If-Koubou

Cum se instalează Mac OS X utilizând VMware Fusion

Cum se instalează Mac OS X utilizând VMware Fusion (Mac OS X)

Am scris anterior despre conversia calculatorului dvs. Windows într-o mașină virtuală și instalarea unei copii proaspete de Windows într-o mașină virtuală, dar ce se întâmplă dacă aveți un Mac și doriți aceleași avantaje ale funcționării OS X într-o mașină virtuală?

După cum am menționat mai devreme, rularea unei alte copii a sistemului de operare într-o mașină virtuală vă poate ajuta în două moduri: protejați-vă confidențialitatea și păstrați-vă siguranța împotriva virușilor / malware-ului. Începând cu OS X Lion (10.7), puteți instala sistemul de operare ori de câte ori doriți într-o mașină virtuală atâta timp cât este pe același hardware.

Deci, dacă aveți un MacBook Pro instalat cu OS X El Capitan, aveți posibilitatea să instalați cât mai multe copii ale lui El Capitan în mașini virtuale pe aceeași mașină. În acest articol, vă voi parcurge pașii pentru a instala OS X utilizând VMware Fusion. Există un program gratuit numit VirtualBox, dar are unele dezavantaje.

VMware Fusion nu este gratuit, dar are mai multe caracteristici și este, în general, mai puternic și mai ușor de utilizat decât VirtualBox. VirtualBox necesită utilizarea comenzilor Terminal pentru a instala OS X. În plus, nu funcționează corect pentru cea mai recentă versiune de OS X.

Rețineți că există două modalități de a instala OS X pe fuziunea VMware: descărcați OS X din App Store și utilizați-l pentru a instala sau utiliza partiția de recuperare pentru a reinstala OS X. Voi explica ambele metode în acest post.

Descărcați OS X

Puteți instala OS X Lion, Mountain Lion, Mavericks, Yosemite sau El Capitan într-o mașină virtuală de pe computerul dvs. Mac. Înainte de a începe cu metoda de descărcare, trebuie să luați o copie a instalatorului OS X din App Store.

Pentru a face acest lucru, deschideți App Store și descărcați versiunea dvs. de OS X. În exemplul meu, rulez El Capitan, așa că voi descărca. Este listat în partea dreaptă a listei de link-uri.

Apasă pe Descarca butonul și aplicația de instalare vor fi descărcate către dvs. Aplicații folder în OS X. Descărcarea va avea mai multe GB-uri, deci ar putea dura ceva timp până la terminarea descărcării.

Instalați OS X în VMware Fusion

Rețineți că veți avea nevoie de VMware Fusion 8 dacă doriți să instalați El Capitan. Puteți verifica întotdeauna Ghidul de compatibilitate pentru a vedea care sisteme de operare sunt acceptate de diferite versiuni ale software-ului VMware. Pur și simplu derulați în jos Versiunea de lansare a produsului listă și alegeți versiunea dvs. de VMware Fusion.

Deschideți VMware Fusion și apoi faceți clic pe Fişier și Nou pentru a începe crearea unei noi mașini virtuale.

Va apărea o fereastră în care puteți instala fie un disc, fie o imagine sau puteți alege din câteva alte opțiuni.

Iată unde putem merge în două moduri. Dacă ați descărcat OS X de la App Store, veți alege Instalați de pe disc sau imagine. Dacă pur și simplu doriți să utilizați partiția de recuperare pe Mac, veți alege Instalați OS X din partiția de recuperare.

Instalați de pe disc sau imagine

Selectați această opțiune, apoi faceți clic pe Continua. Acum trebuie să alegeți discul sau imaginea pentru a continua instalarea. Mergeți mai departe și faceți clic pe Utilizați un alt disc sau o imagine disc din partea de jos a ecranului și navigați la locația aplicației de instalare OS X, care ar trebui să fie localizată în dosarul Aplicații.

