If-Koubou

Cum de a reduce dimensiunea fișierului de date Outlook

Cum de a reduce dimensiunea fișierului de date Outlook (Cum să)

Fișierele de date Outlook pot deveni foarte mari în timp, mai ales dacă primiți o mulțime de atașamente. Chiar dacă ștergeți mesaje vechi, dimensiunea fișierului de date Outlook nu este redusă corespunzător.

Fișierele de date Outlook (fișierele .pst și .ost) includ toate e-mailurile (în toate dosarele dvs., inclusiv e-mailurile expediate), contactele, întâlnirile din calendar, sarcinile și notele, precum și atașamentele asociate acestora. Pe măsură ce trimiteți și primiți mai multe e-mailuri și atașamente, adăugați mai multe întâlniri în calendar și creați mai multe sarcini și note, fișierele de date Outlook pot crește cu ușurință la mai multe gigabytes în mărime. Mina este un gigabyte, dar asta e destul de mare.

Chiar dacă goliți dosarul Articole șterse sau dacă este golit automat când închideți Outlook, spațiul ocupat în fișierul de date nu este eliberat. Cu toate acestea, puteți recupera acel spațiu prin compactare fișierul de date Outlook. Iată cum să faceți acest lucru.

Pasul unu: Examinați-vă conturile și ștergeți ceea ce nu aveți nevoie

Înainte de a trece prin procesul de compactare, veți dori să treceți prin Outlook și să ștergeți tot ce nu aveți nevoie. Vă recomandăm să verificați cât de mari sunt folderele dvs. diferite, astfel încât să știți ce elemente vor elibera cel mai mult spațiu. Rețineți că puteți să ștergeți, de asemenea, mesajele de calendar, sarcinile și notele pe lângă e-mailuri. Pentru a verifica dimensiunile dosarelor dvs., selectați Inbox (sau orice alt dosar) din contul (fișierul de date Outlook) pe care doriți să-l compactați și faceți clic pe fila "Fișier".

În ecranul din spate, faceți clic pe "Instrumente" și selectați "Curățare cutie poștală" din meniul derulant.

În caseta de dialog Curățare cutie poștală, faceți clic pe "Vizualizare dimensiune cutie poștală".

Caseta de dialog Folder Size vă arată dimensiunea fiecărui folder din contul selectat în prezent. Derulați și vedeți care sunt dosarele mai mari, unde este posibil să doriți să ștergeți elementele. Faceți clic pe "Închidere" când ați terminat.

Pentru a vedea dimensiunea dosarului Deleted items, faceți clic pe "View Size Items Deleted".

Dosarul Deleted Items nu este mare, dar ar trebui să îl golim oricum înainte de compactarea fișierului nostru de date. Faceți clic pe "Închidere".

Sunteți returnat la caseta de dialog Curățare cutie poștală. Dacă doriți să ștergeți mai multe elemente din contul dvs., faceți clic pe "Închidere" pentru a reveni la contul dvs. Selectați toate e-mailurile, agenda, sarcinile și elementele de note pe care nu le doriți și apăsați Ștergeți. De asemenea, puteți apăsa Shift + Delete pentru a șterge definitiv elementele selectate, ocolind dosarul Articole șterse.

Pasul al doilea: Goliți dosarul Articole șterse

De asemenea, doriți să goliți coșul de gunoi sau dosarul "Elemente șterse" înainte de a continua. Dacă există încă elemente în dosarul Articole șterse, există două moduri în care puteți goli dosarul. O modalitate este să dați clic pe "Golire" în caseta de dialog Curățare cutie poștală, dacă este încă deschisă.

Se afișează o casetă de dialog de confirmare, asigurându-vă că doriți să ștergeți definitiv elementele din dosarul Elemente șterse. Faceți clic pe "Da".

Dacă caseta de dialog Curățare cutie poștală nu este deschisă, puteți, de asemenea, să goli dosarul Articole șterse direct în contul dvs. din panoul E-mail. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă mai întâi că panoul de corespondență este activ. Apăsați Ctrl + 1 pentru a deschide panoul de corespondență, dacă nu este. Apoi, dați clic dreapta pe dosarul Articole șterse din contul pe care doriți să îl compactați și selectați "Golire dosar" din meniul pop-up. Se afișează aceeași casetă de dialog de confirmare prezentată mai sus.

Pasul al treilea: Compactați fișierul de date Outlook

Acum, că ați șters articolele pe care nu le doriți și le-ați golit dosarul Ștergeți elementele, este timpul să compactați fișierul de date Outlook. În fereastra principală Outlook, faceți clic din nou pe fila "Fișier". Apoi, asigurați-vă că este activ ecranul Informații despre cont. Dacă nu, faceți clic pe "Info" din lista de articole din stânga. Faceți clic pe "Setări cont", apoi selectați "Setări cont" din meniul derulant.

În caseta de dialog Setări cont, faceți clic pe fila "Date fișiere".

Selectați fișierul de date Outlook pe care doriți să îl compactați în listă și apoi faceți clic pe "Setări".

Dacă contul curent selectat este un cont POP3 (fișier .pst), va apărea următoarea casetă de dialog. Faceți clic pe "Compact Now".

În caz contrar, dacă contul selectat este un cont IMAP (fișier .ost), veți vedea următoarea casetă de dialog. Faceți clic pe "Compact Now".

Se afișează următoarea casetă de dialog în timp ce fișierul de date Outlook este compactat.

Când procesul de compactare este terminat, vi se returnează caseta de dialog Setări fișier date (Outlook Data File Settings). Faceți clic pe "OK" sau pe "Cancel" pentru ao închide.

Faceți clic pe "Închidere" din caseta de dialog Setări cont.

Fișierul nostru de date Outlook a trecut de la aproximativ 951MB până la aproximativ 845MB, așa că am revenit cu puțin peste 100MB de spațiu pe disc. Cu cât fișierul de date este mai mare, cu atât mai mult spațiu veți reveni probabil.

Compactarea fișierelor de date Outlook nu numai că vă ajută să economisiți spațiu pe disc, dar, de asemenea, puteți îmbunătăți performanța Outlook. Un fișier de date Outlook mare poate face Outlook să dureze mai mult pentru a porni, a lucra cu și a închide. Deci, compactarea periodică a fișierului de date Outlook este un lucru inteligent de făcut.