If-Koubou

Cum se utilizează anteturi multiple și subsoluri într-un document unic

Cum se utilizează anteturi multiple și subsoluri într-un document unic (Cum să)

Word are câteva moduri construite pentru a vă schimba antetele și subsolurile într-un document. De exemplu, puteți să aveți cu ușurință diferite anteturi și subsoluri pentru pagini impare și uniforme sau puteți avea un antet și un subsol diferit pe prima pagină. Pentru a depăși acest aspect, va trebui să creați mai multe secțiuni în documentul dvs. și să aflați cum să conectați și să deconectați anteturile și subsolurile din secțiunea precedentă.

În scopuri demonstrative, am creat un document simplu care utilizează un antet de text simplu cu cuvintele "How-To Geek" și un subsol de text simplu, cu un număr de pagină (ca în imaginea din partea de sus a articolului).

Notă: Folosim Word 2016 pentru exemplele noastre din acest articol, dar tehnicile despre care vorbim se aplică aproape oricăror versiuni ale Word.

Creați un antet și un subsol diferit pe prima pagină

O convenție tipică pentru documente are un antet și un subsol diferit pe prima pagină a unui document, decât în ​​restul documentului. Poate că aveți o pagină de titlu în care nu doriți nici un antet sau un subsol deloc. Sau, probabil, doriți ca foaia primei pagini să afișeze un text oficial de declinare a răspunderii pentru compania dvs., iar subsolul în restul documentului să afișeze numerele paginilor. Indiferent de rațiunea dvs., Cuvântul face acest lucru ușor.

Mai întâi, faceți dublu clic oriunde în regiunea antetului sau subsolului unei pagini pentru a crea aceste regiuni.

Regiunea antet / subsol devine activă și veți vedea o nouă filă "Design" care apare pe panglica dvs. cu comenzi pentru tratarea anteturilor și subsolurilor. În această filă, selectați opțiunea "Diferite prime pagini".

Când selectați opțiunea respectivă, orice text deja aflat în antetul și subsolul paginii de pe prima pagină este șters. De asemenea, rețineți că numele zonelor de pe prima pagină se modifică la "Antetul primei pagini" și la "Frontalul primei pagini". Puteți să le lăsați necompletate sau puteți completa spațiile cu alt text care nu va afecta anteturile și subsolurile pagini ulterioare, la toate.

Creați anteturi și subsoluri diferite pe pagini Impare și Improbabile

Cuvântul are, de asemenea, o opțiune integrată pentru crearea de anteturi și subsoluri diferite pentru pagini impare și uniforme. De departe, cea mai obișnuită utilizare a acestei funcții este de a avea numere de pagini la marginea exterioară a paginilor orientate - așa cum o vedeți în majoritatea cărților.

Pentru a face acest lucru, faceți dublu clic oriunde în zona antetului sau subsolului unei pagini pentru a face aceste regiuni active.

Regiunea antet / subsol devine activă și veți vedea o nouă filă "Design" care apare pe panglica dvs. cu comenzi pentru tratarea anteturilor și subsolurilor. În această filă, selectați opțiunea "Diferite ciudate și perechi".

Când selectați această opțiune, tot ce aveți în subsolurile paginilor numerotate chiar este șters. Puteți să puneți tot ce doriți acolo și să îl aliniați oricum doriți.

Creați anteturi și subsoluri diferite pentru diferite secțiuni ale documentului dvs.

Din păcate, acolo se termină controlul ușor al anteturilor și subsolurilor din Word. Dacă doriți să modificați anteturile și subsolurile din document mai mult decât am acoperit deja, va trebui să vă rupeți documentul în secțiuni. Există tot felul de motive pentru care ați putea dori să faceți acest lucru. De exemplu:

  • Aveți în documentul dvs. anumite documente grafice sau foi de calcul pe care doriți pe paginile orientate pe peisaj, atunci când restul documentului este orientat spre portret. Totuși, doriți ca antetele și subsolurile de la partea verticală de sus și de jos a paginilor, deși.
  • Creați un document lung cu mai multe capitole și nu doriți ca antetele și subsolurile (sau doriți ca acestea să arate diferit) în paginile de titlu ale fiecărui capitol.
  • Doriți să numereți câteva pagini diferit. De exemplu, poate doriți ca introducerea și paginile de cuprins să fie numerotate cu cifre romane, dar textul principal al documentului dvs. să fie numerotat cu cifre arabe.

Indiferent de motivele dvs., truc este de a crea secțiuni diferite în care doriți ca anteturile și subsolurile să arate diferit. Personal, mi se pare mai ușor să mă gândesc la document înainte și să creez toate secțiunile de care am nevoie înainte de a începe să popula populația. Acest lucru împiedică adesea problemele de structură ciudate pe care le puteți obține (și apoi trebuie să le rezolvați) atunci când separați un document deja complet. Acestea fiind spuse, puteți crea în continuare secțiuni într-un document existent, iar procesul este același.

Plasați cursorul oriunde doriți să creați o pauză de secțiune (de obicei, aceasta va fi la sfârșitul unei pagini), apoi treceți la fila "Layout" de pe Panglică. Faceți clic pe butonul "Breaks", apoi alegeți tipul de pauză dorit. De obicei, aceasta va fi o pauză de pagină, așa că folosim aici.

Acum, faceți dublu clic pe zona antetului sau subsolului din pagină după pauza pe care ai introdus-o. În fila "Design" a Panglicii, dați clic pe butonul "Link to Previous" pentru a dezactiva această opțiune. Aceasta întrerupe legătura dintre antet sau subsol (oricare ați selectat) din această secțiune și din secțiunea anterioară. Dacă doriți să rupeți legătura atât pentru antet, cât și pentru subsol, va trebui să faceți fiecare unul la rândul său în acest fel.

Deconectarea nu șterge niciun text sau imagini existente în antet sau subsol. Puteți să eliminați, să modificați sau să înlocuiți ceea ce există deja în antetul sau subsolul dvs., iar modificările dvs. nu vor afecta anteturile și subsolurile din secțiunea anterioară.

Dacă decideți să restabiliți o legătură într-un antet sau subsol anterior secțiunii, această acțiune este distructivă. Când relansați secțiunile, antetul și subsolul din secțiunea activă sunt eliminate și înlocuite cu cele din secțiunea anterioară. Pentru a face acest lucru, faceți dublu clic pe antetul sau subsolul paginii după pauză.În fila "Design" a Panglicii, faceți clic pe butonul "Link la precedent" pentru a activa această opțiune.

Word vă avertizează că veți șterge antetul sau subsolul curent și îl veți înlocui cu antetul sau subsolul din secțiunea anterioară. Faceți clic pe "Da" pentru a face acest lucru.

Și astfel, antetul sau subsolul dvs. este reconectat la secțiunea anterioară. Nu uitați că va trebui să conectați sau să deconectați atât antetul, cât și subsolul ca acțiuni separate.