If-Koubou

Cum se depanează problemele de router wireless

Cum se depanează problemele de router wireless (Cum să)

Aveți o problemă cu conexiunea la Internet sau Wi-Fi? Oricare ar fi problema - de la o conexiune slabă la probleme de Wi-Fi sau chiar fără acces la Internet - unele defecțiuni la router ar putea rezolva lucrurile.

Unele dintre acestea se aplică și modemului dvs., deși mulți furnizori de servicii internet distribuie în aceste zile unități de router-modem combinate. Router-ul wireless și modem-ul dvs. pot fi de fapt același dispozitiv.

Reporniți Router-ul

Ați încercat să o reporniți? Da, din nou, repornirea redusă este soluția la multe probleme de rețea. Dacă site-urile nu reușesc să se încarce, tot ceea ce se referă la rețea pare lent, conexiunile scad sau wireless-ul devine neclar, poate doriți doar să încercați să reporniți routerul.

Acest lucru nu ar trebui să fie necesar, dar multe routere par să aibă nevoie de o repornire ocazională pentru a continua să funcționeze bine. Procesul de repornire este simplu pentru majoritatea routerelor - deconectați cablul de alimentare al routerului, așteptați câteva secunde și apoi conectați-l din nou. Dacă aveți un modem separat, puteți încerca de asemenea să deconectați cablul de alimentare al modemului și să-l conectați din nou după câteva secunde. Unele dispozitive pot avea un comutator de alimentare, dar metoda de deconectare și conectare se aplică tuturor routerelor.

Dacă trebuie să reporniți frecvent routerul, firmware-ul producătorului poate fi doar instabil și buggy. Instalarea unui firmware alternativ precum DD-WRT ar putea ajuta.

Verificați dacă există supraîncălzire

Ca orice alt dispozitiv electronic, routerele pot cădea pradă supraîncălzirii. Această supraîncălzire poate deteriora ruterul în timp sau poate deveni instabilă. Verificați temperatura routerului pentru a vedea cât de cald este. Dacă se pare că este foarte cald, asigurați-vă că are suficient flux de aer. Dacă gurile de aerisire sunt blocate sau dacă aveți ruterul într-o locație fierbinte - cum ar fi un PC turnat care se încălzește - supraîncălzirea ar putea provoca instabilitate. De asemenea, este posibil ca supraîncălzirea din trecut să fi deteriorat routerul.

Verificați că cablurile sunt conectate în siguranță

Acest lucru poate suna ca un nu-brainer, dar uneori uităm să verificăm cea mai evidentă soluție înainte de a trece la cele mai complicate. Cineva s-ar putea să fi tras accidental sau să lovească un cablu, cauzând deconectarea sau pierderea acestuia. Ar trebui să verificați toate cablurile implicate și să vă asigurați că acestea sunt conectate în siguranță.

Asigurați-vă că verificați cablurile de alimentare la router și modem, cablul între router și modem, cablul dintre modem și mufa de perete și fiecare cablu Ethernet conectat la partea din spate a routerului. Verificați fiecare capăt al cablului și asigurați-vă că acesta este conectat în siguranță - ar putea arăta conectat, dar va fi puțin liber.

Repoziționați Router-ul

Dacă aveți probleme cu semnalul Wi-Fi, veți dori să încercați repoziționarea routerului. Asigurați-vă că nimic nu blochează semnalul wireless, în special obiecte metalice mari sau dispozitive care pot interfera, cum ar fi microundele și unele tipuri de telefoane fără fir.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că antena routerului este poziționată vertical și nu orizontal - o antenă verticală vă va oferi cea mai mare zonă de acoperire. Citiți ghidul nostru detaliat privind îmbunătățirea semnalului Wi-Fi pentru mai multe informații.

Schimbați canalul wireless

Dacă vă aflați într-o locație cu o mulțime de routere wireless în apropiere, cum ar fi un bloc de apartamente, există o șansă bună ca ruterul dvs. să fie supus interferențelor altor routere wireless care transmit semnale pe aceeași frecvență wireless. Determinarea canalului wireless optim pentru zona dvs. și schimbarea routerului dvs. pentru a funcționa pe acel canal wireless în loc de un canal mai congestionat pot reduce această interferență, îmbunătățind semnalul wireless.

Dacă aveți un dispozitiv Android, aplicația Wi-Fi Analyzer vă poate ajuta să vă analizați zona și să găsiți canalul optim. Apoi, puteți schimba canalul wireless de pe router.

Resetați routerul la setările implicite din fabrică

Poate doriți să încercați să resetați ruterul la setările sale inițiale din fabrică dacă se pare că există o problemă serioasă în configurația sa. Acest lucru nu ar trebui să fie necesar în majoritatea cazurilor, dar merită să încercați dacă sunteți la sfârșitul înțelepciunii. Este posibil să fi schimbat anumite setări pe ruterul pe care nu ar trebui să le aveți și este posibil să fie mai ușor să reveniți la o arhitectură curată decât să schimbați opțiunile individuale înapoi.

Rețineți că va trebui să vă reconfigurați ruterul după aceasta, inclusiv configurarea din nou a numelui rețelei fără fir și a parolei de acces. Probabil că va trebui să apăsați lung un buton Resetați orificiul de pe spatele routerului pentru a reseta setările, dar detaliile exacte vor varia de la router la router. Acesta este același proces pe care trebuie să-l efectuați pentru a reseta parola routerului.

Alte probleme posibile

Ca și în cazul oricărui proces de depanare, există o cantitate practic nelimitată de lucruri care ar putea merge prost. Router-ul sau modemul dvs. poate fi întrerupt. Cablurile Ethernet pe care le folosiți pot fi deteriorate și trebuie înlocuite. Dacă un singur dispozitiv pe care îl dețineți are probleme cu conexiunea la rețea, poate avea o problemă de software și este posibil să fie nevoie să treceți printr-un proces de depanare pe un anumit dispozitiv - sau poate doar să îl reporniți, dacă aveți noroc.

Citiți ghidul nostru pentru depanarea problemelor de conexiune la Internet pentru mai multe sfaturi.

Dacă ruterul dvs. pare instabil, indiferent de ceea ce faceți sau aveți nevoie de resetări frecvente, luați în considerare înlocuirea acestuia. Noile routere sunt destul de ieftine și se ocupă cu un router instabil poate fi o durere de cap imensă.

Image Credit: Sean MacEntee pe Flickr, William Hook pe Flickr