If-Koubou

Cum să depanați conexiunea la Internet, Layer-by-Layer

Cum să depanați conexiunea la Internet, Layer-by-Layer (Cum să)

Bandă largă este sângele gospodăriei moderne și este incredibil de frustrant atunci când conexiunea dvs. la Internet este subțire. Citiți-ne pe măsură ce vă propunem tehnicile de depanare încercate și adevărate, astfel încât să puteți stabili exact unde provin problemele legate de conectivitate.

De ce vreau să fac asta?

Răspunsul evident la motivul pentru care doriți să faceți acest lucru este să vă rezolvați problemele de rețea, dar de fapt, remedierea lucrurilor într-un mod permanent implică un pic mai mult de depanare decât conectarea tipică și dezactivarea rutinei. Toți cei de acolo cu probleme legate de conectivitate / Internet doresc să remedieze aceste probleme și de multe ori fac acest lucru prin conectarea și deconectarea de la lucruri, transformând alimentarea și conectarea la dispozitive și echipamente de rețea și așa mai departe.

În cele mai multe cazuri, aceste lucruri rezolvă problemele dvs. deoarece forțează software-ul dispozitivului să se reîncarce, să elimine erorile potențiale din memorie și să obțină (sau să dea) noi sarcini de rețea, dar nu pentru că ați izolat într-adevăr ceea ce este în neregulă cu conexiunea. Scopul acestui ghid este de a vă ajuta să restrângeți exact ceea ce cauzează problema, astfel încât să aveți capacitatea de ao monitoriza în viitor și să fiți proactivi în a vă menține linia de funcționare fără probleme (și, cel mai important, pentru ca de fiecare dată când Wi -Fi-ul devine slab, nu sunteți blocat în buclă reboot-tot-în-house). Prin restrângerea lucrurilor, știți dacă să vă plângeți ISP-ului pentru a rezolva o problemă care nu poate fi controlată de dvs., depanarea propriului router, deplasarea la nivelul dispozitivului sau concentrarea atenției în alt mod.

"Ajută-mă să-mi rezolv conexiunea la Internet" este, de departe și de departe, cea mai frecventă solicitare de ajutor pe care o avem aici la How-To Geek, precum și cea mai bună cerere pe care o primim de la prieteni și familie. Atât cât ne-ar plăcea să putem depana cu exactitate toate problemele specifice rețelei dvs. (pentru că ne place să rezolvăm probleme mari și mici), nu este ceva ce putem, din păcate, să facem la o scară rezonabilă.

Ceea ce putem face, totuși, este distilatul bazelor de depanare a conexiunilor la internet până la un simplu flux de lucru care poate ajuta pe oricine, indiferent cât de neexperimentați ar putea fi, să-și dea seama unde este cea mai slabă legătură în conexiunea lor de Internet la domiciliu. Cea mai bună modalitate de a găsi cea mai slabă legătură este să porniți de la cel mai mare dintre legăturile din lanț și să lucrați de acolo. Citiți-ne pe măsură ce lucrăm de la componentele cele mai mari și cele mai critice ale rețelei până la dispozitivele individuale, oferind soluții de depanare pe măsură ce mergem.

Pe lângă lucrul de la cel mai mare link spre cel mai mic link, fiecare secțiune a tutorialului include o secțiune "Fixare pe termen scurt" și "Fixare pe termen lung" axată pe ceea ce trebuie să faceți acum pentru a rezolva problema dvs. (posibil numai temporar, în funcție de severitate) și ce trebuie făcut pentru a vă asigura că problema nu se întoarce (care ar putea include chemarea tipului de cablu pentru a rula testele liniei sau pentru a înlocui routerul). În fiecare secțiune vom enumera pașii imediați în partea de sus a secțiunii și apoi vom explica de ce executăm fiecare pas.

Depanarea modemului

Indiferent dacă conexiunea dvs. de bandă largă este fibră optică, cablu sau DSL, prima oprire este la cel mai critic punct: modemul. Acesta este punctul în care rețeaua dvs. de domiciliu este legată direct de lumea exterioară, iar ultimul lucru din cadrul casei dvs. îl puteți gestiona și diagnostica înainte de a ajunge pe teritoriul unor lucruri care pot fi rezolvate numai de ISP-ul dvs. linie care iese din polul de utilitate).

Dacă nu aveți nicio conectivitate la nivelul modemului, atunci sunteți în mod efectiv mort în apă până când dvs. (sau ISP-ul dvs.) o rezolvați. Ca atare, primul pas în orice rutină de depanare a conectivității este de a stabili că robinetul proverbial este activat și că accesul la Internet se scurge în casa dvs.

