If-Koubou

Modificați cât de des sistemul de restaurare creează puncte de restaurare în Windows 7 sau Vista

Modificați cât de des sistemul de restaurare creează puncte de restaurare în Windows 7 sau Vista (Cum să)

System Restore este una dintre cele mai bune caracteristici din Windows 7 și Vista ... petreceți orice timp pe forumurile noastre și veți vedea cât de des rezolvă problemele ... dar este ca o cutie neagră, nimeni nu știe cum funcționează cu adevărat sau când este facand lucruri. Deci, cum se schimba când creează instantanee?

Windows 7 sau Vista utilizează programatorul de sarcini încorporat pentru a începe cele mai multe sarcini de întreținere, în loc să solicite ca ceva să fie rulat tot timpul. Dacă intrăm în Task Scheduler, putem schimba, de fapt, programul sarcinilor principale ale sistemului, inclusiv System Restore.

Schimbați programul pentru punctele de restaurare automată a sistemului

Introduceți "Planificatorul de activități" în caseta de căutare din meniul de pornire sau navigați prin secțiunea Instrumente de administrare din meniul Start.

După ce deschideți Task Scheduler, căutați sub Microsoft \ Windows \ SystemRestore pe panoul din stânga.

Acum veți vedea un singur element în panoul de mijloc care spune că "SR Queued Multiple Triggers defined". Faceți dublu clic pe acel element pentru a modifica detaliile.

Fila Triggers este primul loc pe care doriți să îl căutați și veți observa că, în mod implicit, System Restore este setat să ruleze la pornire (mai mult în partea de mai jos) și la miezul nopții în fiecare zi.

Pentru a schimba declanșatorul, faceți clic pe unul dintre elementele selectate și apoi pe Editați pentru a schimba declanșatorul.

Dialogul Editare de declanșare vă permite să modificați tot felul de setări, primul care trebuie remarcat este că sarcina "La pornire" este setată la "Întârziere sarcină timp de 30 de minute", ceea ce înseamnă că sarcina de restaurare a sistemului nu se va întâmpla în timpul încărcării .

Dacă te uiți la celălalt declanșator care este programat la miezul nopții, poți să alegi ora din zi pe care o execută ... miezul nopții ar putea să nu fie cel mai bun moment pentru tine, deci poți să-l schimbi la alt timp dacă vrei, sau chiar programați-l să ruleze săptămânal în loc de zilnic.

Fila Condiții vă permite să spuneți sarcini că, deși este setat să înceapă la un anumit moment, acesta nu ar trebui să înceapă cu excepția cazului în care computerul este inactiv sau nu va funcționa pe baza bateriei.

Rețineți că acest lucru suprascrie orice setat în secțiunea declanșatoare, astfel încât, chiar dacă Vista implicit va programa System Restore timp de 30 de minute după pornire, acesta nu va da naștere dacă utilizați computerul.

Una dintre setările mai interesante este opțiunea "Opriți dacă computerul nu mai funcționează", ceea ce înseamnă că, deși sistemul de restaurare ar putea porni după 10 minute de timp de așteptare, se va opri dacă vă întoarceți la computer. Este, de asemenea, interesant de observat că, în conformitate cu aceste setări, un computer utilizat doar pe baterii nu va avea niciodată un punct de restaurare creat ... interesant.

Fila Istoric va fi afișată de fiecare dată când sarcina a rulat în trecut și ce rezultat a fost.

Nu aș recomanda prea mult modificarea setărilor implicite, deoarece restaurarea sistemului este un instrument foarte util. De asemenea, trebuie să rețineți că instalarea software-ului declanșează automat un punct de restaurare sau puteți crea întotdeauna manual un punct de restaurare.