If-Koubou

Cum se efectuează o bootare curată în Windows

Cum se efectuează o bootare curată în Windows (Cum să)

Calculatoarele moderne sunt încărcate cu sute de procese și servicii concepute pentru a face sistemul de operare să ruleze fără probleme. Uneori, când instalați un program sau un serviciu, acestea pot interfera cu serviciile cruciale, ducând la avarierea programelor neașteptate, apariția de mesaje de eroare sau încetinirea procesului de încărcare a computerului.

Ați putea să porniți computerul în modul Safe Mode, care este o abordare mai biețoasă care dezactivează și mai mulți drivere sau servicii, dar poate dezactiva unele lucruri pe care încercați să le încercați. În schimb, puteți efectua o bootare curată pe Windows 10 prin dezactivarea temporară a serviciilor non-critice și a programelor de pornire. Apoi le puteți activa din nou unul câte unul pentru a vedea dacă acestea cauzează probleme.

Notă: Înainte de a începe, este posibil să doriți să configurați un punct de restaurare a sistemului sau să faceți o copie de siguranță a computerului doar în cazul în care ceva nu merge bine în timpul procesului. De asemenea, nu trebuie să încercați să efectuați acești pași dacă PC-ul dvs. este conectat la o rețea gestionată, cum ar fi cea de la compania dvs. De fapt, probabil că instrumentele pe care le-ați utiliza pentru a efectua acești pași sunt dezactivate de administratorul dvs.

Pentru a începe, apăsați Win + R pentru a deschide fereastra Run. Introduceți "msconfig" în casetă și apoi apăsați Enter.

Odată ce se deschide MSConfig, treceți la fila Servicii pentru a afișa o listă a tuturor serviciilor pentru computer. În partea de jos a ferestrei, selectați opțiunea "Ascundeți toate serviciile Microsoft" și apoi faceți clic pe butonul "Dezactivați tot". Acest lucru dezactivează toate serviciile non-Microsoft. Faceți clic pe "OK" când ați terminat.

În fereastra de avertizare care apare, faceți clic pe butonul "Ieșire fără repornire". Veți restarta computerul, dar aveți mai mult de făcut înainte.

Apoi, veți dezactiva programele de pornire ale unor terțe părți care ar putea cauza probleme pe computer.

Apăsați Ctrl + Shift + EscapeHead pentru a deschide Task Manager și apoi treceți la fila "Startup".

Va trebui să dezactivați aplicațiile de pornire câte unul; nu există nici o modalitate de a le dezactiva pe rând. Selectați o aplicație activată și apoi faceți clic pe butonul "Dezactivați". Faceți asta pentru toate aplicațiile activate din fila.

După ce ați terminat dezactivarea aplicațiilor, reporniți computerul și trebuie să încărcați fără să fie difuzate niciun program sau programe de pornire.

Acum puteți începe depanarea problemelor pe care le-ați confruntat înainte. Dacă primiți erori care afirmă că anumite programe nu au putut începe, acest lucru este normal, deoarece tocmai ați dezactivat toate serviciile neesențiale.

Dacă boot-ul curat rezolvă problema pe care o întâmpinați, puteți să reluați din nou serviciile și aplicațiile de pornire și să reporniți PC-ul. Vă recomandăm să faceți acest serviciu sau aplicație la un moment dat, chiar dacă procesul va dura ceva timp. Acest lucru vă permite să reduceți problema în funcție de procesul de eliminare.

După ce ați terminat depanarea, reveniți la fila "Servicii" din msconfig, faceți clic pe butonul "Activează toate" și apoi dezactivați individual serviciile care au provocat probleme. În Managerul de activități, activați toate aplicațiile de pornire care nu au cauzat probleme.