If-Koubou

Ultimate Windows 8 Ghid de depanare a defectelor

Ultimate Windows 8 Ghid de depanare a defectelor (Windows 8)

Dacă executați Windows 8 sau ați actualizat recent, s-ar putea să fi întâmpinat unele probleme problematice de WiFi. Windows 8 este în mod inerent o fiară diferită de versiunile anterioare de Windows și cu ea vine un nou set de probleme. Nu am întâlnit prea multe probleme wireless în Windows 7, dar am rulat în mai multe cu Windows 8.

În acest articol, vom trece prin câteva dintre cele mai frecvente probleme cu conexiunile WiFi în Windows 8 și cum să le depanem. Cele mai multe dintre problemele apar cu acele computere care au fost actualizate de la Windows XP sau Windows 7 la Windows 8. Fie driverul nu este dat sau adaptorul devine dezactivat sau ceva ciudat. Să începem.

Mesaj limitat de conectivitate

Dacă primiți acel mesaj enervant de conectivitate limitat în bara de sarcini din Windows 8, este foarte greu să-i spuneți ce este problema. În principiu, trebuie doar să încercați câteva lucruri și să sperați că cineva lucrează. Cauza ar putea fi orice, de la adaptorul de rețea la routerul wireless, la un cablu de rețea rău. Vreau doar să menționez câteva dintre motivele majore aici, dar derulați până la secțiunea Alte sfaturi de depanare dacă niciuna dintre acestea nu rezolvă problema.

Metoda 1 - Troubleshooter

Primul lucru pe care îl puteți încerca este să rulați câteva dintre instrumentele de depanare a rețelei încorporate în Windows 8. O mulțime de timp, vă poate rezolva problema wireless sau de Internet pentru dvs. Pentru a deschide instrumentul de depanare, deschideți farmecul de căutare și introduceți textul depanare. Apoi, faceți clic pe Depanare, prima opțiune.

Acum doriți să faceți clic pe Retea si internet.

În cele din urmă, veți vedea diferitele instrumente de depanare disponibile pentru remedierea problemelor wireless și Internet. Cele pe care le veți dori să le executați sunt Conexiuni la Internet și Adaptor de retea.

Metoda 2 - Resetarea TCP / IP în Windows 8

De asemenea, este posibil să primiți un astfel de mesaj când rulați instrumentul de depanare:

WiFi-ul nu are o configurație ip valabilă

În acest caz, puteți să reinițializați stiva TCP / IP și Winsock și să vedeți dacă funcționează. Pentru a face acest lucru, deschideți din nou farmecul de căutare și tastați comanda prompt. La prima listare, faceți clic dreapta și alegeți Rulat ca administrator.

În linia de comandă, introduceți următoarele două comenzi, una câte una și asigurați-vă că apăsați pe Enter după fiecare dintre acestea:

netsh winsock resetare catalog
netsh int ip resetare c: \ resetlog.txt

Sperăm că conexiunea dvs. wireless funcționează în acest moment. Dacă nu, treceți la secțiunea de jos care are mai multe sfaturi de depanare.

WiFi este Dezactivat sau Greyed Out

într-un caz ciudat, am avut o tabletă de suprafață în care dispozitivul wireless era dezactivat și nici nu puteam să-l permit. Din anumite motive, switch-ul comutator On / Off pentru dispozitivele fără fir a fost în culoarea gri ca mai jos:

Primul lucru pe care îl puteți face este să încercați să diagnosticați conexiunea. Pentru a face acest lucru, deschideți Centrul de rețea și partajare. Puteți să faceți clic dreapta pe pictograma de rețea din bara de activități și să o alegeți sau să deschideți farmecul de căutare și să-l tastați acolo.

Acum, găsiți conexiunea wireless în partea de sus și faceți clic pe link-ul albastru:

Va apărea un dialog nou și aici veți vedea că există o Diagnostica buton. Mergeți mai departe și faceți clic pe acesta și lăsați Windows să încerce să o repare pentru dvs.

Următorul lucru pe care îl puteți încerca este să reporniți în Modul de siguranță, Rețea activată și încercați să activați Wireless acolo. Din anumite motive, pe anumite computere, opțiunea nu este înzăpeată în modul sigur, astfel încât este posibil să o activați acolo și apoi să reporniți în mod normal. Citiți postarea mea anterioară despre cum să porniți Windows 8 în modul de siguranță.

Celălalt lucru pe care îl puteți încerca este să dezactivați și apoi să reactivați adaptorul de rețea fără fir. Din nou, deschideți Centrul de rețea și partajare și apoi faceți clic pe linkul Modificați setările adaptorului din stânga. Puteți vedea în cea de-a doua imagine de ecran de deasupra acestui paragraf.

Faceți clic dreapta pe adaptorul de rețea fără fir (nu pe cel Ethernet așa cum este arătat mai sus) și apoi faceți clic pe Dezactivați. Odată ce este dezactivat, continuați și faceți din nou clic dreapta și apoi alegeți Activați. Acum, încercați să mergeți din nou la Wireless in PC Settings și să vedeți dacă puteți activa WiFi.

Dacă aceasta nu funcționează, reintroduceți din nou la ultima secțiune care conține mai multe sfaturi de depanare pentru WiFi.

