If-Koubou

Remediați tastatura și mouse-ul care nu funcționează în Windows

Remediați tastatura și mouse-ul care nu funcționează în Windows (Sfaturi pentru computer)

Unul dintre porturile USB de pe desktop-ul meu a încetat să mai funcționeze după ce am conectat un dispozitiv USB și l-am scos fără a fi ejectat. Am făcut-o de un milion de ori, dar mi sa părut că norocul meu a ieșit în sfârșit. Portul pare a fi bine în Manager dispozitive, deoarece nu au existat erori sau pictograme de avertizare.

Deci, după ce am citit online, am dat peste un articol Microsoft care mi-a spus că ar trebui să merg și să dezinstalez Controlere gazdă USB sub controale de bus serial serial USB în Manager dispozitive. După aceea, trebuie să reporniți computerul, iar Windows ar trebui să găsească din nou hardware-ul și să-l instaleze. Nu exact. Am facut asta inainte si in mod normal functioneaza foarte bine, dar de data asta norocul meu a esuat din nou si in loc de a avea portul USB mort care functioneaza din nou, toate porturile USB au fost moarte!

Ceea ce a fost cu adevărat amuzant a fost că mouse-ul și tastatura USB conectate au funcționat bine în BIOS și chiar a funcționat atunci când am încărcat un sistem de operare diferit pe sistemul meu dual boot, dar în momentul în care Windows 7 a pornit, ar ucide toată puterea la USB dispozitive.

Acum, fiecare articol de ajutor pe care-l citeam a spus că faceți clic pe acesta sau dezinstalați acest driver sau descărcați XYZ a fost complet inutil pentru că nu aveam niciun dispozitiv de intrare pentru a face clic pe nimic! După aproximativ o oră, am început să mă deranjez că ar trebui să reinstalez OS-ul, dar, din fericire, ultima soluție pe care am încercat-o în cele din urmă a funcționat. Portul USB mort este încă mort, dar acesta este un alt post pentru o altă zi. În acest articol, voi trece prin pașii pe care îi puteți lua pentru a încerca să vă recâștigați accesul la sistemul dvs., dacă în prezent nu aveți acces la mouse sau tastatură.

Metoda 1 - Încercați porturile PS2

Primul articol pe care l-am citit la căutarea acestei probleme a fost atașarea unei tastaturi PS2 și a mouse-ului și apoi obținerea accesului. M-am gândit deja la asta, dar calculatorul meu este mai nou și, prin urmare, are numai porturi USB! Dacă sunteți destul de norocoși să aveți în continuare porturi PS2, atunci trebuie doar să găsiți o tastatură și un mouse mai vechi pentru a le folosi pentru a obține accesul înapoi. Dacă sunteți ca mine și aveți doar porturi USB, citiți mai departe!

Metoda 2 - Verificați BIOS-ul

Următorul pas este să verificați BIOS-ul și să vedeți dacă USB a fost dezactivat. Puteți să vă asigurați că nu este dezactivat dacă puteți utiliza în continuare dispozitivul USB în timp ce vă aflați în mediul pre-încărcat. Dacă moare doar când începe să se încarce Windows, probabil că este activată.

Fiți foarte atenți să nu modificați setările la USB Dezactivat! Dacă faceți acest lucru, atunci nu veți mai putea folosi tastatura USB în BIOS și veți avea probleme. Singura modalitate de a activa o tastatură USB după ce dispozitivul USB dezactivat în BIOS este fie să utilizați un mouse PS2, fie să scoateți bateria CMOS de pe placa de bază! Dacă nu doriți să vă desfaceți computerul, cu siguranță nu dezactivați USB-ul dacă nu aveți porturi PS2. Dacă USB este activat, probabil că va fi, treceți la următoarea metodă.

