If-Koubou

Cum se depanează cele mai frecvente probleme de identificare tactilă

Cum se depanează cele mai frecvente probleme de identificare tactilă (Cum să)

Este ID-ul Touch pe iPhone sau iPad care nu funcționează la fel de bine ca și în cazul în care a fost folosit? Este nevoie de mai multe încercări pentru a vă debloca dispozitivul? Acesta ar putea fi semnul unei probleme hardware sau ar putea fi ceva mult mai simplu și ușor de fixat.

Butonul Acasă de pe dispozitivul dvs. iOS este o tehnologie sensibilă. Departe de a vă permite doar să vă accesați ecranul de pornire, acesta se dublează și ca un scaner de amprente puternic. Așa cum orice utilizator iPhone poate atesta, acest lucru este fantastic atunci când funcționează (ceea ce face de obicei), dar extrem de frustrant atunci când nu.

Dacă ID-ul tău tactil începe să se aplece, ar putea fi orice număr de lucruri, dar înainte de a ieși și a-l înlocui, încerca mai întâi câteva dintre aceste lucruri - ai putea să o rezolvi fără a înlocui niciun fel de hardware.

NOTĂ: Dacă găsiți că trebuie să înlocuiți hardware-ul, rețineți că numai Apple sau un specialist autorizat de reparații Apple o pot face. Dacă înlocuiți un alt serviciu de reparații terțe vechi, înlocuiți butonul Acasă, vă va provoca probleme majore.

Murdărie și apă

Câțiva dintre cei mai comuni vinovați sunt murdăria și apa. Mâinile umede sau umede probabil nu vă vor debloca dispozitivul.

În mod similar, dacă mâinile sunt murdare, cum ar fi dacă există un strat de murdărie care ascunde amprentele dvs., atunci nu veți avea mult noroc deblocând dispozitivul.

Pentru aceste probleme, soluția este simplă: asigurați-vă că mâinile sunt curate și uscate.

Acestea fiind spuse, este posibil ca și butonul Acasă să fie murdar. Încercați să ștergeți cu o cârpă moale și uscată pentru curățare. În lipsa asta, probabil că nu ar face rău să-l curățați cu un aer conservat.

Vremea rece, munca grea și amprentele uzate

Vremea rece poate face mâinile uscate și aspre. Câștigurile sunt dacă locuiți într-un climat rece și uscat, apoi degetele dvs. s-ar fi schimbat suficient pentru a arunca ID-ul Touch pentru o buclă.

De asemenea, lucrul cu mâinile poate schimba amprentele digitale. Puteți să vă rugați și să purtați amprentele dvs. suficient de mult încât să nu le recunoașteți întotdeauna identificatorul de atingere.

În acest caz, ar putea fi necesar să adăugați amprenta modificată până când vremea mai caldă sau o anumită perioadă de timp o va readuce la fosta sa glorie.

Actualizările software-ului au dispărut greșit

Trebuie să țineți întotdeauna dispozitivul actualizat la cea mai recentă versiune de iOS. Acestea fiind spuse, este foarte posibil ca și cea mai nouă versiune să vă provoace probleme. În acest scop, dacă vă confruntați cu o scădere bruscă a performanței Touch ID și tocmai v-ați modernizat iPhone-ul sau iPad-ul, este posibil ca software-ul să fie vina.

Într-un astfel de caz, poate doriți să țineți cont de o versiune nouă, patch-uri sau, eventual, să treceți la cea anterioară.

Retrageți dispozitivul

Pentru orice altceva, cel mai bun pariu este să vă recalificați dispozitivul, astfel încât acesta să vă recunoască din nou amprentele digitale. Dacă vă recalificați, probabil veți atenua multe, dacă nu toate, problemele dvs. de identificare prin atingere.

Avem câteva articole pe care le puteți citi pentru a vă ajuta în acest proces. Există o modalitate de a îmbunătăți recunoașterea amprentelor digitale pe dispozitiv și puteți adăuga, de asemenea, amprente suplimentare, astfel încât să aveți câteva degete de rezervă în cazul în care primul dvs. nu mai funcționează.

Când nu se întâmplă altceva: încercați o resetare a fabricii

Dacă recalificarea dispozitivului la amprentele digitale "noi" nu funcționează, este posibil să trebuiască să efectuați o resetare completă din fabrică. Lipsită de reparații, este un fel de opțiune nucleară. Acesta va șterge complet iPhone-ul sau iPad-ul dvs., deci va trebui să vă asigurați că este salvat primul - nu doriți să vă pierdeți fotografiile, textele și alte date importante.

În lipsa tuturor acestor lucruri, este posibil să fiți nevoiți să recunoașteți înfrângerea și să vă aduceți aparatul în slujbă. Acest lucru nu va fi ieftin, dar pentru că butonul Acasă este asociat în mod special cu iPhone-ul sau iPad-ul dvs., aveți puține opțiuni. Mergeți pe ruta ieftină ar putea să vă costă mult mai mult pe termen lung și ar putea foarte bine să vă cărămizi, deci asigurați-vă că ați luat-o la Apple pentru o reparație autorizată.