Vă ajută să înțelegeți ce înseamnă Lumina modemului dvs.

Unul dintre cele mai utile trucuri de depanare, deoarece nu necesită o abilitate deosebită sau hassle de conectare sau deconectare a echipamentului, este pur și simplu să aveți o documentație pe mana care vă spune ce înseamnă luminile de diagnosticare de pe modemul dumneavoastră. Indiferent dacă vă uitați singur la numărul modelului de modem și tipăriți paginile relevante din manual sau căutați-l pe site-ul dvs. ISP și imprimați-l de acolo, având o foaie de diagnosticare la îndemână este extrem de valoroasă. Diferența dintre "Ce înseamnă globul care clipește" și "Globul care clipește înseamnă că modemul are o legătură stabilă cu ISP-ul meu" sau ce ai.

Lămpile de diagnosticare se deplasează doar până acum și, pentru a stabili dacă modemul funcționează corect, este foarte util să conectați direct un dispozitiv Ethernet direct la portul Ethernet al modemului. În timp ce nu vom recomanda niciodată să conectați calculatorul direct la modem fără un firewall (cum ar fi firewall-urile construite în aproape orice router comercial sub soare) pentru uz normal, în acest caz încercăm în mod expres să stabilim că modemul este functionare. Puteți utiliza computerul sau laptopul obișnuit, un laptop vechi care vă păstrează în scopuri de testare sau chiar un dispozitiv media cu un adaptor de rețea, cum ar fi un televizor Amazon Fire, Apple TV sau chiar un zmeur Pi.

Scopul este conectarea directă a dispozitivului la modem prin intermediul hardlei unui cablu Ethernet și stabilirea unei conexiuni la Internet mai mare. Dacă utilizați un computer real, fie că este vorba de un laptop sau de un desktop, este mai bine să utilizați un test de conectivitate foarte simplu, cum ar fi ping-ul serverelor DNS ale Google. Puteți face acest lucru prin deschiderea unui prompt de comandă, "cmd" în caseta de rulare, și tastând "ping 8.8.8.8". Dacă primiți un răspuns, atunci știți că modemul dvs. comunică cu lumea exterioară.Pentru dispozitivele pe care nu le puteți trimite cu ușurință o solicitare de ping, încercați să efectuați un test simplu de conectare la rețea, cum ar fi solicitarea dispozitivului de a verifica actualizările de software sau încărcarea unui fișier video streaming. În timp ce efectuați cel mai simplu test posibil, ca un ping, este ideal orice metodă disponibilă pentru dvs. merită.

Fixarea pe termen scurt

Dacă găsiți că nu există o conexiune între modemul dvs. și ISP-ul dvs. (deoarece testul de conectivitate nu dă rezultate pozitive), soluția cea mai simplă pe termen scurt este să deconectați complet modemul de la sursa de alimentare, cablurile de rețea și coaxial / fibra / cablu care îl conectează la linia utilitară reală sau se fixează atașat la casa dvs.

Pasul 1: Deconectați-vă modemul în întregime de la cablurile de alimentare și de rețea (sau cel puțin doar de la rețea).

Pasul 2: Lăsați aparatul să stea cel puțin 30-60 de secunde.

Pasul 3: Conectați toate cablurile de rețea / utilitate șiatunci cablul de alimentare.

Acestea sunt direcții foarte frecvente atunci când sunați la asistența tehnică - ei doresc întotdeauna să lăsați dispozitivul deconectat timp de cel puțin o jumătate de minut. Dar de ce?

Scurt este faptul că: dispozitive cum ar fi modemuri, routere și așa mai departe, au două tipuri de memorie: memorie RAM volatilă și non-volatilă. RAM-ul non-volatil (de obicei referit la un NVRAM) este ca o mică unitate flash în interiorul căreia se stochează lucruri importante cum ar fi sistemul de operare al dispozitivului și setările. Memoria volatilă este la fel ca memoria din computer: folosită pentru menținerea datelor în timp ce dispozitivul este în funcțiune, dar nu poate să dețină date atunci când alimentarea este oprită. Motivul pentru care vi se spune să păstrați dispozitivul oprit cel puțin o jumătate de minut este că încărcarea care păstrează puținii biți de date în memoria RAM poate dura atât de mult până la disipare totală, iar obiectivul este de a avea memoria total curată când dispozitivul restartează.