WiFi nu se conectează din starea de repaus sau hibernare

Dacă mașina dvs. Windows 8 se deconectează de la rețeaua wireless ori de câte ori vă întoarceți din starea de repaus sau de hibernare sau în orice altă stare de așteptare, problema dvs. este probabil stabilită cu o opțiune de economisire a energiei pe cardul de rețea. Pentru a rezolva acest lucru, trebuie să deschideți farmecul de căutare și să introduceți textul Opțiuni de putere.

Aici, faceți clic pe planul selectat și apoi faceți clic pe Schimbați setările planului.

Apoi faceți clic pe Schimbați setările de alimentare avansate legătură.

Acum derulați până la Setările Adaptorului Wireless și asigurați-vă că Modul de economisire a energiei este setat sa Performanță maximă.

Alte sfaturi de depanare

Verificați Cardul de rețea la Centrul de compatibilitate

Puteți verifica dacă placa de rețea fără fir este compatibilă cu Windows 8 vizitând Centrul de capacități. Mergeți mai departe și introduceți numele cardului dvs. wireless și ar trebui să obțineți un mic raport astfel:

Va avea un logo albastru, dacă este compatibil sau nu. De asemenea, puteți verifica Windows RT în plus față de Windows 8. Deci, acesta este un site frumos pentru a verifica dacă aveți probleme cu rețeaua WiFi, mai ales dacă nu apare deloc în Windows 8 sau are un semn de exclamare galben în Manager dispozitive.

Verificați setările adaptorului de rețea

Deschideți Centrul de rețea și partajare, faceți clic pe Schimbă setările adaptorului și apoi faceți clic dreapta pe adaptorul de rețea wireless apoi alegeți Proprietăți.

Acum derulați în jos în caseta de listă până când vedeți Protocol de Internet Versiunea 4 (TCP / IPv4) apoi faceți clic pe Proprietăți buton.

În cele din urmă, asigurați-vă că Obțineți automat o adresă IP și Obțineți automat adresa serverului DNS butoanele radio sunt selectate.

Verificați comutatorul wireless

Pe majoritatea laptop-urilor, există un buton sau un buton fără fir care pot fi comutate de la pornire la oprire. Asigurați-vă că aveți butonul setat la Activat sau apăsați FN + F8 pentru a activa cardul wireless. Comutatorul poate fi oriunde (lateral, frontal, spate etc.), dar de obicei există o lumină indicatoare, astfel încât să puteți spune când este pornit.

Dezinstalați în Manager dispozitive

Un alt sfat rapid este să mergeți la Manager dispozitive, să faceți clic dreapta pe cardul de rețea fără fir și să alegeți Dezinstalare. Apoi reporniți computerul și a fost automat detectat și reinstalat. Dacă nu funcționează încă după ce ați încercat acest lucru, citiți următorul sfat, care actualizează driverul.

Actualizați BIOS-ul și driverele

Ca întotdeauna, este o idee bună să descărcați și să instalați cele mai recente drivere pentru cardul dvs. de rețea. Acest lucru este deosebit de important dacă executați Windows 8. În ceea ce privește BIOS-ul, am fost întotdeauna cel care nu sugerează să actualizeze BIOS decât dacă este într-adevăr necesar. Cu toate acestea, dacă ați actualizat un computer de la Windows XP sau Windows 7 la Windows 8 și ați încercat totul de mai sus și ați actualizat driverul, actualizarea BIOS-ului ar putea merita. 99% din actualizarea BIOS-ului este în regulă, dar există situații în care acesta nu reușește și apoi vă lasă cu un computer pe care nu îl puteți încărca. Doar încercați acest lucru ca o ultimă soluție și faceți o copie de rezervă a calculatorului dvs. mai întâi, doar pentru fiecare caz în parte.

Resetați routerul

Dacă primiți mesajul Conectivitate limitată, puteți încerca să resetați ruterul. Aveți posibilitatea fie să o reporniți prin deconectarea acesteia, așteptând aproximativ un minut și apoi conectând-o din nou. Dacă aceasta nu funcționează și ați încercat toate lucrurile de mai sus, continuați și resetați ruterul. Aceasta va reinițializa setările implicite și va șterge orice securitate sau configurație pe care ați făcut-o mai devreme, deci fiți atenți și fiți gata să faceți acest lucru din nou. Este o măsură de ultimă instanță, dar ar putea rezolva problema.

Citiți postarea mea anterioară despre modul de resetare a routerului.

Eliminați antivirusul sau Internet Security Suites

Dacă aveți ceva de genul AVG Internet Security sau Avast sau alt software similar instalat pe PC sau tabletă, continuați și dezinstalați acel program și verificați dacă conexiunea dvs. la Internet începe să funcționeze. De multe ori software-ul Internet Security a fost vinovatul și ați putea să vă trageți părul afară încercând să vă dați seama ce cauzează problema, deci merită să încercați.

Deci, este o mulțime de lucruri pentru a încerca și practic orice lucru sănătos puteți încerca. Dacă nici una dintre aceste lucruri nu a funcționat, atunci ar putea să aveți o problemă hardware cu cardul wireless. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!