If-Koubou

Cum de a reduce dimensiunea WhatsApp pe iPhone

Cum de a reduce dimensiunea WhatsApp pe iPhone (Smartphone-uri)

Dacă nu mai aveți spațiu pe iPhone sau iPad și ați decis să vedeți ce aplicații ocupă cel mai mult spațiu, probabil că ați observat că WhatsApp este în mod constant aproape de partea superioară.

WhatsApp este popular și oricine știu cine o folosește, de obicei are cel puțin 10 până la 15 chat-uri în grup din care fac parte. Cu toate aceste chat-uri, ei au tone de clipuri video și imagini, care se adaugă mult spațiu. Chiar dacă dezactivați opțiunea de a salva suportul media pe rola foto, CeasApp poate prelua cu ușurință mai multe GB.

În acest articol, vă voi arăta cum puteți reduce cantitatea de spațiu de stocare utilizat de WhatsApp și păstrați, de asemenea, un istoric al chat-urilor dvs. pentru referințe ulterioare.

Găsiți cele mai mari chaturi în WhatsApp

În primul rând, ar trebui să încercați să aflați care discuții ocupă cel mai mult spațiu în WhatsApp. Când vă uitați la ecranul Storage & iCloud Usage, acesta vă arată doar cantitatea totală de spațiu preluată de WhatsApp, care nu este cu adevărat utilă.

Așadar, știm că aplicația ocupă aproape 3 GB de spațiu, dar care în interiorul lui WhatsApp vorbește despre spațiu? Pentru a afla acest lucru, deschideți WhatsApp, apăsați pe Setări în partea dreaptă jos și apoi apăsați pe Utilizare date și stocare.

Apoi, apăsați pe Utilizare stocare în partea de jos.

În cele din urmă, veți obține o listă a conversațiilor chat (grup sau individuale) care ocupă cel mai mult spațiu de pe telefon.

După cum puteți vedea, chat-ul de grup de familie mănâncă aproape jumătate de gigabyte de date. Deci, este următoarea grup de discuții direct sub aceasta. Acum, că știm care chat-uri folosesc cel mai mult spațiu, putem începe să le eliminăm.

Exportați și ștergeți discuțiile

Cea mai bună modalitate de a reduce dimensiunea chat-lor WhatsApp și de a păstra în continuare istoricul de chat este de a exporta și apoi șterge. În WhatsApp, există câteva opțiuni pe care le aveți: ștergeți un chat, ștergeți un chat sau arhivați un chat.

Ștergerea unei chaturi va șterge tot istoricul chatului curent din chatul respectiv, dar va păstra chatul gol încă vizibil în Chaturi fila din aplicație. Iată un exemplu de două chat-uri șterse în partea de sus a mea Chaturi dialog.

Rețineți că atunci când ștergeți un chat, acesta va elimina toate istoricul conversațiilor anterioare, astfel că trebuie să exportați conversația înainte de a o șterge dacă doriți să păstrați o istorie a chatului. Odată ce eliminați un chat, acesta va dispărea, de asemenea, din backup-ul de chat la iCloud. Toate mesajele noi în chat vor începe să fie salvate pe telefon și în iCloud ca în mod normal.

Puteți să ștergeți sau să exportați o conversație de chat, trecând de la dreapta la stânga în chat și apoi apăsând pe Mai Mult icon.

Acest lucru va aduce un set de opțiuni în partea de jos a ecranului. Aici puteți alege Exportați Chat pentru a salva mai întâi istoricul de chat într-un program terță parte, cum ar fi Note, Google Drive, OneNote, OneDrive etc. Depinde de ce aplicații ați instalat pe telefon. Dacă nu aveți nimic, o puteți salva în Drive iCloud.

Ștergerea chat-urilor vă va economisi cel mai mult spațiu în cel mai rapid mod posibil. Dacă aveți un chat de grup mare, vă sugerăm să îl eliminați la fiecare câteva luni, ceea ce vă va economisi mult spațiu.

Rețineți că arhivarea unei chaturi o ascunde simplu din vizualizare în Chaturi tab. Dacă arhivați toate chat-urile dvs., acesta nu va reduce numărul de spațiu utilizat de WhatsApp deoarece chat-urile sunt pur și simplu ascunse, nu șterse.

Dacă ștergeți un chat în loc să ștergeți chat-ul, acesta va elimina toate istoricul mesajelor, dar în plus, acesta va elimina chat-ul de la dvs. Chaturi tab. Pentru un grup, dacă părăsiți grupul, acesta nu șterge automat grupul sau istoricul de chat. După ieșirea dintr-un grup, trebuie să treceți din nou, mergeți la Mai Mult apoi apăsați pe Ștergeți grupul.

Reglați Setările de Chat

Puteți face toate acestea în mod individual pe chat în fila chat-uri sau puteți apăsa pe Setări și apoi Chaturi pentru a efectua acțiunile din toate chat-urile.

Puteți să arhivați toate chaturile, să ștergeți toate chaturile sau să ștergeți toate chaturile. Nu recomand cu adevărat să faci asta dacă nu-ți pasă de salvarea vreunui tip de istorie a chat-ului. Ștergerea tuturor chat-urilor este încă o opțiune mai bună decât ștergerea deoarece veți putea vedea în continuare chat-urile Chaturi tab.

Ar trebui să mergeți mai departe și să schimbați Salvați în Camera Roll opțiune, deoarece aceasta poate adăuga până la o mulțime de spațiu, mai ales dacă vă aflați într-unul dintre acele grupuri în care oamenii împărtășesc poze și clipuri video tot timpul. Nu vreți să vă înfundați biblioteca foto iCloud.

În sfârșit, dacă atingi Chat Backup, puteți vedea exact cât spațiu este folosit în iCloud pentru istoricul chat-ului WhatsApp. În cazul meu, înainte de a elimina discuțiile mari, dimensiunea mea a fost de peste 1 GB, dar acum este de numai 64 MB.

Deci, sperăm că vă ajută să clarificați spațiul de pe iPhone pe care ați crezut că nu a putut fi eliminat. Cu opțiunea de a exporta și alte chat-uri, nu există nici un motiv whysapp ar trebui să ia mai mult de câteva sute de MB pe telefon. Bucurați-vă!