If-Koubou

Cum de a accelera logarea în Windows

Cum de a accelera logarea în Windows (Sfaturi pentru computer)

Chiar și cu hardware-ul rapid și cel mai nou sistem de operare, logarea în Windows poate deveni dureros de lentă dacă există o mulțime de programe care se pornesc atunci când Windows pornește. Rețineți că nu vorbesc despre cât timp este nevoie să boot Windows deoarece este o fiară complet diferită.

Am scris deja anterior despre accelerarea timpului de încărcare Windows, accelerarea Windows 7 și accelerarea Windows 8. Doar citirea acestor articole vă va ajuta să accelerați Windows-ul garantat. O temă obișnuită pe care o veți vedea în acele articole este gestionarea articolelor de pornire.

Așa cum am menționat mai devreme, mașina dvs. Windows 8 sau Windows 10 ar putea fi încărcată în 10 secunde, însă odată ce introduceți parola pentru a vă conecta, ar putea dura mai mult de un minut pentru a ajunge pe un desktop complet funcțional din cauza programelor de pornire. Am scris deja un articol detaliat cu privire la modul de dezactivare a programelor de pornire în Windows 7 și versiuni superioare, pe care ar trebui să le citiți mai întâi.

Cu toate acestea, există situații în care pur și simplu nu puteți dezactiva totul. Poate că lucrați într-un mediu corporativ și că trebuie să aveți anumite programe de pornire când vă conectați. Dacă sunteți proprietar sau profesionist al unei companii, este posibil să aveți anumite aplicații de afaceri pe care doriți să le lansați atunci când vă conectați.

În acest tip de caz, aveți nevoie de ceva diferit. O soluție interesantă pentru această problemă este întârzierea încărcării programelor de pornire cu câteva minute după conectare. În acest articol, voi vorbi despre un program numit Startup Delayer, care face exact asta.

Startup Delayer

Odată ce descărcați și instalați programul, acesta vă va afișa un dialog prima dată când rulați programul. Aici trebuie să alegeți cum doriți ca comportamentul de pornire să se comporte.

Rețineți că puteți schimba setările pe care le-ați selectat mai târziu în setările programului. Dialogul are un glisor în cazul în care extrema stânga înseamnă că doriți ca programele dvs. să se încarce cât mai repede posibil și nu vă deranjează că calculatorul dvs. rulează lent sau lent. Nu există niciun motiv să utilizați această aplicație dacă alegeți extrema stângă deoarece toate programele care se încarcă imediat sunt ceea ce se întâmplă în mod implicit când vă conectați la Windows.

Pe măsură ce mutați glisorul spre dreapta, veți vedea că este cam la fel, cu excepția valorilor procesorului și a discului inactiv. În mod prestabilit, este setat la 30%, ceea ce înseamnă că programul va aștepta până când calculatorul dvs. va fi cel puțin 30% inactiv înainte de a lansa aplicațiile întârziate pe care le-ați ales.

Deplasarea spre extrema dreaptă înseamnă că cererile dvs. întârziate vor începe mai târziu, dar mai ușor. S-ar putea să trebuiască să așteptați un minut până când aplicația va fi lansată. Startup Delayer gestionează toate acestea și va lansa automat aplicațiile când se atinge valoarea dorită.

După ce faceți clic pe Salvați, veți ajunge la interfața principală a programului. Aici veți vedea 3 file în partea de sus: Aplicații de pornire, Executarea sarcinilor și Servicii de sistem. După cum indică și numele primei taburi, toate aplicațiile de pornire care încep cu Windows vor fi listate aici.

Elementele de pornire sunt împărțite în trei categorii diferite: întârziate, pornire normală și dezactivate. Puteți să glisați și să aruncați articolele în secțiunea dorită. Pentru a întârzia o aplicație, glisați-o din Startup Normal la Întârziere, după cum se arată mai jos.

Primul element pe care îl trageți și plasați va fi prima prioritate la încărcare. Pe măsură ce adăugați mai multe elemente, acestea vor fi adăugate la coadă. La pornirea programelor, programul Startup Delayer se va lansa apoi în ordinea listată. Puteți schimba ordinea articolelor prin glisarea și plasarea elementelor.

Când selectați un element, veți vedea că este selectată opțiunea Automată de întârziere și sunt afișate valorile implicite pentru CPU și DISC inactiv. Puteți schimba valorile în așteptare pentru fiecare aplicație individuală, dacă doriți, de asemenea, prin simpla selectare a elementului și introducerea de noi valori.

