If-Koubou

Depanarea Windows 10 nu merge la starea de repaus

Depanarea Windows 10 nu merge la starea de repaus (Windows 10)

Am scris deja despre modul de remediere a problemelor cu Windows 7 care nu vor dormi și Windows 8 nu va dormi, dar nu am vorbit despre problemele legate de somn în Windows 10. Datorită numărului mare de mașini și o mare varietate de hardware că Windows poate rula pe, fiecare versiune de Windows va avea probleme de somn în anumite situații.

Uneori, problema se datorează hardware-ului, uneori datorită driver-elor, iar alteori nu este configurat corect cu sistemul de operare. În acest articol, voi trece prin toate soluțiile diferite pe care le-am putea găsi pentru a remedia această problemă în Windows 10.

Rețineți că încerc să nu repet soluțiile deja menționate în articolele Windows 7 și Windows 8, deci nu ezitați să le citiți dacă niciuna dintre soluțiile de mai jos nu funcționează. Din moment ce Windows 10 este destul de nou, se pare că există o mulțime de probleme pe anumite mașini, probabil datorită driver-elor care nu suportă încă Windows 10 încă.

Singura soluție reală în aceste cazuri este de a aștepta până când va fi lansat un driver Windows 10 corespunzător. Metoda 1 este cea mai bună lovitură dacă ați descoperit că mulți oameni care au aceeași mașină ca al tău au probleme de somn.

Metoda 1 - Actualizarea driverelor chipset-ului

Cea mai rapidă soluție pentru a rezolva această problemă este să descărcați cele mai recente drivere pentru mașina dvs. Windows 10 de pe site-ul producătorului PC-ului. De exemplu, am un Dell și utilizând Dell System Detect, acesta scanează automat sistemul meu și găsește toate actualizările de driver corespunzătoare.

Cele mai importante drivere pentru actualizare sunt driverele chipset-ului, driver-ele BIOS și cardul de rețea. Dacă aveți un sistem personalizat construit, citiți articolul meu despre utilizarea software-ului terță parte pentru a găsi și actualiza driverele. De asemenea, am scris anterior că probabil nu este o idee bună să vă actualizați BIOS-ul, cu excepția anumitor cazuri, cum ar fi acest lucru, în cazul în care aveți probleme cu hardware-ul. Dacă decideți să actualizați BIOS-ul, citiți articolul despre cum să verificați dacă o actualizare este disponibilă pentru BIOS sau nu.

Pe lângă actualizarea driverelor, asigurați-vă că mergeți la Setări - Actualizare & Securitate și instalați toate cele mai recente actualizări pentru Windows 10 de la Microsoft.

Metoda 2 - Verificați cererile de alimentare

Uneori anumite programe Windows trimit la sistem cereri de putere, care împiedică sistemul să se închidă sau să doarmă. În mod normal, aceste cazuri sunt valabile ca atunci când joci un DVD și nu există interacțiuni cu mouse-ul și tastatura timp de câteva ore, ecranul va rămâne aprins.

Cererile ar trebui să dispară automat atunci când programul este închis. Cu toate acestea, există situații în care aceasta poate deveni blocată. Puteți verifica pentru a vedea toate solicitările de alimentare prin deschiderea unui prompt de comandă ridicat (Faceți clic pe Start, tastați cmd, faceți clic dreapta pe Comandă de comandă și alegeți Rulat ca administrator) și introduceți următoarea comandă:

powercfg-cereri

În mod ideal, doriți să spuneți toate elementele Nici unul, ceea ce înseamnă că nu există în prezent solicitări de putere. Dacă aveți ceva enumerat ca SRVNET, verificați articolul din Windows 8 pe care l-am menționat chiar la începutul articolului.

O altă bună utilizare a comenzii powercfg este de a vedea care dispozitive din sistemul dvs. pot trezi sistemul. În mod normal, acesta include mouse-ul și tastatura, dar uneori alte dispozitive precum cardul de rețea, placa grafică etc. se înregistrează și pot provoca probleme. Citiți metoda 3 din postarea mea Windows 7 pentru a împiedica dispozitivele să vă trezească computerul.

Am citit, de asemenea, că verificarea Permiteți numai unui pachet magic să treacă calculeler pentru adaptorul dvs. de rețea rezolvă și problema somnului. De asemenea, pentru a vedea ultimul dispozitiv care a scos calculatorul în sus, executați următoarea comandă:

powercfg -pestește

Metoda 3 - Rulați instrumentele de remediere a problemelor

Windows 10 are câteva aplicații de depanare bune, care pot rezolva automat o mulțime de probleme pentru dvs. Mergeți la Panoul de control, faceți clic pe Depanare apoi faceți clic pe A vedea tot în partea stângă sus.

