If-Koubou

Cum să partajați un folder pe calea XP în Windows Vista

Cum să partajați un folder pe calea XP în Windows Vista (Cum să)

Am primit un număr de solicitări pentru un articol despre cum să distribuiți un dosar. Știu că pentru mulți dintre dvs. aceasta este o operație foarte simplă, dar am realizat în sfârșit că există un motiv pentru confuzia pe care o au utilizatorii.

Windows Vista include un buton "Share" de pe bara de instrumente explorer, dar nu funcționează așa cum așteaptă utilizatorii de la XP / Win2k. În schimb, el a descoperit un expert pentru a face lucrurile "mai ușor".

Implicit, acest buton de distribuire nu vă va permite să alegeți numele folderului partajat. Chiar și mai enervant, partajarea unui dosar în directorul dvs. de utilizatori va avea un nume de partajare ciudat ca \ computer \ Users \ geek \ Contacts, care este mult mai greu de memorat.

Dacă doriți să partajați foldere așa cum ați folosit în Windows XP, faceți clic dreapta pe folder și alegeți opțiunea Proprietăți.

Acum, alegeți butonul Împărțire avansată.

Acum ar trebui să puteți verifica caseta "Partajați acest dosar" și alegeți un nume de partajare, care va fi accesibil de exemplu din \ computer \ myshare.

De asemenea, puteți să dați clic pe butonul Permisiuni dacă doriți să permiteți accesul la scriere pentru această partajare sau să permiteți accesul numai unui anumit utilizator.