Dacă faceți dublu clic pe oricare dintre aplicațiile întârziate, puteți configura setările avansate. General vă permite să editați țintă în cazul în care doriți să adăugați parametri de linie de comandă la program.

În fila Întârziere, puteți modifica din nou valorile în așteptare sau alegeți să faceți a Întârziere manuală dacă doriți, dar dezvoltatorii programului nu recomandă utilizarea întârzierilor manuale.

Pe Aștepta , puteți verifica o casetă pentru a vă asigura că aplicația a fost încărcată înainte ca Începerea procesului de încărcare să continue încărcarea altor aplicații. De asemenea, o puteți seta astfel încât Startup Delayer să aștepte până la terminarea programului curent sau dacă un utilizator dă o confirmare înainte de a lansa următoarea aplicație.

Pe Avansat , puteți configura opțiunile astfel încât programul să se lanseze numai în anumite zile, să nu se lanseze dacă o altă instanță este deja difuzată sau să fie lansată dacă este detectată o conexiune la Internet. Această opțiune poate fi utilă în anumite situații. De exemplu, aveți nevoie de Skype pentru lansare dacă nu există o conexiune la Internet?

În cele din urmă, revenind la ecranul principal, puteți face clic pe verde Adăuga nou pentru a adăuga un program care nu este deja afișat. Acest lucru poate fi foarte util pentru lansarea unui browser web sau a unei aplicații MS Office sau a oricărui alt program care ar putea să nu pornească automat la conectarea la Windows.

Executarea sarcinilor afișează toate procesele actuale care rulează pe sistem. Din nou, dacă ceva nu este afișat în fila principală, puteți merge la Running Tasks, selectați un proces și apoi faceți clic pe butonul rotund plus plus. Aș fi foarte atent să adaug ceva de aici în secțiunea întârziată, deoarece multe dintre procesele enumerate sunt procese Windows.

Din fericire, au un filtru care vă permite să ascundeți toate procesele Microsoft, astfel încât să vedeți numai procesele create de programele terților. Doar faceți clic pe Filtru apoi faceți clic pe Ascundeți toate creat de Microsoft.

Ultima filă este Servicii de sistem, care vă permite să opriți, să porniți și să dezactivați serviciile Windows, însă pentru scopurile acestui articol, ar trebui să lăsați-o singură dacă nu știți ce faceți.

Înainte de a ne da seama dacă acest program funcționează bine sau nu, există și alte câteva elemente mici pe care să le menționăm. În primul rând, puteți face clic pe Opțiuni butonul din partea dreaptă sus a interfeței principale pentru a schimba modul în care se comportă programul. Eu personal nu am avut de-a face cu setările aici, dar dacă doriți mai multe informații în timpul procesului de conectare, puteți face clic pe Procesul de lansare și selectați Afișați întotdeauna în timpul pornirii și verificați Afișați fereastra procesului de lansare la pornire.

În mod implicit, programul se păstrează foarte bine ascuns și apare doar în timpul procesului de conectare, dacă ceva nu merge bine. În caz contrar, nici nu veți ști că se întâmplă ceva. Ce este frumos despre program este că are o mulțime de opțiuni, astfel încât să puteți vedea mai multe informații dacă doriți.

În al doilea rând, puteți face clic pe Unelte pentru a face chiar mai multe lucruri cum ar fi crearea de profile de pornire, vizualizarea ultimului jurnal de lansare, vizualizarea ultimului grafic de performanță, crearea unei copii de rezervă a tuturor setărilor etc.

Rezultate de performanță

De asemenea, acest program funcționează cu adevărat? Ei bine, când am încercat-o înapoi în 2008, nu a funcționat prea bine. Pe atunci, a făcut o întârziere manuală, care nu a funcționat foarte bine. Cu toate acestea, în anii următori, programul a devenit mult mai avansat și în testele mele pe Windows 7, a făcut o diferență semnificativă în experiența utilizatorului.

În loc să stați în așteptare pentru ca desktop-ul să devină clic sau așteptați ca meniul Start să apară după ce faceți clic pe el de 10 ori, Startup Delayer poate face ca totul să fie rapid. În mod evident, trebuie să așteptați un pic mai mult pentru a încărca unele programe, dar nu am simțit niciodată că am nevoie de unul dintre acele programe de pornire pentru a încărca imediat după conectare.

De asemenea, merită remarcat faptul că programul devine mai util dacă aveți un număr mai mare de elemente de pornire. Dacă aveți doar câteva lucruri încărcate la pornire, probabil că nu va face o diferență majoră. Spuneți-ne dacă programul a ajutat sistemul dvs. sau nu. Bucurați-vă!