Cele două pe care doriți să le rulați sunt Putere și Întreținerea sistemului.

Am avut unele succese pe care le-a rulat pe anumite mașini client, așa că merită o lovitură.

Metoda 4 - Deconectați dispozitivele

Am avut un client al cărui computer nu ar dormi și după ore de încercări de tot felul de remedii în Windows, a ajuns să fie un Joystick USB Logitech care provoca problema! Deci, o altă soluție ușor de rezolvat este să eliminați toate dispozitivele USB conectate, să reporniți computerul și să vedeți dacă Windows 10 merge la culcare.

Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți dispozitive USB, cum ar fi scrierea comprimatelor, joystick-urilor, microfoanelor, camerelor foto, hard disk-uri externe etc. conectate la computer. Dacă descoperiți că este unul dintre dispozitivele USB, încercați să găsiți cel mai recent driver pentru acest dispozitiv și să-l instalați.

Metoda 5 - Boot curat

Dincolo de aceste probleme, singurul alt motiv este un program de pornire sau un serviciu care împiedică Windows să meargă la culcare. Singura soluție la această problemă este efectuarea unei cizme curate. Puteți citi instrucțiuni despre cum să efectuați o încărcare curată. Urmați instrucțiunile pentru Windows 8.1, deoarece acestea vor fi aceleași pentru Windows 10.

În boot-ul curat, practic dezactivați toate elementele de pornire și apoi reporniți computerul. Dacă descoperiți că computerul va dormi, știți acum că problema se află într-unul din programele de pornire. Apoi, activați fiecare program de pornire unul câte unul și reporniți computerul până la revenirea problemei. În acel moment, veți ști ce program este vinovatul. Este un proces obositor, dar nu funcționează!

Înainte de a efectua o bootare curată, puteți să verificați rapid dacă doriți să lucrați repornind Windows în modul sigur. În cazul în care calculatorul doarme bine în modul sigur, continuați și efectuați o încărcare curată pentru a găsi programul care provoacă problema somnului.

Metoda 6 - Restabilirea valorilor implicite ale planului

O altă soluție rapidă este de a restabili valorile implicite ale planului dvs. de alimentare. Mergeți la Panoul de control, faceți clic pe Opțiuni de putere, apoi faceți clic pe Schimbați setările planului lângă planul pe care l-ați selectat.

Click pe Restaurați setările implicite pentru această plan și reporniți computerul.

Metoda 7 - Restaurați PC-ul

Aceasta este evident o ultimă soluție, dar resetarea PC-ului poate fi singurul lucru pe care îl puteți face dacă ați încercat totul. Consultați articolul meu despre resetarea calculatorului dvs. Windows 10. Rețineți că puteți alege să păstrați datele și fișierele dvs., deci nu este o ștergere completă a sistemului dvs.

Este, în principiu, reinstalarea Windows 10 și asta-i tot. O mulțime de oameni au avut succes cu această metodă, dar este mai mult consumatoare de timp și mai riscantă. Asigurați-vă că efectuați o copie de rezervă a datelor înainte de a vă restabili PC-ul doar în cazul în care ceva nu merge bine.

Alte soluții posibile

Există mai multe soluții unice care funcționează pentru unii oameni și nimeni nu știe de ce. Oricum, le-am compilat aici doar în cazul în care se întâmplă să fii unul dintre acei oameni!

  1. Unii utilizatori au declarat că, dacă se conectează la Windows 10 cu un cont Microsoft, problema somn / închidere dispare când schimbă parola în contul Microsoft. Acest lucru face ca zero sens, dar a lucrat pentru unii.
  2. Dacă aveți un PC Windows, probabil că aveți foarte multe software-uri Intel instalate ca Intel Management Engine, tehnologia Intel Rapid Storage, Intel Security Assistant, driverul grafic Intel HD etc. Nu aveți nevoie de toate aceste software-uri pentru ca dvs. sistem de lucru, astfel încât să puteți încerca să dezinstalați aceste programe și să vedeți dacă rezolvă problema.
  3. Opriți sau dezactivați pornirea rapidă. Aceasta este o caracteristică în Windows 8/10 care ajută computerul să pornească foarte repede dintr-o stare de oprire (nu o repornire). Doar Google și să văd dacă vă rezolvă problema.

Sperăm că una dintre soluțiile de mai sus va funcționa pentru calculatorul dvs. Dacă nu, postați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!