If-Koubou

Cum să mutați documentele, muzica și alte foldere undeva în Windows

Cum să mutați documentele, muzica și alte foldere undeva în Windows (Cum să)

În mod implicit, Windows stochează folderele personale precum Documente, Muzică, Imagini și Video în C: \ Users. Dacă doriți să le mutați pe o unitate secundară - să spuneți, dacă aveți un SSD care nu poate găzdui toate fișierele dvs., puteți face acest lucru cu o opțiune de meniu simplă.

Aceste dosare sunt stocate în folderul dvs. de utilizator (deci, dacă numele contului dvs. de utilizator este Simon, le-ați găsi la C: \ Users \ Simon). Tu ar putea mutați aceste foldere prin tragerea lor în noua locație, dar există câteva probleme care pot apărea în acest fel, cum ar fi erorile din anumite programe. Folosind metoda "oficială" pe care o detaliem mai jos, se asigură că vă mutați numai folderele care suportă mutarea și că Windows știe întotdeauna unde sunt acele dosare.

Înainte de a ajunge prea departe, aici sunt dosarele exacte despre care vorbim:

 • Contacte
 • Spațiul de lucru
 • Documente
 • Descărcări
 • Favorite
 • Link-uri
 • Muzică
 • Fotografii
 • Jocuri salvate
 • Căutări
 • Videoclipuri

În directorul dvs. de utilizatori vor fi dosare pe care nu le puteți muta în acest fel. Dosarul AppData, de exemplu, nu ar trebui mutat. Unele aplicații pot crea, de asemenea, foldere acolo - în special aplicații de stocare în cloud, cum ar fi OneDrive și Dropbox. Nu le puteți mișca utilizând instrucțiunile din acest post. În schimb, va trebui să urmați instrucțiunile pentru aplicațiile respective - avem un ghid pentru mutarea folderului OneDrive și mutarea, de exemplu, a dosarului Dropbox.

Mutarea oricăror foldere personale de pe acea listă urmează exact aceeași procedură și funcționează în fiecare versiune de Windows din Vista, inclusiv Windows 7, 8 și 10. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să închideți toate aplicațiile pe care le aveți în timp ce aplicațiile deschise pot interfera cu mutarea.

Apoi deschideți fereastra File Explorer și navigați la următorul director (unde nume de utilizator este numele contului dvs. de utilizator):

C: \ Users \nume de utilizator

În interiorul acestui dosar, ar trebui să vedeți toate dosarele personale pe care le-am menționat.

Faceți clic dreapta pe dosarul pe care doriți să-l mutați și apoi faceți clic pe "Proprietăți".

În fereastra Proprietăți pentru dosar, comutați la fila "Locație". Caseta text afișează locația curentă a dosarului. Puteți selecta o nouă locație fie prin tastarea unei noi căi direct în caseta de text, fie făcând clic pe butonul "Mutare" și răsfoind o locație nouă pentru a umple caseta de text astfel. În orice caz, odată ce noua locație este afișată, faceți clic pe "OK".

Fereastra de confirmare a mutării "Folder", care apare în continuare, este destul de prost formulată încât poate fi confuză. Faceți clic pe "Da" dacă doriți să creați noua locație, să îl utilizați de Windows și să mutați toate fișierele din locația veche. Dați clic pe "Nu" dacă doriți doar să creați dosarul și să îl utilizați de Windows, dar nu doriți să mutați fișierele actuale din anumite motive. Faceți clic pe "Anulare" pentru a opri totul și a nu crea deloc locația noului folder. Vă recomandăm să alegeți "Da" pentru a nu ajunge în fișiere în două locații.

Ar trebui să vedeți acum dosarul din noua locație. Windows și toate aplicațiile dvs. vor lua în considerare acum locația oficială a dosarului personal. Continuați și repetați acest proces pentru celelalte dosare pe care doriți să le mutați. Și, dacă trebuie vreodată să mutați-o înapoi, puteți reveni la fila "Locație" a ferestrei proprietăților folderului și fie să selectați o locație nouă, fie să faceți clic pe butonul "Restore Default".