If-Koubou

Cum să vizualizați site-uri Web pe Mac care necesită Internet Explorer (sau un PC)

Cum să vizualizați site-uri Web pe Mac care necesită Internet Explorer (sau un PC) (Cum să)

Unele site-uri mai vechi au cerințe stricte de browser, uneori chiar vă forțând să fiți pe Windows, în ciuda faptului că rulează perfect pe alte browsere. Browserul necesar cel mai adesea este Internet Explorer, care nu rulează pe Mac, și nu mai este chiar implicit pe Windows.

Cum să obțineți restricții în jurul browserului

Modul în care un site cunoaște browserul pe care îl utilizați este utilizarea unei valori numite "agent utilizator" - o piesă de date care este trimisă cu fiecare solicitare pe care o faceți pe un site web, informând serverul despre ce browser și sistemul de operare utilizați . Acesta este modul în care site-urile decid să vă servească o versiune mobilă sau de desktop a site-ului, iar acest lucru este, de asemenea, ceea ce majoritatea site-urilor cu restricții ale browserului utilizează pentru a vă împiedica să le vizualizați.

Deci, soluția trebuie să fie falsificarea agentului dvs. utilizator. Trimiterea unui agent de utilizator falsificat va determina site-ul să creadă că utilizați un browser diferit, fără a fi nevoie să descărcați unul nou și să comutați. Puteți, de asemenea, să falsificați sistemul de operare pe care îl executați dacă site-ul solicită clienți numai pentru Windows.

Nu este vorba de hacking nebun, deoarece este o caracteristică integrată în cele mai moderne browsere.

Schimbarea agentului dvs. de utilizator

Vom acoperi Safari aici, fiind cel mai folosit browser de pe Mac, dar dacă folosiți un alt browser, puteți citi ghidul nostru pentru Chrome, Edge și Firefox.

În Safari, faceți clic pe meniul "Safari" și apoi pe comanda "Preferințe".

Treceți la fila "Avansat" și apoi activați opțiunea "Afișați meniul de dezvoltare în bara de meniu".

Ar trebui să vedeți acum un nou meniu "Dezvoltare". Deschideți-o, indicați submeniul "Agent utilizator", apoi selectați browserul pe care doriți să-l impersonați. Puteți parola toate versiunile de Internet Explorer; MacOS și Windows versiunile Chrome și Firefox; și chiar browserele mobile.

Dacă doriți să lămuriți altceva, puteți introduce manual un șir de agenți utilizator făcând clic pe comanda "Altele" din partea de jos a meniului. Nu vă sfătuim să o editați în acest fel decât dacă știți ce faceți.

Schimbarea agentului dvs. de utilizator ar trebui să funcționeze pentru cele mai multe lucruri din browserul dvs., dar pentru orice lucru care se execută în afara browserului, veți avea nevoie în continuare de Windows (sau de Internet Explorer real) să le utilizeze. Dacă aveți nevoie de Windows real pentru a rula un anumit software, puteți încerca:

  • Rularea programului cu Wine
  • Instalarea Windows pe o mașină virtuală
  • Configurarea unei partiții Boot Camp

De obicei, în această ordine, instalarea unei copii complete a Windows pe unitatea dvs. doar pentru a rula IE este un pic cam suprasolicitat.

Creditele de imagine: Shutterstock