If-Koubou

Cum să vizualizați și să accesați ceea ce este distribuit în rețea

Cum să vizualizați și să accesați ceea ce este distribuit în rețea (Cum să)

Pentru ultima lecție din seria Geek School, vom vorbi despre accesarea a tot ceea ce este distribuit în rețea.

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
  1. Conturile utilizatorilor, grupurile, permisiunile și rolul lor în partajare
  2. Conceptele de bază în partajarea rețelei
  3. Personalizarea setărilor de partajare a rețelei
  4. Partajarea cu alții Utilizarea folderului public
  5. Împărtășirea cu grupul de domiciliu
  6. Partajarea cu rețeaua utilizând Expertul partajare
  7. Partajarea cu rețeaua utilizând partajarea avansată
  8. Cum să lucrați cu unitățile de rețea și locațiile de rețea
  9. Cum să partajați dispozitivele cu alții pe rețea
  10. Cum să vizualizați și să accesați ceea ce este distribuit în rețea

Vom începe prin a arăta cum să vizualizați și să accesați informațiile distribuite de ceilalți în grupul de domiciliu, atât în ​​Windows 7 cât și în Windows 8.x. Chiar dacă pașii implicați sunt puțin diferiți, principiile de bază sunt aceleași în ambele sisteme de operare.

Apoi, vom explica cum puteți accesa tot ce este partajat în rețea, chiar și de la computere care nu au instalat Windows sau care nu fac parte din grupul de domiciliu.

În a doua jumătate a acestei lecții veți învăța cum să monitorizați ceea ce partajați cu rețeaua și care accesează ceea ce partajați.

Nu în ultimul rând, vom încheia cu un sfat frumos doar pentru utilizatorii de Windows 7. Acest sistem de operare include o caracteristică de rețea mică, dar plăcută, care nu este disponibilă în Windows 8.x.

Cum se afișează ceea ce este distribuit împreună cu grupul de domiciliu în Windows 8.x

Pentru a vedea tot ce este împărțit cu grupul de domiciliu din rețea, deschideți File Explorer. Apoi, extindeți secțiunea "Grupul de acasă". Aici veți vedea toate conturile de utilizatori care partajează ceva cu grupul de domiciliu de la computerele care fac parte din grupul de domiciliu.

Un cont de utilizator poate exista pe mai multe computere, așa că nu vă faceți griji dacă numărul de utilizatori nu este același cu numărul de computere care fac parte din grupul dvs. de domiciliu.

Dacă faceți dublu clic sau atingeți de două ori un cont de utilizator, vedeți o listă cu toate computerele și dispozitivele Windows unde există acest utilizator și care împărtășește ceva cu ceilalți. De exemplu, folosim același cont Microsoft pe trei computere care se găsesc în rețeaua mea de domiciliu. Pentru fiecare computer, vedem ce împărtășim cu ceilalți în grupul de domiciliu.

Lista de directoare și resurse partajate diferă de la calculator la computer. Pentru a accesa ceva ce este partajat, faceți dublu-clic sau apăsați pe el.

Cum se afișează ce este distribuit cu grupul de domiciliu în Windows 7

Windows 7 afișează ceea ce este distribuit grupului de domiciliu într-un mod ușor diferit. Mai întâi, deschideți Windows Explorer și accesați secțiunea "Grup de domiciliu".

Acolo veți vedea toate conturile de utilizator și computerele care partajează ceva cu grupul de domiciliu. Spre deosebire de sistemele de operare Windows 8.x, aici veți vedea fiecare cont de utilizator cu o intrare pentru fiecare PC sau dispozitiv în care este utilizat. De exemplu, în ecranul de mai jos puteți vedea trei intrări pentru Ciprian Rusen, câte unul pentru fiecare calculator care utilizează acel cont.

Pentru a accesa ceea ce este distribuit grupului de domiciliu de către un utilizator pe un anumit computer, faceți dublu clic pe intrarea corespunzătoare. Acum puteți vizualiza și lucra cu ceea ce este partajat, în funcție de permisiunile stabilite atunci când partajați cu grupul de domiciliu.

Cum se afișează ceea ce este distribuit rețelei

Accesarea a ceea ce este partajată cu rețeaua funcționează la fel în Windows 7 și Windows 8.x. Deschideți Windows Explorer în Windows 7 sau File Explorer în Windows 8.x și accesați secțiunea Rețea.

Aici veți vedea o rețea cu toate computerele și dispozitivele care fac parte din rețea, care sunt activate în acel moment. În timp ce secțiunea "Grup de domiciliu" explicată anterior afișează numai computerele care fac parte din grupul de domiciliu, secțiunea "Rețea" afișează toate computerele care fac parte din rețea și utilizează aceeași setare pentru grup de lucru.

Dacă aveți nevoie de o actualizare a grupului de lucru, citiți Lecția 2. Dacă aveți calculatoare Mac sau Linux în rețea, le veți vedea listate numai în secțiunea "Rețea".

Sub lista de computere din rețea, cel mai probabil veți vedea o listă de dispozitive media pe care le puteți accesa.

Dacă faceți dublu clic sau dublu atingeți un computer din rețeaua dvs., veți vedea ce distribuie acest computer cu rețeaua. Pentru a accesa oricare dintre resursele partajate, faceți dublu clic sau atingeți dublu pe ea.

Dacă un computer de rețea nu distribuie resurse cu contul dvs. de utilizator, se va afișa promptul "Securitate Windows". Vi se va cere să introduceți detaliile unui cont de utilizator care are acces la resursele partajate de pe computerul respectiv, înainte de a vedea ce distribuie în rețea.

În câmpul "Nume utilizator", tastați numele computerului din rețea pe care încercați să îl accesați, urmat de "\" și apoi contul de utilizator.

De exemplu, "Computer1 \ HowToGeek" se traduce la: computerul numit "Computer1" și numele de utilizator "HowToGeek".

Dacă utilizați un cont Microsoft, introduceți adresa de e-mail a respectivului cont de utilizator. Apoi, tastați parola în câmpul corespunzător și verificați dacă doriți ca Windows să-și amintească datele dvs. de acreditare. Când ați terminat, apăsați "OK" și veți putea accesa resursele partajate ale computerului.

Dacă faceți dublu clic sau atingeți dublu un dispozitiv media în secțiunea "Rețele", se deschide Windows Media Player. Veți putea să o utilizați pentru streamingul bibliotecilor media ale computerelor care le împărtășesc cu rețeaua și le-ați pus la dispoziție pentru streaming. Windows Media Player va putea reda muzica, clipurile video, imaginile și înregistrările TV.

Cum să monitorizați acțiunile, sesiunile active și fișierele deschise cu administrarea computerului

Dacă nu utilizați Windows 7 Home Premium sau mai devreme, ediția de bază a Windows 8.x sau Windows RT, puteți utiliza instrumentul "Computer Management" pentru a monitoriza ceea ce partajați cu alții în rețea, utilizatorii care au conectat la computer prin intermediul rețelei și a fișierelor pe care le-au deschis. Chiar dacă acest instrument există în aceste versiuni Windows, acesta nu include instrumentele de gestionare menționate în această lecție.

Pentru cei care aveți versiunile necesare Windows, mergeți la Panoul de control și apoi la "Sistem și securitate> Instrumente administrative". Aici veți găsi mai multe comenzi rapide, inclusiv unul numit "Computer Management". Faceți dublu-clic sau atingeți dublu pe el.

Mai jos puteți vedea cum arată instrumentul Computer Management. După cum veți vedea, acesta include multe caracteristici utile.

Continua să citești…