If-Koubou

Modificați modul în care Windows solicită pentru modul de aprobare de administrator

Modificați modul în care Windows solicită pentru modul de aprobare de administrator (Windows 7)

Conturile de utilizator Windows 7, 8 și 10 care au privilegii administrative operează diferit decât conturile de administrator din versiunile anterioare Windows. În loc să dați accesul total și necondiționat conturilor administrative la tot ce se află pe PC, aceste conturi funcționează ca conturi de utilizator obișnuite până când apare o acțiune care necesită privilegii de administrare. În acest moment, contul intră Mod de aprobare de administrator astfel încât utilizatorul poate aproba acțiunea.

Mult îmbunătățită față de modul în care Windows Vista se ocupă de aprobarea administratorului, Windows 7/8/10 atinge un echilibru între securitate și utilitate. Din fericire, Microsoft oferă posibilitatea de a personaliza mai mult modul în care funcționează modul de aprobare de administrator pe un PC.

În funcție de locul în care se află computerul și de cel care îl utilizează, puteți să actualizați sau să downgradeți securitatea PC-ului modificând modul în care Windows 7/8/10 utilizează modul de aprobare a administrării. De asemenea, puteți citi postarea mea despre cum să dezactivați modul de aprobare a administrării.

Notă: Pentru a accesa politica locală de securitate pe un computer Windows, trebuie să rulați o versiune Pro sau o versiune superioară. Acest lucru nu va funcționa pentru edițiile Windows Home, Home Premium sau Starter.

Schimbarea modului în care funcționează modul de aprobare a administratorilor

Pentru a modifica modurile de funcționare a Modului de aprobare a administrării pe un PC Windows 7/8/10, începeți prin a vă conecta la sistemul de operare utilizând un cont care are privilegii administrative. Click pe Start - Toate programele - (Windows) Instrumente de administrare - Politica de securitate locală.

Acum ar trebui să te uiți la Politica locală de securitate fereastră cu opțiuni.

În panoul din stânga, faceți clic pe folderul intitulat Politici locale și apoi pe dosarul etichetat Opțiuni de securitate. Găsiți o opțiune în panoul din partea dreaptă intitulat Controlul contului de utilizator: comportamentul Promptului de înălțare pentru administratori în modul de aprobare a administrării. Faceți clic pe această opțiune și alegeți Proprietăți din meniu.

Veți observa că aveți șase opțiuni în meniul derulant din fereastra de proprietăți.

Mai jos este o descriere a fiecărei opțiuni pentru altitudinea modului de aprobare a administratorului.

Șase opțiuni pentru modul de aprobare a administratorului

Fiecare dintre cele șase Opțiuni ale modului de aprobare a administratorilor forțează Windows să funcționeze diferit atunci când vine vorba de aprobarea elevilor pentru aplicații și funcții care necesită aprobarea pentru a rula în sistemul de operare. Rețineți că desktop-ul securizat este atunci când întregul ecran se estompează până când acceptați sau respingeți solicitarea din promptul UAC. Verificați cealaltă postare pentru a înțelege cum funcționează UAC.

Ridicați fără Prompting

Aceasta este opțiunea cea mai convenabilă, dar și opțiunea cea mai puțin sigură. Ori de câte ori o aplicație sau o funcție încearcă să ruleze, care în mod normal ar necesita aprobarea de la un administrator, aplicația sau funcția se va executa automat ca și cum ar fi fost deja acordate permisiuni de rulare. Cu excepția cazului în care PC-ul dvs. se află într-o locație foarte securizată izolată de rețele, aceasta nu este o alegere înțeleaptă.

Solicitați atestări pe Desktop securizat

Această opțiune este mai sigură decât setarea implicită. Ori de câte ori o acțiune apare necesitând aprobarea de la un administrator, Windows va solicita de fapt utilizatorului un nume de utilizator și o parolă pe desktopul securizat.

Solicitați consimțământul pe desktopul securizat

În loc să solicite un nume de utilizator și o parolă, cum ar fi opțiunea de mai sus, Windows va cere pur și simplu utilizatorului să aprobe acțiunea pe desktopul securizat.

Prompt pentru acreditări

Această opțiune funcționează similar opțiunii de mai sus Solicitați-vă acreditări pe desktopul securizat, cu excepția faptului că utilizatorul introduce în numele de utilizator și parola fără securitatea adăugată a desktopului securizat.

Solicitați consimțământul

Ca opțiunea de mai sus intitulată Solicitați consimțământul pentru biroul securizatp, această opțiune le cere pur și simplu utilizatorului să aprobe acțiunea, dar o face fără siguranța adăugată a desktopului securizat.

Solicitați consimțământul pentru binarele non-Windows

Aceasta este opțiunea implicită de aprobare a administratorului. Cu această opțiune, utilizatorii trebuie să consimtă la o acțiune numai dacă necesită aprobare și nu este o acțiune sau executabilă Windows verificată.

Binarele sunt pur și simplu compilate cod executabil sinonim cu aplicațiile sau programele. În al doilea rând numai la Ridicați fără Prompting opțiunea de mai sus, aceasta este una dintre cele mai liberale opțiuni de aprobare a administratorului.

Windows atinge un echilibru bun între securitate și o experiență neîntreruptă în domeniul calculului, dar vă permite în continuare să personalizați modul în care vă acordați aprobarea pentru acțiunile care necesită aprobarea administratorului. Prin modificarea opțiunilor privind modul de aprobare a administrării, puteți crea un mediu personalizat al sistemului de operare, permițându-vă să măriți sau să micșorați securitatea, în funcție de nevoia dvs. personală de securitate administrativă.