If-Koubou

Cum să vizualizați și să faceți fotografii în ecran lat (169) pe iPhone

Cum să vizualizați și să faceți fotografii în ecran lat (169) pe iPhone (Smartphone-uri)

Dacă aveți vreunul dintre iPhone-urile mai noi, probabil ați observat că atunci când faceți o fotografie cu camera foto, acesta are întotdeauna bare negre pe fiecare parte a imaginii. Ecranul iPhone are un raport de aspect diferit față de fotografie și, prin urmare, imaginea nu umple întregul ecran.

Pentru cineva ca mine, asta e doar o enervare. Da, există avantaje pentru modul în care Apple o face, pe care o voi explica mai jos, dar este încă frustrant faptul că nu mă pot bucura de un ecran complet pe ecranul iPhone.

Din fericire, există câteva moduri în care puteți să vizualizați fotografiile făcute deja în format mare pe iPhone. În acest post, vă vom arăta cum să editați fotografii pentru a putea fi pe ecran lat și cum să faceți o fotografie pe ecran lat, deși cea de-a doua opțiune vine cu unele avertismente.

Aspecte ale raportului

Înainte de a intra în detalii, să încercăm să înțelegem de ce fotografiile realizate pe iPhone vor avea bare negre de pe ambele părți ale fotografiei, după cum se arată mai jos:

IPhone-ul face fotografii cu un raport de aspect de 4: 3. De ce? Ei bine, se pare că este raportul preferat în fotografierea încă, deoarece captează mai mulți pixeli în imagine și este formatul preferat pentru imprimare etc. Dacă ar folosi un raport de 16: 9 pentru fotografii, atunci nu veți putea capturați cât mai mult în fiecare împușcătură.

Ați observat vreodată că atunci când treceți de la fotografie la video pe iPhone, aparatul de fotografiat se mări? Acest lucru se datorează faptului că videoclipul HD este filmat la un raport de aspect de 16: 9 și, prin urmare, umple întregul ecran. Dezavantajul este că împușcătura trebuie tăiată și câmpul de vedere este considerabil mai mic.

În opinia mea, Apple ar fi trebuit să adauge și o opțiune pentru a face fotografii de 16: 9 și doar a avertizat utilizatorii că rezoluția ar fi mai mică decât rezoluția maximă posibilă, cu o imagine cu raportul 4: 3. În testele mele, o fotografie de rezoluție max în formatul 4: 3 din iPhone 6S Plus a fost de 4032 x 3024.

În iOS, există două moduri de a obține fotografiile dvs. în raportul laturilor 16: 9: fie prin editarea fotografiei, fie prin realizarea unei fotografii în timp ce realizați un videoclip. Dacă editați o fotografie 4: 3 și convertiți-o la 16: 9, rezoluția rezultată este de 4032 x 2268. Dacă faceți o fotografie de 16: 9 în timp ce faceți un videoclip, rezoluția se termină la 3840 × 2160.

Deci, ce înseamnă asta? Practic, dacă vă place formatul cu ecran lat, pur și simplu continuați să fotografiați în raportul standard 4: 3 și pur și simplu le modificați la 16: 9 într-un punct ulterior, așa cum am făcut mai sus. Va trebui să tăiați imaginea puțin (înălțime), dar veți obține cea mai bună fotografie de rezoluție.

Imagini panoramice pe iPhone

Așa că acum, când înțelegeți mecanica din spatele fotografiilor și afișărilor pe telefon, să vorbim despre cele două moduri de a obține fotografii panoramice. Prima cale este cea mai simplă, dar vă cere să faceți un videoclip.

Deschide aparat foto aplicație și comutați la videoclip. Când începeți să faceți un videoclip, veți vedea un cerc alb în partea inferioară a ecranului. Acest lucru vă permite să faceți o fotografie în timp ce înregistrați un videoclip.

Există câteva motive pentru care acest lucru nu este cel mai bun mod de a obține o fotografie pe ecran lat. În primul rând, trebuie să faceți un videoclip pentru a face o fotografie cu ecran lat. Evident, puteți să ștergeți videoclipul mai târziu, dar cine vrea să păstreze videoclipurile de fiecare dată când dorește să facă o fotografie?

În al doilea rând, așa cum am menționat mai devreme, rezoluția fotografiei realizate în modul camerei foto este mai mică decât dacă ați editat pur și simplu fotografia standard de 4: 3. Deci, hai să vorbim despre cum să editați o fotografie. Deschide Fotografii aplicație și atingeți fotografia pe care doriți să o editați.

În partea dreaptă sus, continuați și apăsați pe Editați | × legătură.

Acum atingeți prima pictogramă spre partea de sus, care este pentru rotirea și decuparea imaginii.

Câteva pictograme vor apărea împreună cu un fel de roată pe care o puteți folosi pentru a roti imaginea. În cazul nostru, trebuie să atingem butonul pentru raportul de aspect în partea de jos, chiar lângă Anulare buton.

Acum veți obține un popup cu mai multe rapoarte de aspect diferite de a alege de la. Trebuie să defilați până jos pentru a găsi 16:9 și atingeți-l.

În cele din urmă, trebuie să decupați imaginea mutându-vă cu degetul. Porțiunea care este în interiorul cutiei este ceea ce va deveni noua dvs. fotografie pe ecran lat.

Atingeți Terminat iar fotografia dvs. va fi acum în format lat! Este vorba despre tot ce există. Din păcate, nu există nici o modalitate de a face acest lucru pe un lot sau set sau fotografii dintr-o dată. Trebuie să editați manual fiecare fotografie pe care o doriți în format de ecran lat.

Camera +

Dacă sună prea mult dintr-o durere, puteți descărca o aplicație din App Store numită Camera +. Puteți schimba modul de fotografiere la 16: 9 și puteți salva automat imaginile în rola obișnuită a camerei.

Doar atingeți pictograma plus plus de lângă butonul mare de cerc alb și apoi alegeți pictograma ecran lat din meniul care iese. Pentru a salva imaginile în rola foto, atingeți pictograma micului hamburger (trei rânduri), apoi apăsați pe Salvare automata și alegeți Camera Roll.

Acesta este probabil cel mai simplu mod de a vă asigura că toate fotografiile dvs. sunt preluate în format lat, fără a fi nevoie să faceți manual altceva. Rezoluția imaginii a fost de asemenea 4032 × 2268, deci este și rezoluția maximă posibilă în acest format. Poți să faci o mulțime de alte lucruri minunate cu acea aplicație, deci merită în totalitate costul dacă îți plac imaginile pe ecran lat de tot timpul.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să înțelegeți și să vă bucurați de fotografiile pe care le faceți pe iPhone. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!