If-Koubou

Depanarea Windows 10 înghețarea sau blocarea în mod aleatoriu

Depanarea Windows 10 înghețarea sau blocarea în mod aleatoriu (Windows 10)

Pe parcursul ultimului an, am rulat Windows 10 pe aproximativ 4 calculatoare și într-adevăr nu am avut prea multe probleme până de curând. Cu câteva zile în urmă, am început să am o problemă ciudată în care PC-ul meu Windows 10 ar îngheța la întâmplare, eventual obligându-mă să fac o resetare hard pe sistem.

Ce e ciudat este că am acest sistem cu boot dual cu Windows 7 și nu am probleme de înghețare sau blocare pe acest sistem de operare. Am mai avut acest tip de problemă înainte, așa că am început să trec prin toate diferitele remedii cum ar fi actualizarea driverelor de dispozitive, instalarea celor mai recente actualizări Windows, scanarea cu SFC etc. și, eventual, problema a dispărut.

Nu sunt sigur 100% care metodă a rezolvat problema, așa că am să le enumăr pe toate și sper că rezolvă problema pentru tine. Dacă nu, postați și comentați și voi încerca să vă ajut.

Metoda 1 - Dezinstalați programele incompatibile

Sunt destul de sigur că aceasta a fost problema mea pentru că nu aveam probleme în Windows 10 de luni până când am instalat câteva programe noi. Unele programe au fost utilizate pentru scanarea și / sau modificarea hardware-ului meu (Speccy, Acronis True Image, f.lux, etc.), care ar fi putut cauza înghețarea.

Cu toate acestea, orice program poate provoca această problemă, prin urmare treceți prin orice programe noi pe care le-ați instalat și încercați să le dezinstalați pentru a vedea dacă rezolvă problema.

Dacă lucrați la o instalare curată a Windows 10 și aveți problema, continuați să citiți.

Metoda 2 - Actualizare drivere și BIOS

Probabil că ați încercat deja acest lucru, dar merită menționat încă o dată, deoarece poate fi cu siguranță motivul pentru care Windows 10 se blochează. Driverele principale pe care doriți să vă concentrați asupra actualizării sunt plăcile grafice, cardul de rețea, driverele audio și chipset-ul.

Dacă aveți o placă grafică NVidia, trebuie să vă asigurați că descărcați programul NVidia Control Panel și păstrați-l actualizat. Nu trebuie să instalați restul de gunoi care vine împreună cu el, doar șoferul. Consultați postarea mea anterioară privind actualizarea automată a driverelor Windows.

De asemenea, dacă aveți Windows instalat pe un SSD, asigurați-vă că actualizați firmware-ul pentru SSD. De exemplu, dacă aveți un SSD critic, puteți descărca software-ul executiv de stocare pentru a face acest lucru pentru dvs.

Unii utilizatori au avut această problemă cu hardware care pur și simplu nu are un driver Windows 10. Dacă acest lucru este valabil pentru dvs., cea mai bună opțiune ar fi să dezactivați dispozitivul sau să îl înlocuiți cu o versiune mai nouă. De exemplu, dacă aveți o placă Wi-Fi foarte veche și pur și simplu nu există un driver Windows 10, încercați să o dezactivați prin intermediul Device Manager sau BIOS și să vedeți dacă procesul de îngheț se stinge.

În cele din urmă, trebuie să actualizați BIOS-ul într-o situație de genul asta. În mod normal, nu recomand să actualizați BIOS-ul dacă totul funcționează bine, dar este o idee bună atunci când ceva nu este în regulă. Verificați postarea mea pentru a stabili dacă puteți sau nu să actualizați BIOS-ul.

Metoda 3 - Reglați fișierul de paginare

Dacă observați că problema apare numai atunci când copiați sau mutați fișiere mari sau faceți ceva care necesită o utilizare extensivă a hard diskului, atunci problema ar putea fi legată de fișierul de paginare.

Acest lucru este valabil mai ales dacă utilizați un SSD în sistemul dvs. Puteți verifica fișierul de paginare accesând Panoul de control, apoi Sistem, făcând clic pe Setari de sistem avansate, făcând clic pe Avansat , apoi faceți clic pe Setări, făcând clic pe Avansat din nou, apoi faceți clic pe Schimbare sub Memorie virtuala.

