If-Koubou

Cum să partajați conexiunea Wi-Fi a hotelului cu toate dispozitivele

Cum să partajați conexiunea Wi-Fi a hotelului cu toate dispozitivele (Cum să)

Multe hoteluri încă vă limitează la unul sau două dispozitive Wi-Fi pe cameră - o limitare frustrantă, mai ales atunci când călătoriți cu altcineva. Restricțiile de conectare se pot aplica oriunde trebuie să vă conectați într-o rețea Wi-Fi prin intermediul unui portal în loc de o expresie de acces standard. Iată câteva modalități de a depăși această limitare.

Conectați-vă la Wi-Fi cu laptopul dvs. și partajați conexiunea

Dacă transportați laptopul dvs. Windows sau Mac cu dvs., este destul de ușor să partajați conexiunea Wi-Fi a hotelului cu alte dispozitive fără fir - mai ales dacă faceți un pic de planificare înainte de timp.

Cum transformați laptopul Windows într-un Hotspot mobil Wi-Fi depinde de versiunea de Windows pe care o executați. Cu Windows 10, este la fel de simplu ca un singur switch pe care îl puteți găsi la Settings> Network & Internet> Mobile Hotspot. În Windows 7 sau 8, va trebui să instalați un utilitar gratuit numit Virtual Router pentru a finaliza lucrul. Mac-urile, pe de altă parte, nu pot să împărtășească un singur adaptor Wi-Fi. Fiecare adaptor poate fi conectat la o rețea Wi-Fi sau poate găzdui propria rețea, dar nu ambele. Pentru a transforma Mac-ul într-un hotspot Wi-Fi mobil, va trebui să achiziționați un adaptor USB Wi-Fi ieftin. După aceasta, totuși, toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a partaja conexiunea Wi-Fi a Mac sunt construite chiar acum.

Creați un Pan Bluetooth

Dacă dispozitivele pe care doriți să le conectați au hardware Bluetooth, ați putea folosi Bluetooth pentru a comunica conexiunea cu acestea. Acest lucru necesită crearea unui Bluetooth "PAN" sau "Personal Area Network".

De exemplu, pe un Mac puteți să deschideți interfața Partajare în fereastra Servicii și să activați partajarea pe Internet prin "Bluetooth PAN". Asociați celelalte dispozitive pe Mac prin Bluetooth pentru a profita de conexiunea la Internet PAN și Mac. Aceasta ar putea fi o opțiune decentă dacă tot ce aveți la dispoziție pentru dvs. este un Mac - atâta timp cât celelalte dispozitive au hardware Bluetooth și suportă profilul PAN, sunteți bine de făcut.

Achiziționați un router WiFi-to-WiFi

Dacă vă gândiți în avans, puteți achiziționa un router conceput special pentru acest scop. Veți dori un router care poate face routing WiFi-WiFi. Cu alte cuvinte, router-ul trebuie să se poată conecta la un hotspot Wi-Fi și să-și creeze propria rețea Wi-Fi în același timp.

Asigurați-vă că achiziționați un router conceput pentru a împărtăși o conexiune Wi-Fi, nu un ruter de dimensiuni reduse destinat conectării la un port Ethernet și crearea unei singure rețele Wi-Fi.

Conectați routerul și va crea propriul hotspot Wi-Fi. Puteți apoi să vă conectați la el și să utilizați interfața pentru a conecta routerul la conexiunea Wi-Fi a hotelului dvs. și conectați-vă prin portalul captiv pentru a oferi fiecărui dispozitiv conectat la hotspot-ul Wi-Fi accesul la Internet.

Și dacă niciuna dintre aceste soluții nu corespunde nevoilor dvs. și aveți un smartphone cu un plan decent de date, puteți utiliza întotdeauna tethering pentru a partaja conexiunea de date a smartphone-ului dvs. cu celelalte dispozitive. În acest fel, nu trebuie să vă bazați deloc pe conexiunea de internet dureros de lentă și incoerentă.

Credit de imagine: Nicolas Vigier pe Flickr