If-Koubou

Cum se instalează Mac OS X Lion pe HP ProBook (sau laptop compatibil)

Cum se instalează Mac OS X Lion pe HP ProBook (sau laptop compatibil) (Cum să)

Nu este nimic mai satisfăcător decât construirea unui hackintosh, adică a instala Mac OS X pe o mașină non-Apple. Deși nu este la fel de ușor ca sună, dar rezultatul final merită efortul. Construirea unui PC cu componente specifice și instalarea Mac OS X pe acesta vă poate salva mii de dolari pe care ați putea să-i cheltui pe un Mac real. Și acum, este timpul să intrăm în lumea portabilă. Astăzi vom arăta cum puteți transforma un HP ProBook (sau orice laptop compatibil Sandy Bridge) într-un MacBook Pro de 95%!

De ce ar trebui (sau nu ar trebui) să o faceți?

Să clarificăm dacă trebuie făcut sau nu. În primul rând, știm cu toții că Apple face laptopuri minunate. Designul, calitatea construirii și estetica (ca să nu mai vorbim, Apple stralucitoare) te-ar face să dorești pentru unul. În al doilea rând, toate aceste laptop-uri Apple sunt asociate cu Mac OS X, care (pentru unii oameni) este sistemul de operare cel mai ușor de utilizat și neplăcut. Artiștii digitali, muzicieni, editori video, toți preferă Mac pentru un motiv. Deci, verdictul este că, dacă proiectarea hardware-ului este ceea ce căutați cu adevărat, ar trebui să obțineți un Mac real și nu vă oprim deloc să faceți acest lucru. Dar dacă sunteți interesat doar de sistemul de operare (și salvați câțiva dolari în buzunar), vă recomandăm să faceți o fotografie. Dar amintiți-vă, este posibil să nu funcționeze la fel de bine ca un Mac real. Rezultatele diferă, deci sperăm pentru cele mai bune și continuați cu prudență.

De ce HP ProBook?

Dacă sunteți familiarizat cu hackintoshing, s-ar putea să știți că metodele hackintoshing create de tonymacx86 sunt cele mai "legale" (deoarece acestea nu implică piraterie, în timp ce majoritatea celorlalte metode se bazează pe piraterie). Și dacă vă amintiți, v-am arătat deja cum să instalați Mac OS X Snow Leopard sau să instalați Mac OS X Lion pe un computer personalizat folosind metodele tonymacx86. Recent, unul dintre membrii comunității tonymacx86, numit "BlueKing", a descoperit că HP ProBook (în special 4530S) este unul dintre laptopurile cele mai compatibile pentru rularea Mac OS X Lion sau Snow Leopard (să nu mai vorbim că seamănă cu un MacBook Pro de asemenea). Așa cum ați fi putut citi în postul de bază pentru hackintoshing, este vorba despre placa de bază, iar HP ProBook pare să aibă o placă de bază hackintoshable. În afară de asta, trebuie să fie un procesor Sandy Bridge. Motivul este simplu, procesoarele Sandy Bridge au suport grafic integrat, ceea ce înseamnă că puteți obține o accelerație grafică completă (QE / CI) în Mac OS X trăgând puțin și nu veți avea nevoie de o placă grafică dedicată. Deci, dacă sunteți un proprietar ProBook existent, verificați dacă aparatul dvs. este compatibil sau nu. În sfârșit, mai este un lucru pe care trebuie să-l verificați. Dacă doriți să utilizați Wi-Fi în OS X, laptopul dvs. ar trebui să aibă un modul Wi-Fi "Atheros". Dar dacă tocmai ați achiziționat o ProBook și nu aveți cardul necesar (poate aveți o conexiune Broadcom sau Ra-link în schimb), puteți cumpăra cardul Atheros de la eBay destul de ieftin. Asigurați-vă că ați comandat cea dreaptă, cartela HP marca, numărul de articol 593127-001 (doar căutați pe eBay pentru HP Atheros 593127 și veți obține). Apoi scoateți cel vechi și înlocuiți-l cu unul nou. Acum că aveți toate elementele necesare, suntem gata să mergem.

Dacă aveți orice alt laptop Sandy Bridge (de bază i3 sau de mai sus), puteți încerca această metodă oricum, pur și simplu asigurați-vă că pentru a căuta forumuri tonymacx86 pentru laptop-ul dvs. particular pentru a vedea dacă altcineva a încercat deja hackintoshing-l. De asemenea, puteți instala Mac OS X Snow Leopard pe ProBook sau pe orice alt laptop (în loc de Lion) așa cum este descris în metoda iBoot + MultiBeast. Următoarea procedură este o explicație detaliată a ghidului de instalare a leului de către BlueKing (pentru instalarea leopardului de zăpadă, puteți consulta și acest ghid).