Într-un articol anterior, dau câteva sfaturi despre optimizarea fișierului de paginare, care în majoritatea cazurilor aș recomanda, dar pentru această problemă vă sugerez să păstrați fișierul de paginare pe aceeași partiție ca și sistemul de operare Windows și să permiteți Windows să gestioneze automat dimensiunea fișierului de paginare.

Metoda 4 - Deconectați toate dispozitivele

Este posibil ca Windows 10 să nu cauzeze problema, dar este vorba de un dispozitiv extern. O modalitate buna de a testa acest lucru este de a deconecta orice si toate dispozitivele de pe computer si apoi boot-up.

Ar trebui să deconectați toate dispozitivele USB, inclusiv mouse-ul și tastatura. Aș sugera să vă dau un alt șoarece și tastatură și să încercați acest lucru pentru a exclude complet dispozitivele externe înainte de a vă deplasa.

Metoda 5 - Verificați dacă există defecțiuni hardware

Acesta este un pic mai greu de detectat și, de obicei, mai greu de rezolvat. Dacă este ceva în neregulă cu hardware-ul, ar trebui să vedeți problema cu orice altă versiune de Windows pe care ați instalat-o. Dacă aveți doar Windows 10 instalat, va trebui să efectuați un test hardware.

Veți dori să verificați mesajele mele privind diagnosticarea problemelor legate de memorie și verificarea greșelilor pentru hard disk. De asemenea, veți dori să accesați BIOS-ul și să verificați dacă există vreun fel de test hardware pe care îl puteți rula de acolo. De obicei, există o opțiune cum ar fi Diagnostice sau ceva similar.

Asigurați-vă că verificați, de asemenea, unitatea CD / DVD / Blu-ray, care este frecvent trecută cu vederea, dar cu siguranță poate provoca probleme în Windows.

Metoda 6 - Dezactivați overclockarea

Dacă aveți o mașină de ultimă generație cu un procesor de vârf, este posibil ca setările BIOS să provoace înghețarea Windows. Cel mai bine este să dezactivați orice ajustări ale overclockării sau automate ale procesorului.

Pe unele CPU-uri, ar trebui să verificați dacă starea C6 este activată sau nu. Această caracteristică încearcă să pună CPU într-un cod de alimentare scăzut, dar poate provoca mai multe probleme. Practic, intrați în BIOS și asigurați-vă că totul este setat la valorile implicite pentru viteze, tensiune, etc.

Același lucru este valabil pentru toate modificările DRAM. Setați totul înapoi la implicit sau automat și vedeți ce se întâmplă.

Metoda 7 - Setări de alimentare

Această opțiune va ajuta probabil doar pe cei care au instalat pe PC-ul placa grafică PCIe. Mergeți la Panoul de control, apoi Opțiuni de putere și asigurați-vă că utilizați Performanta ridicata planificați mai întâi.

Dacă da, faceți clic pe Schimbați setările planului și apoi Schimbați setările de alimentare avansate.

Derulați în jos până când vedeți PCI Express și apoi să se extindă Conectați gestionarea puterii de stat. Asigurați-vă că este setat la de pe.

Metoda 8 - Clean Install Windows 10

Dacă aveți în continuare probleme cu înghețarea Windows 10, este probabil o idee bună să faceți copii de rezervă ale datelor dvs. și să faceți o instalare curată a Windows 10. Nu durează prea mult timp și dacă aveți instalată ultima versiune de Windows 10 , caracteristica este acum construită chiar în sistemul de operare.

Citiți postarea pas cu pas despre efectuarea unei instalări corecte de Windows 10.

În ansamblu, Windows 10 este un sistem de operare destul de mare și funcționează ca un campant de cele mai multe ori pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, cu atât de multe variante de hardware care trebuie suportate de Windows, unii utilizatori se vor confrunta în mod inevitabil cu probleme. Sperăm că una dintre metodele de mai sus va rezolva problemele de înghețare pe care le aveți în Windows 10. Bucurați-vă!