If-Koubou

Cum să activați copierea și lipirea comenzilor rapide de la tastatură în Bash Shell din Windows 10

Cum să activați copierea și lipirea comenzilor rapide de la tastatură în Bash Shell din Windows 10 (Cum să)

Windows shell-ul Bash 10 are, în sfârșit, comenzi rapide pentru copiere și lipire, dar sunt dezactivate în mod implicit din motive de compatibilitate. Aceste comenzi rapide sunt disponibile în actualizarea din octombrie 2018, care a fost denumită inițial Redstone 5.

Pentru a permite copierea și inserarea comenzilor rapide de la tastatură, faceți clic dreapta pe bara de titlu a ferestrei shell bash Linux, apoi selectați comanda "Properties".

Cu funcția Seturi Redstone 5 activată, trebuie să faceți clic dreapta pe o parte goală a barei de titlu - nu pe o filă. Din păcate, aceste file au fost întârziate și nu apar în actualizarea finală din octombrie 2018.

Activați aici opțiunea "Utilizați Ctrl + Shift + C / V ca copiere / lipire", apoi faceți clic pe butonul "OK".

Acum puteți apăsa Ctrl + Shift + C pentru a copia textul selectat în shell-ul Bash și Ctrl + Shift + V pentru a lipi din clipboard în coajă.

Deoarece această caracteristică utilizează clipboardul standard al sistemului de operare, aveți posibilitatea să copiați și să inserați în și din alte aplicații desktop Windows. Puteți chiar utiliza noua funcție de istoric clipboard, apăsând Windows + V.

Windows memorează această setare, dar numai pentru comanda rapidă curentă. Deci, dacă ați lansat o coală Ubuntu dintr-o comandă rapidă de pe bara de activități, comenzile rapide de la tastatură vor fi activate automat când lansați Ubuntu din comanda rapidă din bara de sarcini din nou.

Cu toate acestea, dacă lansați Ubuntu dintr-o comandă rapidă din meniul Start sau lansați o altă distribuție Linux dintr-o altă comandă rapidă, fereastra shell Bash se va deschide cu comenzile rapide de la tastatură dezactivate. Puteți activa comenzi rapide de la tastatură pentru fereastra nouă și această setare va fi reținută pentru orice comandă rapidă pe care ați lansat-o.

Această nouă opțiune face de fapt parte din mediul de consolă Windows și nu doar din subsistemul Windows pentru Linux. Aceasta înseamnă că puteți activa aceste comenzi rapide și pentru alte medii de consolă, cum ar fi Command Prompt și PowerShell. Cu toate acestea, puteți deja să copiați și să inserați aceste aplicații utilizând comenzile rapide Ctrl + C și Ctrl + V datorită opțiunii "Activați comenzile rapide de la tasta Ctrl".

Opțiunea "Activați comenzile rapide de la tasta Ctrl" este activată în mod implicit, dar nu funcționează în mediul shell Bash Linux. Asta pentru că Ctrl + C trimite un semnal de întrerupere, spunând că procesul curent se va termina. Ctrl + V efectuează o inserare verbală, cauzând următoarea combinație de taste pe care o apăsați pentru a fi inserată mai degrabă decât pentru procesare de către terminal. Aceste comenzi rapide noi de la tastatură oferă o alternativă funcțională.