Procedura

Pot exista două situații acum. Fie veți avea Windows (sau orice alt sistem de operare) deja instalat pe hard disk, sau ar putea fi gol. În orice caz, vrem ca acesta să fie formatat pe GPT (deci ar trebui să îl reformați dacă Windows este deja instalat). Copiați-vă datele înainte de a continua. Vom folosi metoda UniBeast. Începeți prin pregătirea unității USB UniBeast. Avem un ghid detaliat despre asta, deci cu siguranță trebuie să-l verificați. Explicarea întregului lucru va dura mult timp. Dar pe scurt, cumpărați aplicația OS X Lion pe un Mac, atașați un USB cu o capacitate de 8 GB sau mai mult, formatați-l ca Mac OS X Extended, descărcați UniBeast de la tonymacx86, rulați-l, asigurați-vă că selectați "Laptop Support" Așteaptă, voila.

Odată ce USB este gata, atașați-l la ProBook și porniți-l. Asigurați-vă că aveți setările optime, iar pentru aceasta, cea mai simplă cale este să restabiliți setările implicite ale sistemului BIOS. De asemenea, notați versiunea BIOS, deoarece vom avea nevoie de aceasta mai târziu. Porniți de la USB în programul de instalare (apăsați F9 când porniți ProBook), lăsați-l să se încarce, selectați o limbă și faceți clic pe Următorul.

Apoi, în bara de meniu, faceți clic pe Utilități> Utilitar de discuri. Acum, presupunând că doriți să aveți un sistem dual-boot, vom crea 3 partiții; Unul pentru Mac, unul pentru stocarea datelor și unul pentru Windows. Puteți face chiar mai multe (sau mai mici) partiții, dacă doriți. În Disk Utility, faceți clic pe Partițiile tab. Creați 3 partiții, etichetați-le Leu, Gol (sau orice vreți), și ferestre respectiv, și ajustați dimensiunile acestora în mod corespunzător (puteți sau nu să creați partiția "Windows", depinde dacă doriți să creați un sistem cu boot dual). Apasă pe Opțiuni , faceți clic pe "Tabela de partiții GUID" și faceți clic pe OK. Asigurați-vă că partițiile Windows și Empty sunt formatate ca MSDOS, iar partiția Mac OS X este formatată ca Mac OS X Extended (Journaled). Faceți clic pe Aplicați, apoi faceți clic pe Partiție pentru a împărți unitatea.

Această captură de ecran este doar pentru referință, rezultatele reale pot varia. Aceasta este doar pentru a vă da o idee despre cum ar arăta.Este posibil să observați că partițiile "Windows" și "Empty" nu sunt etichetate aici, dar obțineți ideea.

Odată ce ați făcut partiționarea, renunțați la utilitarul de disc. Dacă doriți să faceți dublu-boot cu Windows, este de obicei recomandat să instalați mai întâi Windows și apoi să instalați OS X. Dar, deoarece ați făcut-o pe jumătate prin programul de instalare, mergeți invers mai mult timp, așa că vom instala OS X mai întâi. Continuați cu programul de instalare. Selectați partiția Mac ca destinație (indiferent cum ați numit-o, Lion sau Mac HD) și lăsați-o să se instaleze. Este nevoie de aproximativ 15-30 de minute, în funcție de configurația dvs. După ce ați terminat, veți fi informat că Mac OS X Lion a fost instalat și vi se va cere să reporniți computerul. Faceți acest lucru făcând clic pe butonul de repornire.

Când se repornește, va trebui să porniți din nou dispozitivul de instalare USB. De data aceasta, veți avea două opțiuni. Fie pentru a porni din nou în programul de instalare, fie pentru a porni sistemul de operare X pe care tocmai l-ai instalat (și asta trebuie să faci). Utilizați tastele săgeată pentru a selecta unitatea numită Lion (sau orice ați numit-o) și apăsați pe Enter. Veți fi pe desktop în câteva secunde. Și da, s-ar putea să primiți o solicitare de atașare a unei tastaturi la prima încărcare, acesta este un proces unic. Atașați o tastatură USB la laptop și promptul va dispărea, apoi puteți deconecta tastatura.

