If-Koubou

Eliminați Stuck Entries din programe și caracteristici

Eliminați Stuck Entries din programe și caracteristici (Sfaturi pentru computer)

Uneori chiar și după ce ați dezinstalat un program, intrarea acestuia va rămâne în listă Adăugați sau eliminați programe sau Programe si caracteristici listă sub programele instalate în mod curent în Panoul de control.

Acest lucru este cauzat, de obicei, de un program prost scris care nu se dezinstalează în mod corespunzător. Înregistrarea nu este eliminată din registru și, prin urmare, rămâne în listă. Dacă încercați să o dezinstalați din nou, veți primi cel mai probabil un mesaj de eroare.

Versiunile mai noi de Windows vor detecta această problemă și de fapt vă vor întreba dacă doriți să eliminați intrarea, ceea ce este frumos. Cu toate acestea, dacă mai executați Windows 7 sau Vista sau XP, veți întâlni în continuare această problemă.

Eliminați programele Stuck - Registrul

Din fericire, există o modalitate ușoară de a elimina manual aceste intrări blocate din listă. Este nevoie de unele editare în registri, așa că asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a registrului dvs. în primul rând în cazul în care vă confunda ceva.

Pentru a deschide registrul, faceți clic pe Start și introduceți regedit. Acum, navigați la următoarea cheie de registry și extindeți-o.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall

Veți vedea numeroase intrări listate, unele dintre acestea având nume prietenoase și altele care au un identificator foarte lung.

Puteți identifica cu ușurință programele cu identificatorul lung, făcând clic pe el și căutând DisplayName la dreapta. În exemplul de mai sus, puteți vedea unul dintre ele pentru un program numit VMware Tools.

Găsiți programul care este blocat în lista de programe și apoi faceți clic dreapta pe el în meniul din stânga și alegeți Șterge.

Acum s-ar putea să vă întrebați de ce toate programele pe care le-ați listat sub Programe și caracteristici nu apar sub această cheie de registry? Motivul este că ați putea avea programe pe 32 de biți instalate pe o versiune pe 64 de biți a Windows.

Pentru toate aceste programe, trebuie să navigați la următoarea cheie de registry unde veți găsi probabil mai multe intrări:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall \

Aici, de exemplu, veți găsi toate intrările pentru Java, dacă aveți instalat. De asemenea, veți găsi o grămadă de intrări pentru Microsoft Office, dacă aveți versiunea pe 32 de biți instalată. Din nou, faceți clic dreapta pe intrare și alegeți Șterge pentru ao elimina.

În cele din urmă, dacă programul a fost instalat printr-un pachet .MSI, care ar putea fi cazul în mediile corporative, trebuie să verificați și această cheie de registry:

HKEY_CLASSES_ROOT \ Installer \ Produse

Va trebui să reporniți computerul și apoi să deschideți lista de programe din Panoul de control pentru a vedea modificările. Sper că ar fi dispărut.

Microsoft Fix It Solution

Dacă nu vreți să vă împrăștiați singur cu registrul, Microsoft are un instrument gratuit Fix It pe care îl puteți descărca, care se ocupă în mod special de această problemă a programelor care nu pot fi dezinstalate complet.

https://support.microsoft.com/en-us/mats/program_install_and_uninstall

Programul va rula pe Windows XP, Vista, 7 și 8.1. Acesta nu funcționează pe Windows 10, dar sperăm că nu ar trebui să aveți această problemă pe Windows 10.

Instrumente terță parte

În sfârșit, există o altă modalitate de a rezolva această problemă și care utilizează instrumente de la terți. Unul dintre programele mele favorite pentru curățarea registrului este CCleaner, deoarece este foarte sigur să îl folosiți. Este de fapt singurul program pe care îl recomand pentru rezolvarea problemelor din registrul Windows.

Sperăm că, folosind una din metodele de mai sus, veți putea să eliminați toate intrările care refuză să dispară! Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!