If-Koubou

Microsoft închide Windows Live Messenger: Ce înseamnă asta pentru tine

Microsoft închide Windows Live Messenger: Ce înseamnă asta pentru tine (Cum să)

Windows Live Messenger - anterior MSN Messenger - este setat să se închidă pe 15 martie 2013. Microsoft o înlocuiește cu Skype și migrează Windows Live ID-urile (acum cunoscute ca conturi Microsoft) către Skype.

Dacă sunteți un utilizator Windows Live Messenger, timpul se schimbă. Va trebui să utilizați aplicația Skype pentru chat - utilizatorii de mesagerie instantanee terță parte și versiunile vechi ale Windows Live Messenger nu vor mai funcționa.

La revedere Windows Live Messenger și clienți terți

Pe 15 martie, nu veți mai putea să vă conectați la Messenger utilizând aplicația desktop Windows Live Messenger. Dacă încercați să vă conectați, vi se va solicita să descărcați Skype și să dezinstalați Messenger de pe computer.

Dacă utilizați o altă aplicație pentru chat pe Windows Live Messenger - cum ar fi Pidgin sau Trillian - aceste aplicații probabil că vor înceta să funcționeze. Cu toate acestea, nu va fi la fel de simplu ca schimbarea clientului dvs. pentru a utiliza Skype în loc de Windows Live Messenger. Plug-in-ul Skype pentru Pidgin vă permite să discutați cu prietenii Skype, în timp ce Skype este deja deschis și rulează în fundal. Suportul Trillian pentru Skype este un pic mai integrat, dar are nevoie încă de instalarea Skype și nu funcționează în prezent din cauza modificărilor aduse protocolului Skype.

Dacă doriți să chat pe Skype, singura dvs. opțiune reală în acest moment este clientul oficial Skype. Din fericire, Skype este disponibil pentru Windows 8, desktop-ul Windows tradițional, Mac OS X, Linux, iOS, Android și Windows Phone, deci nu există lipsă de opțiuni. Cu toate acestea, unii clienți - cum ar fi Skype pentru Linux și Skype pentru Android - nu sunt la fel de lustruiți și au fost mai degrabă bug-uri, în experiența noastră.

Migrarea la Skype

Dacă doriți să continuați să utilizați contul Windows Live Messenger și să discutați cu persoanele de contact, va trebui să migrați contul Messenger la Skype. Această migrare poate fi una din cele două moduri, în funcție de faptul dacă aveți deja un cont Skype la care doriți să vă îmbinați contul sau nu.

În primul rând, asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune de Skype instalată. Puteți să o descărcați de pe site-ul Skype sau să utilizați opțiunea Ajutor> Verificați pentru actualizări din Skype. Dacă sunteți deja conectat (ă) la Skype, utilizați opțiunea Skype> Deconectați-vă pentru a vă deconecta și a reveni la ecranul de conectare.

Din ecranul de conectare, selectați opțiunea de conectare cu un cont Microsoft.

Conectați-vă cu contul dvs. Microsoft (cunoscut anterior sub numele de Windows Live ID: același cont pe care îl utilizați pentru a vă conecta la Windows Live Messenger).

Veți vedea un ecran care vă întreabă dacă aveți deja un cont Skype. Dacă nu, faceți clic pe Sunt nou la Skype iar contul dvs. Microsoft va fi conectat cu un nou cont Skype. Dacă faceți acest lucru, faceți clic pe I aveți un cont Skype și veți putea să vă îmbinați contul Microsoft cu contul dvs. Skype existent.

Indiferent de opțiunea pe care o selectați, veți vedea că persoanele dvs. de contact Windows Live Messenger apar în lista de contacte Skype. Presupunând că toți vor trece, veți putea continua să discutați cu persoanele de contact din Skype.

În timp ce Skype se concentrează în principal pe conversații audio și video, poate fi folosit și pentru chat-ul textului. De asemenea, puteți face interfața Skype într-o listă mai amplă de prieteni - faceți clic pe meniul Vizualizare și selectați Vizualizare compactă.

Windows Live Messenger nu se va opri complet în luna martie. Acesta va continua să funcționeze în China continentală.