Există încă un lucru de făcut înainte de a vă putea bucura pe deplin folosind Mac OS X pe laptop. Deoarece acest proiect de hackintoshing a ProBook a fost inițiat de un membru al forumurilor tonymacx86, el a dezvoltat și un instalator special, special pentru ProBook. Dacă vă amintiți, este important să rulați MultiBeast după ce instalați OS X pe un PC personalizat, astfel încât să puteți asigura funcționarea tuturor dispozitivelor, cum ar fi sunetul și alte funcții cum ar fi somnul. Și dacă ați urmat acest ghid pentru orice laptop Sandy Bridge, altul decât un ProBook, trebuie să utilizați acum MultiBeast (citiți cum să îl utilizați). În acest caz, programul de instalare HP ProBook special conceput este ceea ce aveți nevoie. În primul rând, înregistrați-vă pe forumurile tonymacx86 (și este recomandat să puteți cere ajutor dacă întâmpinați orice problemă). După înregistrare, descărcați programul de instalare atașat la sfârșitul acestei postări. Nu suntem autorizați să o redistribuiți, deci va trebui să vă înregistrați și să o descărcați. Și dacă instalați pe un laptop diferit, utilizați MultiBeast.

Următorul pas este cel mai simplu. Descărcați instalatorul și rulați-l. Există câteva selecții pe care trebuie să le faceți. Selectați versiunea dvs. de BIOS (probabil că l-ați fi notat mai devreme, așa că faceți referire la aceasta). Apoi selectați ce să instalați. Selectați versiunea OS X pe care tocmai ați instalat (în cazul Snow Leopard, faceți upgrade la 10.6.8 înainte de a rula programul de instalare). De asemenea, selectați Ethernet Kext Installer, Chimera (bootloader) și SSDT-ul corespunzător dacă sunteți pe un procesor i5 sau i7. În cele din urmă, cel mai esențial lucru, selectați DSDT-ul corespunzător. Mai întâi, identificați ce versiune de ProBook aveți, fie că este cea cu suport grafic (built-in) (HD3000), fie una cu grafică dedicată (Radeon) sau 4730S. Faceți clic pe săgeata din dreptul numelui pentru a extinde elementele din categoria respectivă. Apoi selectați versiunea BIOS pe care ați notat-o ​​mai devreme. De asemenea, verificați instrumentele Extra și vedeți dacă doriți să instalați oricare dintre ele. Următoarea captura de ecran arată cum arată selecțiile în ProBook-ul meu.

Odată ce ați făcut selecțiile, faceți clic pe Instalează, introduceți parola și așteptați ca instalarea să se finalizeze. După ce sa terminat, puteți testa dacă totul funcționează. Amintiți-vă, puteți rula programul de instalare din nou, dacă aveți nevoie. Înseamnă că dacă ceva nu mai funcționează, puteți rula programul de instalare din nou pentru al reactiva. Potrivit majorității oamenilor, HDMI out, VGA out, somn, audio, grafică completă, Wi-Fi (dacă aveți cardul Atheros), webcam, pe scurt, totul funcționează. Comunitatea tonymacx86 lucrează acum la aducerea gesturilor multi-touch trackpad-ului (deși două ghidaje / defilare funcționează perfect).

Acum, dacă sunteți mulțumit de modul în care sistemul dvs. ProBook rulează OS X, îl puteți utiliza în continuare. Dacă doriți un sistem de boot dual cu Windows, porniți cu Windows DVD și instalați Windows pe partiția pe care am specificat-o folosind utilitarul de disc (puteți să configurați partiția Windows ca NTFS din configurarea Windows și partiția goală ca FAT32 după dvs. instalați Windows, astfel încât atât Windows cât și OS X pot citi / scrie date pe acesta). Odată ce Windows a fost instalat, veți observa că nu mai puteți porni sistemul de operare X. Acest lucru este normal deoarece Windows a înlocuit bootloader-ul de la chimera. Pentru a remedia această problemă, porniți-l în sistemul de operare OS X utilizând programul de instalare USB (selectați partiția Mac atunci când porniți de la USB). Rulați programul de instalare ProBook și instalați himera (selectați himera din lista de elemente pentru a instala). Odată ce ați terminat, reporniți laptopul și veți avea acum bootloaderul chimera, care vă va oferi opțiunea de a porni în OSX sau Windows. Acolo, aveți un laptop (non-Apple) care rulează OS X și Windows, cel mai bun din ambele lumi!

Dacă aveți întrebări după instalare, consultați întrebările frecvente. De asemenea, puteți să vă îndreptați spre forumurile tonymacx86 și să adresați întrebarea dvs. acolo, veți primi cu siguranță răspunsuri. Există o secțiune dedicată forumului pentru HP ProBook, așa că mergeți mai departe și verificați-l. De asemenea, evitați să utilizați actualizarea "software-ului" implicită pe laptopul dvs. hackintosh sau vă poate întrerupe instalarea.