If-Koubou

Cum să accelerați animațiile meniului în Windows

Cum să accelerați animațiile meniului în Windows (Cum să)

Windows include diverse efecte vizuale și animații care fac ca sistemul de operare să se simtă puțin mai prietenos. Un exemplu bun al acestui lucru este animația care estompează sau alunecă meniurile în vedere câteva sute de milisecunde după ce le faceți clic pe ele. Ajustarea acestei întârzieri, totuși, poate face ca PC-ul dvs. să vă simțiți puțin captivant.

Windows vă permite să dezactivați un număr de efecte vizuale, iar acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai repede. Întârzierea ușoară dintre momentul când faceți clic pe un meniu și când acesta se afișează pe ecran este în special o setare care vă poate încetini puțin. În timp ce o puteți dezactiva complet utilizând setările pentru efecte vizuale (ceea ce este grozav pentru computerele mai vechi), o mică editare ușoară a Registrului vă va permite să păstrați efectul, dar să îl acordați puțin mai mult.

Schimbați viteza de animație din meniu modificând manual registrul

Pentru a schimba viteza de animație a meniului pentru orice PC care rulează Windows Vista pe tot parcursul Windows 10, trebuie doar să faceți o ajustare a unei setări din Registrul Windows.

Avertisment standard: Editorul de registri este un instrument puternic și abuzul poate face sistemul dvs. instabil sau chiar inoperabil. Aceasta este o hack destul de simplă și atâta timp cât respectați instrucțiunile, nu trebuie să aveți probleme. Acestea fiind spuse, dacă nu ați mai colaborat niciodată cu acestea, luați în considerare citirea cu privire la modul de utilizare a Editorului de Registry înainte de a începe. Și înainte de a efectua modificări, faceți o copie de rezervă a Registrului (și a calculatorului!).

Deschideți Editorul de Regiștri apăsând Start și introducând "regedit." Apăsați Enter pentru a deschide Editorul de Registry și acordați permisiunea de a efectua modificări pe PC.

În Registry Editor, utilizați bara laterală stângă pentru a naviga la următoarea cheie:

HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop

Apoi, în panoul din dreapta, găsiți MenuShowDelay și dați dublu clic pentru al deschide.

În mod prestabilit, meniurile sunt setate cu o întârziere de 400 milisecunde între momentul în care faceți clic și meniul afișează. Puteți seta valoarea în orice loc de la 0 la 4000 milisecunde. Evident, setarea valorii la zero la zero face ca animațiile să fie dezactivate. S-ar putea să doriți să experimentați un pic pentru a găsi o valoare pe care o găsiți confortabilă, dar am constatat că o valoare de 150-200 face ca meniurile să pară mult mai rapide, în timp ce vă dau totodată senzația de animație. Doar tastați valoarea dorită în caseta "Date valori" și faceți clic pe OK.

Va trebui să reporniți computerul (sau să vă deconectați și să îl reluați) pentru a vedea modificările. Dacă doriți să setați o nouă valoare (inclusiv revenirea la valorile implicite de 400 de milisecunde), urmați din nou acești pași.

Descărcați hack-urile noastre cu un singur clic

Dacă nu te simți ca și cum ai face scufundări în Registru, am creat niște hack-uri de registru pe care le poți folosi. Miscarea "Micșorează meniul Animație la 200" stabilește viteza de animație a meniului la 200 de milisecunde. Meniul "Restore Menu Animation to 400" îl restaurează la valoarea implicită de 400 de milisecunde. Ambele hacks sunt incluse în următorul fișier ZIP. Faceți dublu clic pe cel pe care doriți să-l utilizați și faceți clic pe instrucțiunile. Când ați aplicat hack-ul dorit, reporniți computerul (sau deconectați-l și reporniți).

Meniu Animație Viteze de viteză

Aceste hack-uri sunt de fapt doar cheia Desktop, dezbrăcate în jos la valoarea MenuShowDelay despre care am vorbit în secțiunea anterioară și apoi exportate într-un fișier .REG. Rulează oricare dintre seturile de activare care se potrivesc cu numărul corespunzător. Iar dacă vă place să vă ocupați de Registru, merită să vă luați timp pentru a învăța cum să creați propriul registru de hackeri.

De asemenea, puteți experimenta diferite valori între 0 și 4000 de milisecunde, prin modificarea hack-ului "Reduceți meniurile din meniu la 200" și apoi executându-l din nou. Pentru a edita hack-ul, faceți clic dreapta pe fișier și alegeți Edit din meniul contextual. Aceasta deschide hack-ul în Notepad. Doar căutați linia MenuShowDelay și editați numărul din ghilimele (cu certitudinea de a lăsa ghilimele acolo).

Si asta e. Dacă preferați să nu dezactivați animațiile din meniuri, dar doriți ca meniurile de navigare să se simtă un pic mai repede, un simplu Registry hack este tot ce aveți nevoie.