If-Koubou

Cum să distribuiți un calendar Google

Cum să distribuiți un calendar Google (Software-ul Google / Sfaturi)

Calendarul Google este o aplicație excelentă. Pot accesa-o de pe orice computer, sincronizează-l cu smartphone-ul meu, sincronizează-l cu aplicația mea de e-mail de pe desktop și multe altele. Este simplu de utilizat și are o mulțime de caracteristici. Una dintre caracteristicile frumoase pe care le-am început să le folosesc recent este distribuirea unui calendar Google.

Când partajați un calendar Google, puteți oferi rapid accesul controlat la evenimentele dvs. unui colaborator, membru de familie sau prieten. În acest articol, vă voi arăta diferitele metode de a partaja un calendar și de a oferi câteva sfaturi de-a lungul drumului.

Calendarul public vs. privat

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți este diferența dintre un calendar public și un calendar privat. Un calendar privat este vizibil numai pentru dvs. și asta înseamnă că toate evenimentele dvs. vor fi vizibile numai pentru dvs.

Aceasta înseamnă că dacă creați un eveniment cu un calendar privat și apoi încercați să publicați evenimentul și să trimiteți pe cineva linkul, acesta nu va putea să vizualizeze evenimentul. Acest lucru se datorează faptului că calendarul este privat. Când o faceți public, puteți să o împărțiți fie cu persoane individuale, fie cu întreaga lume.

Atunci când un calendar este public, veți putea apoi să distribuiți evenimente și să alegeți niveluri diferite de confidențialitate, pe care le voi explica mai jos. Cea mai bună modalitate de a vă separa calendarele personale și publice este să creați un nou calendar pe care îl puteți partaja cu persoane fizice sau cu toată lumea.

Distribuiți un calendar

După ce ați creat un calendar nou sau ați ales un calendar existent pentru a le distribui, conectați-vă la Google Calendar și plasați mouse-ul peste calendar.

Veți vedea trei puncte verticale mici, care vă vor oferi opțiunile pentru calendarul respectiv. Veți dori să faceți clic pe Setări și partajare. De asemenea, semnul plus de lângă Adăugați calendarul unui prieten este unde puteți adăuga un calendar nou.

În ecranul următor, opțiunile de partajare se află în mijlocul paginii. Sunt Accesați permisiunile, care vă permit să faceți publice întregul calendar. Majoritatea calendarelor publice provin din organizații precum școli, universități etc.

Când verificați Punerea la dispoziția publicului , veți primi un avertisment care să indice că întreaga lume vă va putea vizualiza calendarul. De asemenea, veți putea alege între Vedeți numai disponibil / ocupat (ascunde detalii) și Vedeți toate detaliile evenimentului.

Dacă aveți nevoie doar de partajarea calendarului cu câteva persoane, este mai ușor să le adăugați în Distribuiți cu persoane specifice secțiune. Click pe ADAUGA OAMENI și introduceți adresa de e-mail a persoanei cu care doriți să distribuiți calendarul.

Puteți, de asemenea, să alegeți permisiunile pe care utilizatorul ar trebui să le aibă: Vedeți numai disponibil / ocupat (ascunde detalii), Vedeți toate detaliile evenimentului, efectuați modificări la evenimente și efectuați modificări și gestionați distribuirea.

Este un lucru de luat în seamă aici. Dacă partajați cu anumite persoane, acestea trebuie să utilizeze și Google Calendar. Dacă doriți să partajați calendarul cu o persoană care nu utilizează Google Calendar, singura opțiune pe care o aveți este să faceți public calendarul.

Invitația va fi trimisă și utilizatorul trebuie să facă clic pe link și calendarul dvs. va apărea acum în lista lor de calendare. Odată ce faceți un calendar public, puteți începe să adăugați evenimente în calendar. De asemenea, veți observa că fiecare eveniment are propria opțiune de vizibilitate: Public sau Privat.

În funcție de modul în care este distribuit calendarul dvs. (privat, numai cu anumite persoane sau public), utilizatorii vor vedea evenimentul ca fiind ocupat sau vor putea vizualiza toate detaliile evenimentului. Google are o pagină completă care vă îndreaptă spre toate combinațiile diferite de opțiuni aici, ceea ce poate fi puțin confuz. De exemplu, dacă calendarul dvs. este public, dar alegeți pentru un anumit eveniment privat, acesta va arăta că blocul de timp este ocupat, dar nimeni nu va putea să vadă numele evenimentului sau detalii.

Există, de asemenea, o opțiune care apare uneori numită Doar eu. Acest eveniment nu va fi vizibil pentru nimeni altul decât dvs. și nu va fi chiar ocupat.

În acest moment, puteți începe să invitați oameni la evenimentele dvs. Odată ce ați creat un eveniment, puteți să faceți clic pe acesta în Google Calendar și apoi să faceți clic pe cele trei puncte verticale.

O opțiune ar trebui să fie Publicați evenimentul. Va trebui să copiați un cod HTML, pe care apoi îl puteți lipi pe un site web sau pur și simplu să copiați o adresă URL pe care să o puteți trimite apoi pe e-mail sau să îl distribuiți pe site-urile media sociale etc.

De asemenea, puteți să faceți clic pe pictograma Creion în stânga pentru a edita evenimentul și a adăuga oaspeții în partea dreaptă.

Puteți alege dacă oaspeții pot modifica evenimentul, pot invita pe alții la eveniment sau pot vedea lista de invitați.

Deci, acestea sunt aproape toate modurile în care vă puteți împărtăși calendarul și evenimentele dvs. Google cu alte persoane sau cu întreaga lume. Poate fi puțin confuz, dar odată ce jucați cu setările, nu este greu să dai seama. Bucurați-vă!