If-Koubou

Cum să activați filtrele color pentru a citi mai clar ecranul pe Windows 10

Cum să activați filtrele color pentru a citi mai clar ecranul pe Windows 10 (Cum să)

Windows 10 include acum filtre de culoare, o caracteristică de accesibilitate care schimbă culoarea pe tot ecranul. Se aplică la nivel de sistem și funcționează la fel ca Night Light, astfel încât acestea să funcționeze cu orice aplicație. Filtrele pot transforma ecranul alb-negru, pot inversa culorile, ajută la sensibilitatea la lumină și pot face mai ușor distincția între culorile celor cu orbire colorată.

Pentru a găsi această opțiune, deschideți meniul Start, faceți clic pe pictograma Setări în formă de zig-zag și mergeți la Ușor de acces> Culoare și contrast ridicat.

Dacă nu vedeți această opțiune, PC-ul dvs. nu a fost actualizat până acum la Actualizatorul creatorilor de toamnă.

Pentru a activa filtrele color, setați aici opțiunea "Aplicați filtrul de culoare" la "On". Alegeți filtrul de culoare preferat din caseta "Alegeți un filtru" și va intra în vigoare imediat.

Pentru a activa și a dezactiva filtrul de culoare ales de oriunde din Windows, utilizați comanda rapidă Windows + Ctrl + C. Țineți simultan toate cele trei taste simultan pentru a activa comanda rapidă.

Filtrul "Grayscale" îndepărtează toate culorile de pe ecran, transformând totul în nuanțe de gri.

Filtrul "Invert" inversează toate culorile. De exemplu, albul devine negru, negrul devine alb, albastru devine portocaliu, roz devine verde și așa mai departe.

Filtrul "Inverted Grayscale" elimină toate culorile de pe ecran și transformă totul în nuanțe de gri. Cu toate acestea, aceasta inversează și culorile, astfel încât albii strălucitori devin negri întunecați, iar negrii întunecați devin albi strălucitori. Acest lucru poate face lucrurile mai ușor de citit pe ecran dacă sunteți sensibil la lumină. De exemplu, aspectul negru de text pe alb de fundal al majorității aplicațiilor și al paginilor web va deveni fundal alb-text-pe-negru.

Filtrul "Deutaranopia" face ca culorile să fie mai ușor de diferențiat pentru persoanele cu acest tip de orbire de culoare roșu-verde.

Filtrul "Protanopia" este destinat persoanelor cu acest tip de orbire de culoare roșu-verde.

Filtrul "Tritanopia" face ca culorile să fie mai ușor de înțeles pentru persoanele cu acest tip de orbire coloră, cunoscută și sub numele de orbire de culoare albastru-galben.

Caracteristicile de accesibilitate mai vechi, cum ar fi temele de contrast ridicat, sunt încă disponibile în Windows 10. De fapt, puteți să activați și să alegeți o temă de contrast înaltă din ecranul Culori și contrast ridicat. Doar derulați în jos și veți găsi opțiunea chiar sub secțiunea "Filtre de culoare".