Metoda 3 - Restaurare sistem

Această metodă este cea care în cele din urmă a lucrat pentru mine. Am fost foarte norocos pentru că tocmai am instalat un program cu o zi înainte și Windows a creat automat un punct de restaurare pentru mine. Sperăm că nu ați dezactivat restaurarea sistemului pe sistemul dvs., dacă ați făcut-o, va trebui să luați măsuri mai drastice pentru ca tastatura și mouse-ul să funcționeze din nou.

Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsați pe F8 cheia dreapta atunci când Windows este pe cale să se încarce. După ce vedeți sigla producătorului computerului, ar trebui să țineți apăsată tasta F8. Dacă aveți un sistem de boot dual sau un sistem multi-disc în care trebuie să alegeți ce unitate doriți să bootați, continuați și selectați acel OS sau disc din listă și imediat după ce apăsați Enter, apăsați și țineți apăsat pe F8 cheie. Acest lucru ar trebui să vă aducă în Windows 7 Opțiuni avansate de boot dialog.

Veți merge mai departe și veți alege Reparați calculatorul. Am incercat sa ma inregistrez si in Safe Mode, dar tastatura si mouse-ul inca refuzau sa lucreze, asa ca era un impas. Acum veți vedea o listă cu opțiunile de recuperare a sistemului.

Faceți clic pe Restaurare sistem și veți obține caseta de dialog familiară în care puteți selecta un punct de restaurare. În mod evident, doriți să alegeți una creată înainte ca problema dvs. să apară. În mod implicit, acesta va alege unul pentru dvs., dar puteți alege unul diferit dacă doriți.

Odată ce restaurați, ar trebui să fiți bine să mergeți și să aveți din nou acces la tastatură și mouse. Dacă nu ați creat un punct de restaurare, atunci sunteți puțin noroc. Din păcate, în acest moment nu am reușit să găsesc alte soluții garantate în afara porturilor PS2 și să restaurez sistemul. Există câteva opțiuni de ultimă instanță pentru hail-mary pe care le-am enumerat mai jos.

Metoda 4 - Bateria CMOS

Acest lucru probabil că nu va ajuta, deoarece problema este legată de Windows, dar puteți da o fotografie. Din fericire, eliminarea cipului CMOS nu este atât de rău. Trebuie doar să deschideți carcasa și să găsiți bateria rotundă mică de pe placa de bază, care este, de obicei, ușor vizibilă.

Metoda 5 - Reparare Instalare Windows 7

Dacă nu aveți un punct de restaurare, atunci opțiunea ultimă soluție este de a efectua o instalare de reparații. Acest lucru va înlocui driverele mouse-ului și ale tastaturii cu cele originale și ar trebui să lucrați din nou. O instalare de reparații va reinstala pur și simplu sistemul de operare Windows, dar nu va șterge datele.

Procesul este destul de lung și va dura ceva timp, dar este mai bine decât să reinstalați complet Windows-ul. SevenForums are un tutorial minunat care te plimbă prin întregul proces și explică toate avertismentele, etc.

Metoda 6 - Actualizați Windows 8

Dacă utilizați Windows 8, este posibil să aveți un pic mai mult noroc. Puteți încerca să reîmprospătați PC-ul, care este o nouă opțiune în Windows 8. Citiți postarea mea anterioară despre cum să efectuați o actualizare pe Windows 8.Pentru a face acest lucru, va trebui mai întâi să intrați în dialogul Opțiuni de recuperare sistem Windows 8.

De asemenea, puteți citi ghidul de instalare pentru Windows 8 creat de EightForums, același site ca SevenForums, doar pentru chestii Windows 8. Din nou, nu pierdeți niciun fel de date, dar ar trebui să aveți din nou un mouse și tastatură de lucru.

Sperăm că puteți obține accesul înapoi la computer folosind una din metodele de mai sus! Dacă nu, postați aici un comentariu despre ceea ce ați încercat, unde ați rămas, etc și vom încerca să vă ajutăm. Bucurați-vă!