Când modemul este alimentat complet, repetați testul de mai sus cu laptopul sau cu alt dispozitiv de activare Ethernet pentru a stabili că este posibilă o conexiune directă între modem și Internet mai mare. Dacă rămâne și este activ, minunat. Dacă pierde conectivitatea, notați cât timp a rămas, deoarece aceste informații pot fi utile pentru rezolvarea ulterioară a problemelor.

Fixarea pe termen lung

Ce se întâmplă dacă puterea de ciclism a modemului nu rezolvă imediat problema sau problema revine repede? Există o șansă bună ca ceva să fie în neregulă cu modemul sau cablajul care duce la modem. Va trebui să contactați ISP-ul dvs. și să eliminați probleme de partea lor.

Pasul 1: Contactați ISP pentru a determina dacă modemul dvs. trebuie resetat / reprodus de la distanță.

Pasul 2: Dacă utilizați un modem de cablu, determinați dacă linia este împărțită excesiv înainte de a intra în modemul de cablu.

Pasul 3: Apelați un reprezentant de asistență pentru a testa puterea semnalului la domiciliu pentru a determina dacă problema este un semnal slab sau un cablu deteriorat.

Pasul 4: Blocând oricare dintre problemele menționate mai sus, înlocuiți modemul.

Este posibil să fie nevoiți să furnizeze de la distanță modemul, să-l reseteze sau să facă alte ajustări (am avut odată un modem de cablutrei ani că am aflat mai târziu că societatea de cablu nu a fost niciodată legată formal de contul nostru; apelurile de suport tehnic sunt pline de mistere).

Un lucru pe care îl puteți face pe partea stradă-modem a lucrurilor care vă vor ajuta să eliminați splitter-ul suplimentar dacă aveți un modem prin cablu; de fiecare dată când linia este divizată prin splitter, puterea semnalului este diminuată atât de numărul de splittere, cât și de numărul de împărțiri din splitter.

Dacă casa ta a fost conectată la cablu la sfârșitul secolului al XX-lea, există o șansă bună să le conecteze toate picăturile de cabluri în casă într-un divizor monstruos cu 9 căi care ucide puterea semnalului. Dacă trebuie să utilizați o astfel de casetă pentru a menține semnalul TV în diferite camere, atunci vă recomandăm să utilizați un simplu splitter bidirecțional pentru a ramifica linia de modem prin cablu înainte de ao împărți cu divizarea mai mare pentru distribuție în toată casa.

Dacă nici dvs., nici suportul de la distanță oferit de ISP-ul dvs. poate pune modemul dvs. înapoi între balize de navigație apoi pasul următor este de a avea un reprezentant ISP trimis pentru a verifica pe linia efectivă și asigura conexiunea are o putere adecvată a semnalului la punctul ea intră în casa dvs. și, eventual, să înlocuiți modemul. Dacă dețineți modemul (și ar trebui!), Costul de înlocuire este pe dvs., dar cel puțin știi că primești un modem superior și nu plătești taxe lunare de închiriere. Înlocuirea unui modem nu este distractivă (sau ieftină), dar când modemul nostru de cablu de 7 ani a bătut praful și l-am înlocuit cu unul mai nou, îmbunătățirile de viteză și stabilitatea merită fiecare penny.

Cum să depanați ruterul

Dacă modemul dvs. verifică OK, dar totuși aveți probleme de conectivitate, următorul suspect de investigat este ruterul dvs. Puteți avea cel mai stabil modem din lume, dar dacă router-ul dvs. este congelarea sau repornirea constantă, veți avea un timp foarte dificil cu orice aplicații moderne de bandă largă, cum ar fi jocuri, streaming video și așa mai departe.

Problemele de router sunt, de departe și departe, cele mai frustrante probleme de rețea acasă. Spre deosebire de modemul dvs., care este aproape întotdeauna fie complet funcțional, fie complet offline, routerele pot fi ca mașinile vechi, cu o mulțime de probleme și fantome în mașină pe care trebuie să le vânați.

Cel mai important lucru pe care să vă concentrați asupra depanării routerului este să stabiliți ce funcționează (începând cu elementele de bază cum ar fi computerele conectate la Ethernet și lucrând la dispozitive conectate la Wi-Fi) și cât timp acestea funcționează înainte de apariția problemelor.

Fixarea pe termen scurt

Puteți ghici primul pas? Luați un dispozitiv compatibil Ethernet și conectați-l direct la router. Dacă nu aveți un singur dispozitiv compatibil Ethernet în gospodăria dvs., va trebui să efectuați testul cu Wi-Fi (dar recomandăm cu insistență utilizarea unui dispozitiv Ethernet).De ce Ethernet? Wi-Fi este notoriu instabil în comparație cu conexiunile hardline și este foarte util să vedem dacă problema nu este atât de multă router, ci de elementele legate de Wi-Fi. Am deținut și testat multe router-uri de-a lungul anilor în care partea hardlinică a lucrurilor a funcționat foarte bine, dar Wi-Fi a fost fulminant așa cum ar putea fi.

