If-Koubou

Cum să verificați dacă backup-urile de la Mac dvs. de lucru funcționează corect

Cum să verificați dacă backup-urile de la Mac dvs. de lucru funcționează corect (Cum să)

În mod regulat vă susțineți Mac-ul cu Time Machine, dar cum știți că funcționează?

Există câteva modalități de verificare. Dacă creați copii de rezervă prin rețea, un instrument încorporat vă permite să verificați dacă copia de rezervă nu este coruptă. În cazul în care vă faceți o copie de rezervă la un USB local, acea unealtă nu va funcționa, dar există și alte modalități prin care puteți să vă uitați în interiorul copiilor de rezervă și să vă asigurați că totul funcționează. Aceste instrumente sunt utile chiar dacă utilizați o unitate în rețea, așa că haideți să mergem mai departe și să ne aruncăm în apă.

Backupuri în rețea: Verificați din bara de meniuri

Poate că ați cumpărat o Capsulă de timp pentru copierea de rezervă. Poate că utilizați o unitate conectată la un alt Mac în rețea. Sau poate că ați folosit tutorialul nostru pentru a face o copie de rezervă a unui Raspberry Pi folosind Time Machine.

Indiferent de setarea dvs., dacă faceți o copie de rezervă a calculatorului dvs. Mac peste rețea, există o opțiune integrată pentru verificarea acestuia. Aceasta este o caracteristica relativ noua, deci va functiona doar cu backup-urile create de macOS 10.12 (Sierra) sau Mac OS X 10.11 (El Capitan).

Mai întâi, adăugați pictograma Time Machine în bara de meniu, dacă nu ați făcut-o deja. Treceți la System Preferences> Time Machine, apoi verificați opțiunea din partea inferioară a ferestrei.

Apoi, faceți clic pe pictograma Time Machine din bara de meniu.

Apoi, țineți apăsată tasta Option și va apărea o opțiune "Verify Backups".

Faceți clic pe opțiunea "Verificați copii de siguranță". (Dacă copia de rezervă nu se află în rețea sau a fost creată de o versiune mai veche a aplicației macOS, opțiunea poate fi oprită.) Mac-ul dvs. va începe să verifice copia de rezervă.

Mac-ul dvs. face acest lucru în mod regulat, dar nu există nici un rău în a face manual din când în când, mai ales dacă credeți că ar putea exista o problemă. Dacă doriți să urmăriți îndeaproape progresul, nu ezitați să deschideți din nou panoul Time Machine din Preferințe sistem.

Dumneavoastră Mac vă compară backup-ul cu sumele de control pe care le are în dosar. Dacă există o problemă, veți afla printr-o notificare. Dacă nu primiți nicio notificare, nu aveți probleme să vă faceți griji.

Unitățile fără rețea: executați câteva comenzi

Dacă backup-ul dvs. Time Machine rulează local - de exemplu, dacă faceți o copie de siguranță pe o unitate hard disk externă prin USB - nu puteți utiliza metoda barei de meniu pentru a vă verifica unitățile. Dar există câteva lucruri pe care le puteți face.

Cel mai simplu lucru este să lansați Time Machine și să încercați să restaurați unele fișiere pe care le-ați șters. Conectați unitatea de rezervă, apoi lansați Time Machine, care se află în dosarul Aplicații.

Întoarceți-vă la timp și găsiți câteva fișiere pe care le știi că le-ați șters. Puteți apăsa bara de spațiu pentru a le previzualiza sau chiar pentru a le restaura. Dacă fișierele pe care se așteaptă să fie acolo sunt acolo și este posibil să le previzualizați, backup-ul dvs. este cel mai probabil în stare de funcționare.

Dar dacă doriți mai multe detalii și asigurați-vă că lucrurile funcționează, deschideți Terminal-ul, pe care îl puteți găsi în Aplicații> Utilitare. Tip tmutil compara-s, apoi apăsați pe Enter, iar calculatorul dvs. Mac va compara conținutul calculatorului dvs. cu conținutul de rezervă. Procesul va dura ceva timp, iar rezultatele vor fi derulate.

Primul caracter vă spune despre fișier.

  • A ! înainte de un fișier înseamnă că fișierul dat sa schimbat.
  • A + înainte de un fișier înseamnă că fișierul dat este nou.
  • A - înainte de un fișier înseamnă că fișierul dat a fost șters.

Procesul va dura un timp pentru a alerga - nu este neobișnuit ca procesul să dureze 15 minute sau chiar o jumătate de oră. După ce ați terminat, veți vedea un rezumat al diferenței dintre computer și unitatea dvs. de rezervă.

Dacă nu sunteți sigur chiar după toate acestea, puteți verifica și repara unitatea hard disk folosind utilitarul Disk. Pur și simplu lansați aplicația și faceți clic pe "First Aid" pe unitatea dvs. Discul dvs. va fi scanat pentru eventuale erori, iar instrumentul va încerca chiar să le remedieze dacă este necesar.

Între aceste trei opțiuni, ar trebui să aveți o idee bună dacă backup-urile funcționează sau nu.