definit sunt deschise automat, chiar și atunci când faceți dublu clic pe un alt fișier Excel pentru a deschide programul. Fișierele XLSTART și folderele alternative vor fi deschise mai întâi, apoi fișierul pe care ați făcut dublu clic.

Dacă nu mai doriți să deschideți automat fișierele din aceste dosare, pur și simplu mișcați fișierele din aceste foldere. De exemplu, este posibil să doriți să înlocuiți fișierul cu foaia de timp cu cel curent, la începutul fiecărei perioade de plată, astfel încât să aveți întotdeauna acces la foaia de lucru curentă.