If-Koubou

Cum să vizualizați raportul dvs. de credit și Scorul de credit gratuit

Cum să vizualizați raportul dvs. de credit și Scorul de credit gratuit (Site-uri răcoritoare)

La fiecare câteva luni, auziți despre o altă încălcare enormă a datelor a unei mari companii financiare și cum trebuie să verificați cu atenție rapoartele de credit pentru a vă asigura că nu este nimic rău.

În aceste zile, aparent nu sunteți siguri dacă adăugați alerte de fraudă la raportul dvs. de credit sau îl îngheți în întregime. Unele dintre practicile de securitate ale acestor agenții de credit sunt atât de grave încât pot fi încă hackate chiar și după o hack-uri anterioare.

Deci, cel mai bun pariu este să țineți cont de propriile rapoarte de credit și de scoruri și să vă asigurați că nu se întâmplă nimic acolo, despre care nu știți deja. În acest articol, vă voi arăta cum să obțineți gratuit raportul dvs. de credit, pe care îl puteți face o dată pe an. În al doilea rând, am să vă arăt cum să obțineți scorul dvs. de credit gratuit, pe care le puteți obține destul de mult pe o bază de zi cu zi.

Raport de credit gratuit

Să începem cu raportul de credit gratuit. Ați auzit probabil cum să faceți acest lucru până acum, considerând cum este primul lucru pe care fiecare site spune că trebuie să îl faceți după orice încălcare a datelor.

AnnualCreditReport.com este singurul site care oferă rapoartele de credit gratuite. Dacă nu sunteți pe acest site, acesta este un site înșelător.

Chiar dacă este singurul site pentru a obține rapoarte de credit gratuit, din fericire funcționează bine. Doar faceți clic pe Solicitați rapoartele de credit gratuite și urmați instrucțiunile. În mod normal, trebuie să răspundeți mai întâi la întrebări personale din motive de securitate înainte de a putea continua.

După aceea, puteți vizualiza și descărca rapoartele de credit de la fiecare dintre cele trei companii de raportare a creditelor. Este simplu, ușor și cu siguranță ceva ce ar trebui să vă asigurați că faceți o dată pe an.

Scoruri gratuite de credit

Acum, cu scoruri de credit, este o minge cu totul diferită. În primul rând, este important să înțelegeți că există o grămadă de algoritmi de scor de credit diferit, iar diferite companii folosesc altele diferite.

De exemplu, unele companii folosesc scorul FICO, care este destul de popular. O altă companie ar putea utiliza VantageScore, care a fost creat de la un set diferit de bănci și instituții financiare.

Scorul dvs. de credit nu va fi niciodată același în toate aceste modele de notare. În mod normal, văd o diferență de 10-20 de puncte între diferitele modele de punctaj. Dacă observați o diferență semnificativă vreodată, trebuie să contactați una dintre cele trei agenții de raportare a creditelor.

Carduri de credit

Cea mai bună modalitate de a obține scorul dvs. de credit gratuit este de a vă conecta pur și simplu la toate conturile cărții de credit. Aproximativ fiecare companie de carduri de credit oferă acum un scor de credit gratuit pe o bază zilnică, săptămânală sau lunară.

De exemplu, m-am conectat la contul meu Discover și a existat o legătură în partea de jos unde aș putea viziona scorul meu FICO gratuit.

Am făcut clic pe acea legătură și am avut un grafic frumos cu scorul meu FICO de-a lungul timpului. De asemenea, mi-a dat detalii despre ce factori afectează în prezent scorul meu actual, așa că pot încerca să iau măsuri dacă vreau un scor de credit mai mare.

Același lucru este și cu cardul meu de credit Citi. Mergi la Beneficii pentru carduri, Credit & Protecția Contului și apoi Scorul FICO.

Citi lucrează de asemenea cu FICO, dar puteți vedea că scorul este diferit între companii și chiar în funcție de zi. Majoritatea companiilor de cărți de credit vor actualiza scorul dvs. o dată pe lună.

Dacă sunteți un client Chase, puteți obține scorul dvs. de credit gratuit prin înscrierea cu o companie numită Credit Journey. Pare a fi deținută de Chase, dar au folosit doar un nume diferit pentru asta.

Dacă sunteți un client Capital One, vă veți înscrie la Credit Wise. Chiar dacă este un produs de la Capital One, oricine se poate înscrie, chiar dacă nu îl folosiți pe Capital One. Atât Credit Journey, cât și Credit Wise folosesc scorul de credit VantageScore 3.0.

Alte site-uri și servicii

În afara companiilor de cărți de credit, aveți alte companii de servicii financiare care vă oferă scoruri de credit gratuite, de asemenea. Doi dintre preferatele mele sunt Ment și Credit Karma.

Credit Karma utilizează VantageScore și Mint utilizează în prezent scorul FICO, cu toate acestea, Mint trece la VantageScore și în octombrie 2017. Acest scor pare să devină din ce în ce mai popular decât FICO.

Credit Karma vă oferă scorul de la TransUnion și Equifax. Dacă faceți clic pe Vizualizați detaliile scorului, veți obține tot felul de detalii cu privire la factorii de credit care vă ajută și vă doresc. Acestea includ utilizarea cărții de credit, istoricul plăților, observațiile derogatorii, vârsta de credit, conturile totale și anchetele dure. De asemenea, de asemenea, obțineți complet raportul dvs. de credit complet, deci este un serviciu foarte frumos, care este complet gratuit.

Monetaria este mai orientată spre cei care doresc să-și gestioneze toate conturile financiare într-un singur loc, dar poate fi folosit și pentru a obține scorul dvs. de credit. Am folosit-o de mai mulți ani, chiar înainte de a fi cumpărat de Intuit, și a fost o minunată pentru a urmări toate informațiile mele financiare.

Din nou, toate site-urile de scoruri de credit prezentate mai sus vă oferă și detalii despre raportul dvs. de credit (conturi deschise / închise, remarci derogatorii etc.), deci chiar dacă nu aveți raportul de credit gratuit de la AnnualCreditReport.com, puteți văd aproape totul folosind aceste site-uri.

Există și alte site-uri care vă pot oferi aceste informații, dar aș rămâne la acestea deoarece sunt de la companii de renume mari și ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să furnizați informații personale unui site înșelătorie accidental. Sperăm că nu veți fi victima fraudei financiare și veți putea să vă măriți scorul de credit. Bucurați-vă!