If-Koubou

Cum să configurați un site web cu un domeniu personalizat în 30 de minute

Cum să configurați un site web cu un domeniu personalizat în 30 de minute (Sfaturi pentru site-ul Web)

Am lucrat de ani de zile pe site-urile Tech Tech Tips și Help Desk, dar de fapt nu le pot folosi pentru a posta gânduri, idei, link-uri, note etc., deoarece acestea conțin mai mult conținut profesional. De aceea am decis acum două zile să instalez un alt blog folosind numele de domeniu aseemkishore.com pe care l-am cumpărat cu mult timp în urmă. Am ajuns să o pun pe Tumblr, pe care îl iubesc, deoarece este atât de ușor de folosit și arată minunat.

Întregul proces mi-a luat aproximativ 10 minute de făcut. Am adăugat încă 20 de minute pentru a vă spune cum să faceți acest lucru, deoarece este posibil să trebuiască să petreceți 10 minute pentru a cumpăra un nume de domeniu și 10 minute pentru a deveni puțin folosit pentru interfața GoDaddy. Dacă aveți un nume de domeniu, atunci puteți seta, probabil, un site web folosind Tumblr și în 10 minute. Voi folosi GoDaddy pentru numele de domeniu și Tumblr pentru sistemul de gestionare a conținutului site-ului. Desigur, puteți configura site-uri web într-o multitudine de moduri, dar punctul aici este de a trece de la un nume de domeniu la un site complet funcțional în 20 de minute.

1. Cumpărați numele de domeniu

Puteți cumpăra un nume de domeniu oriunde doriți, dar am toate la mine la GoDaddy.com, așa că vă voi arăta pașii specifici acelui site. Puteți obține, probabil, un nume de domeniu pentru mai ieftin în altă parte și procesul de cumpărare a unui nume de domeniu nu este cu adevărat atât de diferit, așa că obțineți-l ori de câte ori doriți. Dacă aveți deja un nume de domeniu pe care doriți să configurați site-ul web, apoi săriți la următoarea secțiune. Du-te la GoDaddy.com și tastați numele de domeniu dorit. Dacă este disponibil, veți obține Felicitări mesaj pe pagina următoare:

Mergeți mai departe și faceți clic pe Cumpara asta acum buton. În pagina următoare, veți putea alege termenul pentru numele de domeniu, care este setat în mod implicit la 2 ani. Prețul curent pentru un nume de domeniu pe GoDaddy este de 12,49 USD pe an. Mergeți mai departe și faceți clic pe Verifică butonul din dreapta:

Introduceți informațiile de facturare și alegeți metoda de plată. Apoi faceți doar clic pe Plasați comanda. Va trebui să creați un cont GoDaddy pentru a vă gestiona domeniul și pentru a schimba setările, dar mai întâi să setăm front-end-ul acum.

2. Configurați blogul Tumblr

Acum du-te la Tumblr.com și faceți clic pe butonul de înscriere în partea de sus. Mergeți mai departe și introduceți adresa dvs. de e-mail, o parolă și un nume de utilizator.

Veți primi un e-mail cu un link de verificare. Faceți clic pe acesta și veți fi conectat (ă) la contul dvs. Tumblr. Acum veți avea un blog implicit fără titlu. Adresa URL va fi username.tumblr.com. Acum, pentru a obține totul conectat la numele dvs. de domeniu personalizat, trebuie să faceți clic pe Setări (pictograma roată) în partea de sus și apoi faceți clic pe Untitled de mai jos Aplicații. În ecranul de mai jos, este numele meu pentru că am redenumit blogul de la Untitled la Aseem Kishore.

Verifică "Utilizați un nume de domeniu particularizat"Și introduceți numele domeniului pe care tocmai l-ați cumpărat. Nu faceți clic pe Testați-vă domeniul totuși, pentru că nu am configurat încă setările de nume de domeniu. Asta e tot ce trebuie să faci în Tumblr, restul se termină la GoDaddy.

3. Configurați setările DNS

Pentru a obține un nume de domeniu personalizat pentru a lucra cu Tumblr, tot ce trebuie să faceți este să modificați o setare pentru domeniul dvs. De aceea este atât de ușor și rapid. Tumblr are o pagină de întrebări frecvente despre cum să faceți acest lucru, dar vă voi trece prin el, deoarece este singura parte semi-complicată a întregului proces.

Mai întâi, du-te la GoDaddy.com și faceți clic pe Contul meu în partea stângă sus, după ce v-ați conectat.

Apoi, faceți clic pe domenii pentru a vă gestiona domeniul sau domeniile.

O listă a domeniului va apărea mai jos și veți vedea un buton numitLansa la dreapta.

Acum veți fi la pagina Detalii domeniu, care arată destul de copleșitoare dacă nu aveți nicio idee despre ce înseamnă acest lucru. Nu-ți face griji, nu trebuie să știi nimic despre asta. Ce trebuie să faceți este să lansați DNS Manager, care este spre partea de jos.

Acum, aici se întâmplă magia. Există două modalități de a obține funcționarea acestei setări. O modalitate este să editați o înregistrare numită înregistrare A. O altă modalitate este să adăugați o înregistrare CNAME. Nu vă faceți griji cu privire la ce înseamnă, nu merită necazul. De ce există două moduri? Dacă editați înregistrarea A, atunci adresa URL a site-ului va fi domainname.com. Dacă doriți www în față (www.domainname.com), atunci trebuie să utilizați înregistrarea CNAME. Este doar o chestiune de preferință.

Dacă parcurgeți calea de schimbare a înregistrării A, introduceți www.domainname.com pur și simplu redirecționați către versiunea non-www. Am făcut-o folosind metoda de înregistrare A. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma creion mic din Arata spre caseta de sub titlu O gazda).

Modificați orice adresă IP există 66.6.44.4. Aceasta este adresa IP pentru Tumblr. Asta e tot ce trebuie să faci. Acum așteptați câteva ore și veți putea să vă vizitați numele de domeniu și să încărcați blogul dvs. Tumblr! Dacă într-adevăr doriți ca www în față, apoi modificați înregistrarea CNAME. Dacă parcurgeți în jos, veți vedea unul chemat www.

Faceți clic pe pictograma creion în caseta Puncte în www și modificați valoarea la domains.tumblr.com. Asta e. Rețineți că trebuie să faceți una sau cealaltă, nu ambele. Nu sunt sigur ce se întâmplă dacă faci înregistrarea A și recordul CNAME, dar nu o să încerc și nu este recomandată.

Deci, o aveți aici: o modalitate super rapidă de a trece de la un site web la un site minunat în cel mai scurt timp. Tumblr nu este pentru toată lumea, dar are acea caracteristică ultra-convienent de a avea doar o schimbare a unei înregistrări în setările dvs. DNS pentru ca aceasta să funcționeze cu un nume de domeniu personalizat. Dacă aveți probleme sau aveți o cale mai bună decât ceea ce am făcut, postați un comentariu și spuneți-ne. Bucurați-vă!