If-Koubou

Cum să vă mutați mouse-ul Cursor fără a mouse-ului

Cum să vă mutați mouse-ul Cursor fără a mouse-ului (Site-uri răcoritoare)

Recent am scris un articol despre cum să faceți clic dreapta pe tastatură și mulți oameni au considerat că este util. Cu toate acestea, am primit tot mai multe întrebări care mă întrebau cum pot controla cursorul mouse-ului folosind tastatura. Dacă touchpadul moare pe laptop sau mouse-ul nu mai funcționează pe desktop, merită să știți cum să mutați cursorul mouse-ului până când puteți reveni la normal.

Evident, primul pas pentru a naviga fără mouse-ul este utilizarea tastelor săgeți și apăsarea tastei introduce și Tab pentru a vă deplasa între elementele deschise. ALT + TAB vă va permite de asemenea să comutați între programe și să reveniți pe desktop. ALT + F4 vă va permite să închideți programele.

De exemplu, când vă aflați pe desktop, apăsați TAB te va muta la start apoi puteți apăsa SPATIU sau introduce pentru a deschide meniul Start. Dacă continuați să apăsați pe fila, aceasta vă va muta la elementele fixate pe bara de activități și apoi în cele din urmă în zona de notificare înainte de a reveni la pictogramele de pe desktop. Apoi puteți folosi tastele săgeată pentru a vă deplasa.

Acum, că puteți naviga în jur, să vorbim despre controlul mouse-ului cu tastatura.

Opțiunea 1: MouseKeys

Din fericire, există o funcție încorporată în Windows numită Tastele de mouse care vă permit să utilizați tastatura numerică de pe tastatură pentru a vă deplasa mouse-ul în jurul ecranului. Vă permite chiar să simulați un clic dreapta, dublu-clic și clic stânga. Pe desktopuri, veți folosi tastatura din extrema dreaptă a tastaturii. Pe laptopuri, probabil că va trebui să activați Num Lock sau să țineți apăsată tasta funcțională înainte de a apăsa numerele.

Pentru a activa cheile de mouse în Windows, deschideți panoul de control și faceți clic pe Ușurința accesului.

Spre fundul de sub Explorați toate setările, veți vedea un link numitFaceți mouse-ul mai ușor de utilizat.

Acum faceți clic pe Porniți cheile de mouse cutie. Acest lucru va permite cheile de mouse în Windows. De asemenea, puteți activa cheile de mouse fără a trebui să treceți prin panoul de control apăsând ALT + SHIFT stânga + NUM LOCK in acelasi timp. Rețineți că trebuie să utilizați cheia SHIFT din stânga, deoarece cea dreaptă nu va funcționa.

Click pe Configurați cheile de mouse pentru a configura toate opțiunile și setările. Puteți ajusta viteza indicatorului dacă vi se pare prea lentă sau rapidă și puteți verifica, de asemenea, o casetă pentru a utiliza CTRL și SHIFT pentru a face cursorul să se deplaseze mai rapid sau mai încet.

Cealaltă setare principală pe care trebuie să o notați este sub Alte setari. Implicit, cheile de mouse vor funcționa numai atunci când BLOCAREA NUMERELOR este Pe. Puteți schimba acest lucru de pe dacă vrei. Dacă se folosesc chei de mouse, ar trebui să vedeți o mică pictogramă a mouse-ului în tava de sistem, altfel va avea un X roșu peste mouse.


Iată controalele, cu condiția să aveți o tastatură numerică, pentru a rula tastele de mouse. Acum ar trebui să puteți deplasa cursorul cu tastatura. Pentru a da clic pe ceva, mai întâi apăsați /, -, sau * pentru a selecta butonul corespunzător de pe mouse. Apoi apăsați 5 pentru a face clic sau faceți clic dreapta, în funcție de butonul pe care l-ați ales.

Pentru a face dublu clic pe ceva, trebuie să selectați butonul stânga al mouse-ului (/), apoi apăsați pe + (plus) semn. Puteți, de asemenea, să trageți și să aruncați obiecte mutând mai întâi cursorul mouse-ului peste element și apoi apăsând 0 pentru a porni trageți și . (perioadă) să renunțe la ea.

 • 2 = Deplasare în jos
 • 8 = Deplasare în sus
 • 4 = Mutare stânga
 • 6 = Mutare dreapta
 • 7 = Deplasare diagonală la stânga sus
 • 9 = Deplasare diagonală în partea dreaptă
 • 1 = Deplasare diagonală la stânga
 • 3 = Deplasare diagonală în partea dreaptă
 • 5 = Odată butonul selectat, va
 • / = Selectați butonul stânga al mouse-ului
 • - = Selectați butonul drept al mouse-ului
 • * = Selectați ambele butoane

Opțiunea 2: NeatMouse

De departe, cea mai bună opțiune pentru controlul mouse-ului este cheia mouse-ului, deoarece nu trebuie să instalați nimic și vă permite să controlați complet mouse-ul. Cu toate acestea, dacă din anumite motive nu vă place Mouse Keys sau nu puteți să-l dați la lucru, puteți descărca și instala un program terță parte numit NeatMouse.

Am menționat deja acest program în lista mea de instrumente pentru a vă schimba mouse-ul, așa că nu voi intra în detaliu aici despre asta. Practic funcționează exact ca cheile de mouse, cu excepția faptului că poți schimba tastele rapide la altceva dacă dorești. De asemenea, are un modifier de tastatură pentru defilare, pe care Mouse Keys nu îl are.

Deci, data viitoare când sunteți blocați fără un șoarece, nu trebuie să vă faceți griji! Puteți controla cu ușurință indicatorul mouse-ului utilizând tastele numerice de pe tastatură. Dacă aveți probleme cu ajutorul cheilor de mouse, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!