If-Koubou

Cum să modificați atributele fișierelor cu Attrib din Promptul de comandă Windows

Cum să modificați atributele fișierelor cu Attrib din Promptul de comandă Windows (Cum să)

Windows oferă o mare varietate de instrumente pe care le puteți accesa utilizând fereastra de comandă a comenzii, inclusiv instrumentul "attrib", care este proiectat să vă ajute să căutați fișiere după locație și nume, apoi să le vizualizați și să modificați atributele acestora.

Ce atribute puteți utiliza?

Acum, când aveți fereastra de prompt de comandă ridicată, trebuie să știți ce tipuri de atribute puteți edita utilizând instrumentul "attrib". Există două tipuri principale de atribute, "de bază" și "extins".

Comutatoare de atribute de bază (R, H, A, S)

  1. R - Această comandă va atribui atributul "Read-Only" fișierelor sau dosarelor selectate.
  2. H - Această comandă va atribui atributul "Ascuns" fișierelor sau folderelor selectate.
  3. A - Această comandă vă va pregăti fișierele sau folderele selectate pentru "Arhivare".
  4. S - Această comandă va schimba fișierele sau folderele selectate prin atribuirea atributului "System".

Sintaxa "Attrib"

Veți avea nevoie să cunoașteți sintaxa corectă pe care o veți folosi pentru instrumentul "attrib" înainte de a începe.

ATTRIB [+ atribut - atribut] [nume de cale] [/ S [/ D]]

În această sintaxă, va trebui să știți ce reprezintă diferitele comutatoare și parametri.

  1. Elementele + și - indică dacă veți activa sau dezactiva atributul specificat.
  2. Atributele pe care le puteți utiliza sunt cele explicate mai sus.
  3. "/ S" înseamnă că doriți să căutați întreaga cale specificată, inclusiv subdosarele pentru un anumit fișier.
  4. "/ D" înseamnă că doriți să includeți și orice dosare de proces.
  5. Calea indică locația dosarului sau fișierului dvs. țintă. Sintaxa corectă pentru fișierele de cale este prezentată mai jos.
Unitate și / sau nume de fișier - C: \ *. * SAU C: \ Users \ Owner \ Desktop \ samplefile.txt

Dacă decideți să nu specificați niciunul dintre atributele enumerate mai sus, fișierele sau dosarele vor reveni la setările curente ale atributelor.

Sa exersam

Acum, că știți tipurile de atribute pe care le puteți utiliza și sintaxa pe care trebuie să o utilizați, să facem niște scenarii. Deschideți meniul de pornire în Windows 7 și 10 sau deschideți funcția de căutare în Windows 8 și căutați CMD. Apoi, dați clic dreapta pe el și apoi apăsați pe "Executare ca administrator". În timp ce nu este nevoie să deschideți o fereastră de comandă elevată, aceasta vă va ajuta să evitați orice casete de dialog de confirmare.

Scenariul 1 - Clarificați atributele "ascunse și sistem" cu o singură comandă pentru a face fișierele sau folderele dvs. normale.

Pentru acest exemplu, vom crea mai întâi un fișier din directorul "Documente" numit "sample.txt". Mai întâi, deschideți directorul și faceți clic dreapta pe undeva în fereastră, mutați mouse-ul în secțiunea "Nou", faceți clic pe "Fișier text" și denumiți documentul "eșantion".

Acum mergeți la fereastra CMD. Vom schimba proprietățile fișierului astfel încât acesta să fie atât un fișier de sistem, cât și ascuns. Faceți acest lucru introducând următoarea comandă.

atrib + h + s C: \ Utilizatori \ Martin \ Documents \ sample.txt

Nu uitați să înlocuiți "Martin"Din parametrul căii cu numele de utilizator al computerului.

După ce ați făcut acest lucru, veți observa că fișierul a dispărut din dosarul documentelor. Acum, că vrem să eliminăm atributele de fișiere System and Hidden de la "sample.txt", va trebui să folosim următoarea comandă simplă.

attrib -h -s C: \ Utilizatori \ Martin \ Documents \ sample.txt

Rețineți că dacă încercați să introduceți numele fișierului fără o cale, veți primi o eroare. Trebuie să vă amintiți să adăugați întreaga cale spre comanda dvs. Acum, dacă vă întoarceți în directorul "Documente", veți vedea fișierul din listă.

Scenariul 2 - Faceți toate fișierele text în fișierul "Descărcări" din folderul "read-only".

Acum vom crea câteva fișiere de text în directorul "Descărcări" și le vom edita folosind instrumentul "attrib", astfel încât toate să devină fișiere de sistem doar pentru citire.

Odată ce ați creat fișiere text de probă create, este timpul să utilizați CMD pentru a scrie o comandă care va schimba atributele tuturor fișierelor text dintr-un director specificat la "Read-Only and System". Pentru aceasta, va trebui să folosim metacaractere pentru a selecta toate fișierele text. Puteți face acest lucru folosind comanda de mai jos. Nu uitați să înlocuiți "Martin"Cu numele de utilizator al computerului.

atrib + r + s C: \ Utilizatori \ Martin \ Descărcări \ * .txt

Acum puteți deschide dosarul de descărcări, faceți clic dreapta pe unul dintre fișierele text și apoi selectați proprietățile. Veți observa că atributele fișierelor au fost modificate. Pentru a elimina aceste setări, utilizați aceeași comandă, însă înlocuiți semnele plus cu semne minus.

attrib -r -s C: \ Utilizatori \ Martin \ Descărcări \ * .txt

Scenariul 3 - Pregătiți un fișier aflat pe desktop pentru arhivare.

Să începem prin crearea unui fișier text exemplu pe desktop. Acum, navigați la fereastra CMD și introduceți următorul șir pentru a pregăti fișierul selectat pentru arhivare.

atrib + a C: \ Utilizatori \ Martin \ Desktop \ sample.txt

Scenariul 4 - Ascundeți un întreg director / dosar pe desktop.

Să spunem, de exemplu, că aveți date sensibile într-un dosar de pe desktop numit "Private" și doriți să îl ascundeți împreună cu toate fișierele și subfolderele acestuia. Este important să rețineți că atunci când lucrați cu atributele de director, nu puteți utiliza metacaractere, cum ar fi "? și *. "Va trebui să fii explicit în calea fișierului. În primul rând, trebuie să creați un dosar pe desktop și să puneți câteva fișiere în el.Odată ce ați făcut acest lucru, navigați la fereastra CMD și introduceți următoarea comandă.

attrib + h C: \ Utilizatori \ Martin \ Desktop \ Privat

Odată ce ați apăsat "Enter", întregul dosar va dispărea, deoarece acesta va fi ascuns.

Acum puteți să jucați cu unele dintre celelalte setări pentru a efectua modificări ale oricăror atribute de fișier de pe computer.