If-Koubou

Cum se instalează un server FTP în Windows utilizând IIS

Cum se instalează un server FTP în Windows utilizând IIS (Sfaturi pentru computer)

Anterior, am scris un post cum să transformați computerul într-un server de partajare de fișiere Windows folosind câteva programe diferite. Dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide de a partaja fișierele de pe calculatorul local cu prietenii sau cu familia, aceasta este o modalitate ușoară de a face acest lucru.

Cu toate acestea, dacă doriți configurați propriul server FTP în Windows utilizând IIS, puteți face acest lucru, dar necesită mai multe cunoștințe tehnice. Bineînțeles, acesta oferă și controlul mai granulat asupra partajării și a securității, deci este mai bine pentru oricine are un mic know-how pe computer. În plus, IIS este vorba despre rularea site-urilor web, deci dacă doriți să rulați câteva site-uri împreună cu un server FTP, atunci IIS este cea mai bună alegere.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că diferite versiuni ale IIS vin cu fiecare gust de Windows și toate au seturi de caracteristici ușor diferite. IIS 5.0 a venit cu Windows 2000, iar 5.1 a venit cu Windows XP Professional. IIS 6 era pentru Windows Server 2003 și Windows XP Professional pe 64 de biți. IIS 7 a fost o rescriere completă a IIS și a fost inclusă în Windows Server 2008 și Windows Vista.

IIS 7.5 a fost lansat împreună cu Windows 7, IIS 8 lansat cu Windows 8 și IIS 8.5 lansat cu Windows 8.1. Cel mai bine este să utilizați IIS 7.5 sau mai mare, dacă este posibil, deoarece acestea suportă cele mai multe caracteristici și au o performanță mai bună.

Configurarea și configurarea unui server FTP în IIS

Primul lucru pe care trebuie să-l configurați pentru a vă instala propriul server FTP în Windows este să vă asigurați că aveți instalat Internet Information Services (IIS). Rețineți că IIS vine numai cu versiuni Pro, Professional, Ultimate sau Enterprise ale Windows.

În Windows Vista și mai devreme, faceți clic pe start, Panou de control și du-te la Adăugați / eliminați programe. Apoi faceți clic pe Adăugați / eliminați componente Windows. Pentru Windows 7 și versiuni superioare, faceți clic pe Programe si caracteristici din Panoul de control și apoi faceți clic pe Activează sau dezactivează caracteristicile Windows.

În Expertul pentru componente, derulați în jos până când vedeți IIS în listă și verificați-l. Înainte de a da clic pe Următor → totuși, asigurați-vă că faceți clic pe Detalii și apoi verificațiServiciu de transfer de fișiere de fișiere (FTP).

Pentru Windows 7 și mai sus, faceți clic pe caseta de lângă Internet Information Services și Serverul FTP. De asemenea, trebuie să vă asigurați că verificați Instrumente de administrare web în caz contrar, nu veți mai putea gestiona ulterior IIS din Instrumente administrative. Pentru FTP, trebuie să verificați Serviciul FTP altfel nu veți avea opțiunea de a crea un server FTP.

Clic O.K apoi faceți clic pe Următor →. Windows va continua și va instala fișierele IIS necesare împreună cu serviciul FTP. Este posibil să vi se solicite să inserați discul Windows XP sau Windows Vista în acest moment. Nu trebuie să aveți nevoie de un disc pentru Windows 7 sau o versiune ulterioară.

Configurați și configurați IIS pentru FTP

Odată ce ați instalat IIS, va trebui să reporniți computerul. Acum vrem să mergem mai departe și să deschidem panoul de configurare IIS pentru a configura serverul FTP. Deci, du-te la start, atunci Panou de control și faceți clic pe Instrumente administrative. Ar trebui să vedeți acum o pictogramă pentru Internet Information Services.

Când deschideți IIS în Vista sau mai devreme pentru prima dată, veți vedea numele computerului dvs. numai în meniul din stânga. Mergeți mai departe și faceți clic pe + simbolul de lângă numele computerului și veți vedea câteva opțiuni cum ar fi site-urile web, site-urile FTP etc. Suntem interesați de site-urile FTP, extinzându-le și pe acestea. Ar trebui sa vezi Site implicit FTP, apasa pe el.