Pasul 1: Conectați un dispozitiv direct la router prin Ethernet.

Pasul 2: Testați conectivitatea prin pingerea unei adrese comune cum ar fi serverul DNS 8.8.8.8 al Google sau încărcarea unei pagini web.

Pasul 3: routerul pentru ciclul de putere, dacă este necesar.

Dacă nu puteți obține o conexiune Ethernet și o conexiune wireless Wi-Fi, este timpul să reporniți. La fel ca modemul de bandă largă, ruterul dvs. are un RAM volatil și non-volatil. Trebuie să deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare (nu numai prin utilizarea comutatorului de alimentare dacă routerul are unul) timp de cel puțin 30 de secunde, pentru a permite ca toată energia din dispozitiv să se disipeze complet, iar memoria volatilă să se descarce complet.

Controlează lucrurile și vezi dacă această conectivitate a fost restabilită. Din nou, ca și în cazul modemului dvs., în cazul în care pierde conectivitatea după o perioadă de timp, faceți o notă despre cât timp a trecut.

Fixarea pe termen lung

Dacă vă pare că routerul vă dă probleme coerente că un simplu ciclu de putere nu a fost eliminat, este timpul să vă săturați mai mult.

Pasul 1: Verificați actualizările firmware-ului.

Pasul 2: Resetați ruterul (asigurați-vă că ați înregistrat mai întâi setările).

Pasul 3: Dacă pașii anteriori nu rezolvă problema, înlocuiți routerul.

Prima comandă de afaceri ar trebui să fie verificarea firmware-ului. Dacă ați avut router-ul de ani de zile și nu are actualizare automată a firmware-ului, este un pariu destul de sigur că sunteți firmware-ul este depășit de ani.

Nu numai că doriți să vă actualizați pentru a profita de pachetele de securitate, dar doriți ca toate acele corecții de erori care lipsesc să corecteze lucruri precum scurgeri de memorie și instabilitate în sistemul de operare al routerului. Verificați panoul de control al routerului și / sau site-ul producătorului pentru a actualiza firmware-ul. Cele mai multe routere moderne au o funcție de verificare pentru actualizări, care va descărca și instala actualizarea, dacă o aprobați, dar rutele vechi vor cere să descărcați și să încărcați fișierul însuși, la fel ca încărcarea unui fișier pe un site web, routerul.

Dacă problemele dvs. sunt legate de Wi-Fi, vă recomandăm cu tărie să vă schimbați canalul Wi-Fi. Banda de 2,4 GHz Wi-Fi este foarte aglomerată și dacă locuiți într-o zonă urbană destul de densă este foarte posibil (și este posibil) că canalul Wi-Fi contravine uneia sau mai multor routere ale vecinilor dvs. Puteți citi mai multe despre cum să modificați canalul routerului aici.

A doua ordine de afaceri este de a reseta ruterul. Acest lucru este diferit de cel al alimentării cu energie a dispozitivului și, de fapt, îl readuce la setările din fabrică. În timp ce resetarea unui router nu este de obicei necesară, am întâlnit o mulțime de situații de-a lungul anilor în care o eroare încăpățânată a fost eradicată numai prin resetarea hard. Înainte de a efectua o astfel de resetare, este important să știți ce setări au fost pe router, astfel încât să le puteți restabili mai târziu. Consultați ghidul nostru Clonați-vă ruterul curent pentru o trecere în revistă a ruterului liber pentru a vedea ce setări ar trebui să faceți pentru a vă scrie înainte de efectuarea resetării.

În cele din urmă, dacă vă aflați în dificultate cu probleme de router săptămânale de săptămână, vă recomandăm să vă gândiți să faceți upgrade la un nou router. Avem privilegiul de a testa o gamă largă de routere moderne și de top, aici la How-To Geek și permiteți-ne să vă spunem că routerele precum Netgear R7000 și D-Link DIR-890L sunt uimitor de stabile și puternice în comparație cu vechi routere din anii 2000, pe care unii oameni le folosesc încă.

Cum să depanați dispozitivele dvs.