Clic Deschis și ar trebui să apară acum în listă. Acum îl puteți selecta și faceți clic pe Continua pentru a începe instalarea.

Ultimul ecran al expertului vă va oferi un rezumat al tuturor setărilor.

Dacă totul arată bine, dă-i drumul și dă clic pe finalizarea pentru a porni mașina virtuală. Vi se va cere să salvați mașina virtuală, deci să îi dați un nume și să alegeți o locație. Clic Salvați iar mașina virtuală ar trebui să înceapă după câteva minute. Veți vedea apoi sigla Apple și bara de progres.

Odată ce aceasta se termină, veți obține ecranul în care vă alegeți limba. Faceți clic pe săgeata și veți vedea OS X Utilities ecran.

Alege Instalați OS X și faceți clic pe Continua. Acum veți obține ecranul de instalare pentru versiunea dvs. de OS X. Faceți clic pe Continua pentru a începe instalarea.

Acceptați acordul de licență și apoi alegeți hard diskul la care doriți să instalați OS X. Ar trebui să spună Macintosh HD și să fie dimensiunea pe care o configurați pentru mașina virtuală.

Clic Instalare iar OS X va fi acum instalat. Mașina virtuală va reporni și vei primi din nou sigla Apple cu o bară de progres. Odată ce instalarea este finalizată, OS X ar trebui să se încarce și ar trebui să vă puteți conecta la desktop. Uau! Un fel de proces lung, dar destul de drept.

Instalați din Partiția de recuperare

Dacă alegeți Instalați din partiția de recuperare opțiunea, procedura este aproape aceeași. În primul rând, acesta va încărca un ecran în care va căuta partiția de recuperare și dacă o va găsi, va afișa un dialog pentru a salva mașina virtuală. Dă mașinii virtuale un nume și o locație și dă clic pe Salvați.

Apoi, veți obține același lucru finalizarea ecran de configurare, după cum se arată mai sus, unde vă oferă un rezumat al setărilor mașinii virtuale. Clic finalizarea iar fereastra mașinii virtuale se va încărca.

Apoi, sigla Apple va apărea împreună cu bara de progres. Din nou, veți obține ecranul în care trebuie să alegeți limba dvs. și apoi ecranul OS X Utilities. Singura diferență aici este aceea pe care o alegeți Reinstalați OS X în loc de Install OS X, care este opțiunea din metoda precedentă.

Acum veți obține același ecran de instalare OS X, așa că faceți clic pe Instalare pentru a continua. Pentru această metodă, totuși, trebuie să descărcați OS X de pe serverele Apple. Deci, veți primi un mesaj care să ateste că eligibilitatea dvs. trebuie verificată. Clic Continua.

Acceptați acordul de licență și apoi alegeți hard diskul pe care doriți să instalați OS X. Faceți clic pe Instalare și apoi veți primi un ecran în care trebuie să vă conectați la magazinul Apple.

În acest moment, OS X va fi descărcat și ar putea dura ceva timp, în funcție de conexiunea la Internet.

După terminarea acestuia, mașina virtuală va reporni și va apărea sigla Apple și bara de progres. Sistemul OS X se va instala și veți putea să vă conectați după finalizarea instalării. Nu durează destul timp pentru a configura OS X într-o mașină virtuală, dar funcționează bine.

După ce ați terminat și mașina dvs. virtuală este încărcată, trebuie să faceți clic pe Mașină virtuală și apoi Instalați instrumentele VMware. Aceasta va instala instrumentele mașinii virtuale OS X, care vă permite să creșteți rezoluția la HD și permite mașinii virtuale să funcționeze mai ușor.

Sperăm că acest articol vă va ajuta să obțineți funcționarea corectă a OS X într-o mașină virtuală de pe Mac. Este posibil să instalați OS X pe un PC, dar nu este legal și este mult mai dificil, mai ales cu cele mai recente versiuni de OS X. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!