Veți observa, după ce faceți clic pe site-ul FTP implicit, că în partea de sus există câteva butoane care arată ca butoanele VCR: Redare, Oprire și Pauză. Dacă butonul Redare este luminat, înseamnă că serverul FTP este activ. Serverul dvs. FTP este acum în funcțiune! De fapt, vă puteți conecta prin intermediul software-ului client FTP. Eu folosesc SmartFTP, dar poți folosi orice îți place cel mai bine.

Pentru Windows 7 și versiuni ulterioare, veți vedea o privire diferită la IIS. În primul rând, nu există buton de redare sau ceva de genul acesta. De asemenea, veți vedea o grămadă de opțiuni de configurare chiar în ecranul de pornire pentru autentificare, setări SSL, navigare în director, etc.

Pentru a porni serverul FTP aici, trebuie să faceți clic dreapta pe Site-uri și apoi alegeți Adăugați un site FTP.

Aceasta deschide expertul FTP unde începeți, oferind site-ului dvs. FTP un nume și alegerea locației fizice pentru fișiere.

Apoi, trebuie să configurați legăturile și SSL. Legăturile sunt, în principiu, ce adrese IP doriți să utilizeze site-ul FTP. Puteți să-l lăsați la Toți cei neînregistrați dacă nu intenționați să rulați alt site web. Păstrează Porniți automat site-ul FTP bifați caseta și alegeți Nu SSL dacă nu înțelegeți certificatele.

În cele din urmă, trebuie să configurați autentificarea și autorizarea. Trebuie să alegi dacă vrei Anonim sau Autentificare de bază sau amândouă. Pentru autorizare, alegeți dintre toți utilizatorii, utilizatorii anonimi sau utilizatorii anumiți.

De fapt, puteți accesa serverul FTP la nivel local deschizând Explorer și tastând ftp: // localhost. Dacă toate funcționează bine, ar trebui să vedeți încărcarea dosarului fără erori.

Dacă aveți un program FTP, puteți face același lucru. Deschideți software-ul client FTP și tastați gazdă locală ca nume de gazdă și alegeți Anonim pentru autentificare. Conectați-vă și acum trebuie să vedeți dosarul.

Bine, deci avem site-ul în picioare! Acum, unde renunți la datele pe care vrei să le trimiți? În IIS, site-ul FTP implicit este situat în C: \ Inetpub \ ftproot. Puteți să aruncați date acolo, dar dacă aveți deja date aflate în altă parte și nu doriți să le mutați în inetpub?

În Windows 7 și în versiuni ulterioare, puteți alege orice locație pe care doriți să o faceți prin intermediul expertului, dar este încă un singur dosar. Dacă doriți să adăugați mai multe directoare pe site-ul FTP, trebuie să adăugați directoare virtuale. Pentru moment, trebuie doar să deschideți directorul ftproot și să aruncați niște fișiere în el.

Acum reîmprospătați clientul dvs. FTP și acum ar trebui să vedeți fișierele dvs. enumerate! Deci, acum aveți un server FTP pe computerul local. Deci, cum te-ai conecta de la alt computer din rețeaua locală?

Pentru a face acest lucru, va trebui să deschideți paravanul de protecție Windows pentru a permite conexiunile FTP la computer; altfel toate calculatoarele externe vor fi blocate. Puteți face acest lucru prin a merge la start, Panou de control, făcând clic pe Windows Firewall și apoi faceți clic pe Avansat Tab.

Sub Setările conexiunii la rețea , asigurați-vă că toate conexiunile sunt bifate în lista din partea stângă și apoi faceți clic pe Setări buton. Veți putea acum să deschideți anumite porturi pe computerul dvs. pe baza serviciului pe care îl oferă computerul dvs. Din moment ce găzduim propriul nostru server FTP, vrem să ștergem Serverul FTP.

O mică fereastră pop-up va apărea cu unele setări pe care le puteți schimba, lăsați-o ca atare și faceți clic pe OK. Faceți clic din nou pe OK din fereastra principală a paravanului de protecție Windows.