Iată unde lucrurile pot deveni puțin obositoare. În general, este destul de ușor să se evite o problemă cu modemul, o problemă ușor de înșurubat pentru o problemă a routerului și de multe ori destul de frustrant pentru a rezolva o problemă cu un anumit dispozitiv din rețea. Am avut un iPhone 6, de exemplu, astaurât un anumit router testat. Niciun alt dispozitiv nu părea să aibă grijă într-un fel sau altul, dar iPhone-ul respectiv nu mai rămâne conectat la punctul de acces Wi-Fi mai mult de câteva minute la un moment dat. Uneori pur și simplu găsiți un dispozitiv special nu este un fan al rețelei dvs. de acasă.

Nu putem oferi sfaturi detaliate despre dispozitivul dvs. dar putem oferi câteva momente pentru a vă răzgândi înapoi în dispozitivul de conectare.

Fixarea pe termen scurt

La fel ca în secțiunile anterioare, dacă puteți conecta un dispozitiv pe hardline (pentru a evita problemele Wi-Fi), este minunat. Ne străduim să conectăm cât mai multe dintre dispozitivele noastre prin intermediul rețelei Ethernet, astfel încât atunci când și dacă problema Wi-Fi apare, putem viziona filmul în pace sau putem termina munca noastră și vom trata ulterior Wi-Fi-ul.

Pasul 1: Închideți dispozitivul, dacă este posibil, direct pe router.

Pasul 2: Reporniți dispozitivul sau forțați în alt mod o nouă atribuire a adresei.

Fie că este conectat prin Wi-Fi sau Ethernet, primul pas simplu este de a reporni. Motivul pentru restartarea unui dispozitiv aproape întotdeauna vă oferă un scurt (sau chiar lung) timp de ușurare de la problemele legate de rețea este datorat aproape în totalitate DHCP, serviciului de alocare a adreselor dinamice folosit de routerul dvs. (și dispozitivele care cooperează) pentru a obține o locație unică locală adresa IP a rețelei. Când reporniți dispozitivul, forțați atât ruterul, cât și dispozitivul să treacă prin procesul de atribuire și de multe ori rezolvați orice problemă.

Pe computere, puteți forța componenta de rețea a sistemului de operare să solicite o nouă sarcină fără a reporni. Cea mai ușoară metodă de a face acest lucru în Windows, de exemplu, este să deschideți promptul de comandă și să introduceți comanda "ipconfig / release" pentru a anula adresa atribuită și apoi "ipconfig / renew" pentru a forța o actualizare în care computerul va cere o nouă adresă de la router.

Depanarea dispozitivelor pe termen lung

Repornirea și forțarea alocării DHCP este un truc pe termen scurt, dar de multe ori aveți nevoie să vă optimizați rețeaua cu puțin mai mult. Dacă aveți probleme recurente cu dispozitive care ies din rețea (și ați exclus congestionarea Wi-Fi ca sursă a durerilor de cap), ați putea fi util să începeți să alocați adrese IP statice dispozitivului dvs.Selectați o adresă în afara bazei de date utilizată de serverul DHCP (verificați ruterul pentru a vedea ce este acea bazin) și apoi alocați-l dispozitivului utilizând panoul de control al routerului.

Pasul 1: Atribuiți adrese IP statice.

Pasul 2: Schimbați banda Wi-Fi folosită de dispozitiv.

Un alt truc care funcționează bine pentru dispozitivele Wi-Fi care pot gestiona benzile de 2,4 GHz și 5 GHz este de a comuta dispozitivul în mod permanent la o bandă sau la celălalt (cu o preferință pentru banda 5Ghz necorespunzătoare). Pentru a face acest lucru, trebuie să atribuiți câte un SSID unic pentru fiecare bandă, astfel încât să puteți selecta unul peste celălalt (și să forțați dispozitivul să uite parola pentru banda pe care nu doriți să o folosească). De exemplu, dacă SSID-ul curent este "StevesHouse", lăsați-l ca "StevesHouse" pentru 2.4GHz și redenumiți radioul de 5GHz "StevesHouse5G" cu o altă parolă. Toate dispozitivele dvs. vor fi în continuare în aceeași rețea, dar le puteți separa mai ușor între cele două benzi.

Depanarea echipamentelor de rețea nu este o operă foarte amuzantă, dar cel puțin cu ghidul nostru aveți un flux de lucru clar și un rezultat clar: acces stabil și plăcut la internet.

Aveți un sfat sau un truc de depanare a rețelei? Salt la forumul nostru de discuții cu linkul de mai jos și împărtășiți-vă înțelepciunea. Aveți o întrebare despre hardware-ul de rețea acasă? Trimiteți-ne un e-mail la [email protected]

Imaginea este oferită de Chauncey Davis.