If-Koubou

Cum să reparați fotografiile sau scanările deteriorate și deteriorate

Cum să reparați fotografiile sau scanările deteriorate și deteriorate (Cum să)

Fotografiile vechi par să strângă murdăria, zgârieturile și texturile proaste, în timp ce colectează praf în cutii de pantofi și în albume foto. Dacă ați luat sarcina de a le scana, dar ați găsit deteriorări și zgârieturi, iată cum să le rezolvați.

În timp ce numai un miracol (sau un artist talentat) poate repara fotografii extrem de proaste, praful, zgârieturile, murdăria și alte deteriorări pot fi rezolvate rapid și nu doar în Photoshop. Freeware GIMP și Paint.NET oferă ambele instrumente care pot fi utilizate pentru a face ca scanările proaste să arate ca fotografii noi în cel mai scurt timp. Continuați să citiți pentru a vedea cum se face.

Repararea zgârieturilor în Photoshop (Video)

Întreaga problemă cu praf și zgârieturi este că, chiar dacă acestea nu sunt grave, ele fac urâte o fotografie și distrag atenția asupra imaginii în sine. În timp ce acestea nu pot fi în mod copleșitor în această imagine ...

Șterși prin această metodă, este aproape imposibil să spunem că ei erau chiar acolo, în primul rând. Verificați videoclipul pentru a vedea instrumentele Photoshop în acțiune sau continuați să citiți pentru a afla instrumentele pe care le puteți utiliza în Photoshop, GIMP sau Paint.NET.

Instrumente pentru repararea imaginilor

Clone Stamp Tool: Photoshop, GIMP, Paint.NET

Una dintre capsele de reparare foto, Clone Stamp va eșantiona (copiați de la) și vă va permite să pictați cu alte zone ale fotografiei.

În Photoshop, țineți apăsată tasta Alt pentru a selecta o zonă de probă, apoi vopsiți-o peste zonele deteriorate cu butoanele mouse-ului din stânga.

GIMP și Paint.NET funcționează în același mod, cu excepția faptului că trebuie să utilizați tasta Ctrl pentru a eșantiona imaginea. Pur și simplu eșantionați (și resample) și pictați zonele nedorite ale imaginii pentru a vă îmbunătăți fotografia.

 • Photoshop: Tasta de comenzi rapide (S), eșantion cu Alt + Clic
 • GIMP: Tastă rapidă (C), eșantion cu Ctrl + Clic
 • Paint.NET: Tastă rapidă (L), eșantion cu Ctrl + Clic

Marquee, Lasso Tools Selection: Photoshop, GIMP, Paint.NET

Una dintre cele mai de bază soluții pentru fixarea unei fotografii și copiere. Instrumentele de selecție marquee și lasso vă vor permite să alegeți bucăți din imaginea dvs. și să le copiați pentru a acoperi petele de fotografie. Acest lucru este deosebit de util pentru a acoperi suprafețe mari de zgârieturi și praf sau chiar zone mari care conțin obiecte nedorite.

În toate cele trei programe, copiați și inserați sunt Ctrl + C, apoi Ctrl + V. Puteți utiliza eraserul, Clone Stamps, etc pentru a amesteca zona cu restul fotografiei.

 • Photoshop: Tastă de scurtătură (M) pentru Marquee, (L) pentru Lasso
 • GIMP: Tasta scurtă (R) pentru Marquee și (F) pentru Lasso
 • Paint.NET: Tasta scurtă (S) pentru a comuta între cele două

Eraser, Unelte perie: Photoshop, GIMP, Paint.NET

Nu pentru cei slabi ai inimii, reparația unor secțiuni mari de fotografii cu ajutorul instrumentelor Eraser și Brush este exact ceea ce pare să fie - reproiectarea zonelor pierdute și deteriorate. Cu toate acestea, pentru anumite situații, peria și radiera pot fi utile, amestecând informațiile copiate în fundal sau pictura pe pete mici de praf sau murdărie. În afară de asta, vă puteți aștepta la o muncă obositoare și lentă cu ajutorul instrumentelor Eraser și Brush în acele situații inevitabile când trebuie să le folosiți și numai pe ele pentru a repara imaginile.

În cele trei programe, pur și simplu selectați unealta și fie ștergeți părți din ea la culoarea de fundal, fie vopsiți cu o culoare de prim plan pentru a acoperi orice nu doriți.

 • Photoshop: Tasta de comenzi rapide (E) pentru Eraser, (B) pentru perie
 • GIMP: Tasta scurtă (Shift + E) pentru Eraser și (P) pentru Pensulă
 • Paint.NET: Tasta de comenzi rapide (E) pentru Eraser, (B) pentru perie

Perie de vindecare și perie de vindecare la fața locului: Photoshop și GIMP numai

Instrumentul utilizat în videoclip, Peria de vindecare va preleva dintr-o parte existentă a imaginii dvs. și o va lega în aspectul general al zonei înconjurătoare, făcând cursele dvs. perii mai invizibile pentru o privire casuală. Versiunile mai noi ale Photoshop-ului au inclus "Perie de vindecare", care preia automat imaginea, fără a mai fi nevoie de Alt + Faceți clic pentru a încerca manual. GIMP lipsește cu tărie din cauza acestui instrument particular, dar are o perie de vindecare utilă.

Paint.NET nu are acest instrument în instalarea în afara casetei.

 • Photoshop: Tastă rapidă (J) pentru perie de vindecare, eșantion cu Alt + Clic
 • GIMP: Tastă rapidă (H) pentru instrumentul de vindecare, eșantion cu Ctrl + Clic

Alte instrumente utile: Photoshop și GIMP numai

În timp ce instrumentul Eyedropper, imaginat deasupra centrului, este disponibil în toate cele trei programe, Blur și Smudge sunt doar unelte Photoshop și GIMP, ambele rezonabile pentru înmuierea și blotarea părților deteriorate ale fotografiilor.

Utilizați pipeta în tandem cu instrumentul Perie pentru a picta culori similare cu culorile din fotografie.

Utilizați blur pentru a înmuia zgârieturi dure sau texturi nedorite din scanări.

Utilizați instrumentul de smulgere pentru a șterge și pentru a acoperi pete și zone problematice din fotografia dvs.

 • Photoshop: Tastă de scurtcircuit (R) pentru Blur și Smudge (I) pentru Eyedropper
 • GIMP: Tastă de scurtătură (Shift + U) pentru Blur, (U) pentru smudge și (O) pentru Eyedropper
 • Paint.NET: Tastă rapidă (K) pentru perie

În timp ce instrumentul cel mai util este cu siguranță periile de vindecare oferite de GIMP și Photoshop, există mai mult decât suficientă putere de editare a imaginilor în alte instrumente și tehnici combinate pentru a dezafecta aceste fotografii prețioase, chiar dacă nu sunteți un utilizator Photoshop sau un utilizator GIMP. Scufuiți-vă și dați-i o lovitură; editarea acestor zgârieturi și imperfecțiuni în scanările dvs. nu este la fel de dificilă cum ar părea.

Credite de imagine: Fotografii ale familiei autorului, fotografii necunoscute. Da, asta-i Peyton Manning să stea cu tatăl meu.