În Windows 7 și peste, procesul este diferit pentru deschiderea portului de firewall. Deschideți paravanul de protecție Windows din panoul de control și apoi faceți clic pe Setari avansate pe partea stanga. Apoi faceți clic pe Reguli de intrare și derulați până veți vedea Server FTP (Trafic FTP), faceți clic dreapta pe el și alegeți Activați regula.

Apoi faceți clic pe Reguli de ieșire și faceți același lucru pentru Server FTP (Trafic de ieșire FTP). Acum ați deschis paravanul de protecție pentru conexiunile FTP. Acum, încercați să vă conectați la site-ul dvs. FTP de la un alt computer din rețea. Va trebui să obțineți mai întâi adresa IP a computerului înainte de a vă putea conecta la computerul dvs. de pe alt computer.

Mergi la start, faceți clic pe Alerga și tastați CMD. Tip ipconfig și notează numărul pentru adresa IP:

În clientul dvs. FTP de pe celălalt computer, tastați adresa IP pe care tocmai ați scris-o și conectați-o anonim. Acum ar trebui să puteți vedea toate fișierele la fel ca pe clientul FTP care a fost pe computerul local. Din nou, puteți să accesați și Explorer și să tastați FTP: \ ipaddress pentru a vă conecta.

Acum, că site-ul FTP funcționează, puteți adăuga câte foldere doriți în scopuri FTP. În acest fel, când un utilizator se conectează, acestea specifică o cale care se va conecta la un anumit dosar.

Înapoi în IIS, faceți clic dreapta pe site-ul FTP implicit și alegeți Nou, și apoi Directorul virtual.

În Windows 7, faceți clic dreapta pe numele site-ului și alegeți Adăugați directorul virtual.

Când creați un director virtual în IIS, în principiu veți crea un alias care indică un dosar de pe unitatea hard disk locală. Deci, în vrăjitor, primul lucru pe care vi se va cere este un nume alias. Make este ceva simplu și util ca "WordDocs" sau "FreeMovies", etc.

Faceți clic pe Următorul și navigați acum la calea în care doriți să faceți referire la acest alias. Deci, dacă aveți o grămadă de filme pe care doriți să le partajați, navigați la acel dosar.

Faceți clic pe Următorul și alegeți dacă doriți să faceți acest lucru Citit acces doar sau Citeste si scrie acces. Dacă pur și simplu doriți să partajați fișiere, bifați Citire. Dacă doriți ca utilizatorii să poată încărca fișiere pe computer, alegeți Citire și Scriere.

Faceți clic pe Următorul și apoi pe Finalizare! Acum veți vedea noul dvs. director virtual sub site-ul FTP implicit. În Windows 7 și în sus, procesul este redus la un dialog de mai jos:

Vă puteți conecta folosind clientul dvs. FTP prin introducerea câmpului Cale "/ Test" sau "/ NameOfFolder". În Explorer, tocmai ați scrie ftp: // adresaip / AliasName.

Acum veți vedea numai fișierele din dosarul în care am creat aliasul.

Asta e despre asta! Puteți crea cât mai multe dosare pe care le doriți! Singurul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă dați adresa IP publică oricui se conectează din afara rețelei dvs. interne. Dacă doriți ca utilizatorii să se conecteze de oriunde în lume, va trebui să le oferiți adresa dvs. IP publică, pe care o puteți afla accesând http://whatismyipaddress.com/.

În cele din urmă, va trebui să redirecționați portul FTP de pe router la computerul local care găzduiește serverul FTP. Port înainte este un site minunat pentru a vă arăta cum să redirecționați porturile de pe router la calculatoarele din rețeaua de domiciliu. De asemenea, trebuie să citiți celelalte postări de pe portul de redirecționare și DNS dinamic:

Ce este Port forwarding?

Instalați DNS dinamic pentru accesul la distanță

Aceasta este cu siguranță o mulțime de informații cu o grămadă de pași; dacă aveți întrebări despre toate acestea, postați un comentariu! Bucurați-vă!