If-Koubou

Cum să accelerați descărcările pe Mac, iPhone și iPad cu cache de conținut

Cum să accelerați descărcările pe Mac, iPhone și iPad cu cache de conținut (Cum să)

Există mai multe dispozitive iPhone și iPad în casa dvs.? Ce-i cu Mac-urile sau cu televizoarele Apple? V-ați gândit vreodată la cât de multă lățime de bandă folosesc acele dispozitive Apple individuale descărcarea acelorași actualizări, conținut media și conținut iCloud unul după celălalt?

Caching-ul pentru conținut este soluția Apple pentru acest lucru. Destinată în mare măsură instituțiilor mari, această caracteristică permite unui Mac să devină un cache pentru fiecare sistem MacOS, iOS și Apple TV dintr-o rețea. Anterior, această caracteristică era exclusivă pentru serverul MacOS, dar MacOS High Sierra îl oferă acum tuturor utilizatorilor de Mac în mod implicit. Acest lucru înseamnă caching este acum gratuit pentru utilizatorii de acasă pentru a configura.

Configurarea memoriei cache este simplă și este o idee bună dacă aveți de-a face cu capace de lățime de bandă sau doar cineva care dorește ca descărcările să ruleze mai repede a doua oară. Tot ce aveți nevoie este un Mac care rulează High Sierra, în mod ideal unul conectat în mod constant la rețeaua dvs. prin Ethernet.

Cum să activați Caching-ul pe Mac

Mai întâi, alegeți un computer pentru a servi drept memorie cache. În mod ideal, acesta ar trebui să fie un Mac de pe desktop care este conectat la rețeaua dvs. prin intermediul rețelei Ethernet - este posibilă memorarea în memoria cache a rețelei Wi-Fi, dar Apple nu o recomandă.

Pe acest cap Mac la Preferințe sistem> Partajare.

În ecranul Partajare, verificați opțiunea "Caching conținut" din panoul din partea stângă.

Așa că ți-ai configurat memoria cache. Dacă doriți să limitați dimensiunea cache-ului, faceți clic pe butonul "Opțiuni ..." din dreapta jos.

De aici puteți schimba unde este stocat memoria cache și limitați cât de mare poate fi aceasta. Pentru a dezactiva memoria cache mai târziu, debifați pur și simplu "Caching de conținut".

Cum functioneaza Caching

Deci, cum funcționează de fapt? Practic, orice actualizare de software, descărcare de aplicații, document iCloud sau medii iTunes descărcate în rețeaua dvs. vor ajunge în memoria cache. Dacă un alt dispozitiv are nevoie de fișier, acesta va verifica mai întâi memoria cache. Asta inseamna ca o va apuca de pe acel computer, mai degraba decat de internet, facand download-ul mult mai rapid si economisind latime de banda de internet. Pentru a cita explicatorul lui Apple despre cache-ul de conținut:

De exemplu, atunci când primul client din rețea descarcă o actualizare macOS, cache-ul de conținut păstrează o copie a actualizării. Când următorul client din rețea se conectează la App Store pentru a descărca actualizarea, actualizarea este copiată din cache-ul de conținut, mai degrabă decât din App Store.

Cache-ul este criptat, adică persoanele care au acces la computerul care găzduiește cache-ul nu pot citi direct fișierele. În timp ce oarecum enervant, aceasta înseamnă că utilizatorii din rețeaua dvs. nu trebuie să vă faceți griji că vă spionați fotografiile din cache, ceea ce este probabil cel mai bun.

Cache-uri multiple pentru câștig

Dacă aveți două desktopuri Mac în casa dvs., puteți deveni chiar mai minunat, permițând mai multe cache-uri: trebuie să activați memoria cache pe ambele dispozitive. Ei vor acționa ca colegi, așa cum explică Apple:

Atunci când rețeaua dvs. are mai mult de o memorie cache de conținut, cache-urile de conținut devin automat parteneri și pot consulta și partaja software-ul cache.

Ai nevoie să faci asta? Nu. Este rapid și super cool? Absolut.

Ce este (și nu este) stocat în cache

S-ar putea să vă întrebați ce este și nu este stocat în această memorie cache. Apple oferă o listă oficială; iată rezumatul nostru:

 • Achizițiile de pe iTunes, atât pentru Windows cât și pentru MacOS.
 • iBooks Stocați conținut pentru MacOS și iOS
 • iCloud datele, inclusiv documente și fotografii, la MacOS și iOS
 • Garageband conținut descărcabil
 • Actualizările sistemului de operare MacOS
 • Mac App Store descărcări și achiziții
 • aplicații iOS
 • actualizări pentru iOS
 • Diverse alte active mobile, inclusiv dicționarele de voce și limbaj ale lui Siri
 • Apple TV actualizări
 • Aplicațiile Apple TV
 • Achiziții din magazinul iBooks

Rețineți că, din motive legale, este posibil ca anumite lucruri să nu fie stocate în cache în anumite țări. De exemplu, achizițiile iBooks nu sunt stocate în memoria cache din Canada din motive legale, iar descărcările iTunes nu sunt stocate în cache în Brazilia. Este nefericit, dar Apple încearcă doar să rămână în lege.

Fotografie de credit: Ruthson Zimmerman, Niklas Veenhuis