If-Koubou

Microsoft este uciderea Skype Classic pe 1 noiembrie, și iată de ce oamenii sunt supărați

Microsoft este uciderea Skype Classic pe 1 noiembrie, și iată de ce oamenii sunt supărați (Cum să)

După câteva întârzieri, Microsoft va ucide în sfârșit Skype Classic pe 1 noiembrie. Dacă sunteți utilizator Skype, va trebui să faceți upgrade de la Skype 7 la Skype 8 sau să întrerupeți utilizarea Skype. Iată ce e diferit și de ce oamenii sunt supărați.

Ce este Skype Classic?

Skype Classic este, de asemenea, cunoscut sub numele de Skype 7. Este cea mai recentă versiune a versiunii tradiționale Windows de pe desktop a Skype, care a fost lansată pentru prima oară cu cincisprezece ani în urmă.

Deoarece aceasta este o aplicație desktop Windows cu un deceniu și jumătate de istorie, este plină cu tot felul de caracteristici și opțiuni puternice. Și, la 1 noiembrie 2018, va înceta să lucreze. Microsoft consideră că este învechit, software-ul moștenit.

Să ne clarificăm: Microsoft a declarat că va începe să omoare Skype Classic "în valuri" începând cu 1 noiembrie. Nu toată lumea va trebui să treacă imediat de la Skype Classic la Skype 8. Dar, dacă Microsoft alege să vă îmbunătățească, nu veți avea de ales. Și, chiar dacă eschivați valul inițial pe 1 noiembrie, vă așteptăm ca Microsoft să vă îmbunătățească în următoarele câteva săptămâni.

Ce este Skype 8?

Skype 8 este noua versiune de Skype. În Windows 10, Skype 8 este inclus în mod implicit în Windows și vine de la Windows Store, făcând o aplicație UWP. Pe Windows 7, MacOS și Linux, Skype 8 este o aplicație obișnuită de descărcat. Puteți descărca chiar versiunea "desktop" a Skype 8 pe Windows 10 și o puteți instala una lângă alta cu versiunea "Store" a Skype 8 inclusă în Windows 10, din anumite motive.

Această versiune de Skype a fost reconstruită de la început. Este "simplificat" și simplu, cu o interfață nouă. Microsoft spune că "toate aplicațiile versiunii 8 sunt optimizate pentru a funcționa împreună cu arhitectura modernă a serviciilor cloud compacte pentru dispozitive mobile".

Așa cum v-ați putea aștepta, lipsesc multe dintre caracteristicile mai puternice găsite în Skype Classic. Dacă sunteți utilizator Skype, va trebui să părăsiți Skype în urma și să treceți la Skype 8 după 1 noiembrie.

Microsoft a încercat să împingă utilizatorii Skype 7 la Skype 8 pentru o perioadă de timp, deci probabil că deja utilizați Skype 8 dacă nu ați refuzat solicitările de upgrade. Skype Classic nu mai poate fi descărcat de pe pagina oficială de descărcare Skype.

Care este problema cu Skype 8?

Mulți utilizatori vocali Skype Classic nu sunt mulțumiți de schimbare. Iată doar câteva caracteristici disponibile în Skype 7, dar nu în noul Skype 8:

  • Skype Classic vă permite să aveți mai multe ferestre, astfel încât să puteți avea mai multe convorbiri chat diferite deschise simultan pe desktop sau să aveți lista de contacte într-o fereastră separată. Skype 8 vă limitează la o singură fereastră.
  • Skype Classic vă permite să rulați două sau mai multe exemple de Skype, facilitând conectarea cu un cont personal și de lucru pe același PC. Skype 8 nu te lasă să faci asta. Vă puteți conecta numai cu un singur cont la un moment dat.
  • Skype 8 vă permite să vă setați statutul ca Disponibil, Nu deranjați sau Invizibil. Skype Classic vă permite de asemenea să vă stabiliți statutul de Away, dar asta a dispărut.
  • Sunt disponibile mai puține opțiuni. De exemplu, Skype Classic vă permite să activați sau să dezactivați evenimente individuale de sunet și să alegeți efecte de sunet personalizate pentru ele. Skype 8 oferă doar o singură comutare pentru a activa sau dezactiva toate sunetele din aplicație fără a le personaliza.
  • Versiunea Skype 8 inclusă în Windows 10 nu poate citi intrările dispozitivului DirectShow, ci doar intrările aparatului foto disponibile pentru aplicațiile UWP. Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza programe precum Open Broadcaster Software (OBS), Xsplit sau Manycam pentru a captura ecranul și a le distribui pe Skype. Sigur, Skype are o înregistrare încorporată a ecranului, dar unii oameni depind de caracteristicile mai avansate din alte aplicații. (Puteți descărca versiunea "desktop" a Skype 8 de pe site-ul Microsoft pentru a obține această caracteristică. De asemenea, am fost informați că cea mai recentă versiune a Manycam acceptă Skype 8.)
  • Nu puteți dezactiva emoji, iar Skype le extinde automat. Deci, nu poți scrie o propoziție serioasă cum ar fi: "A fost destul de afară (beată) în acea noapte". Dacă o faci, Skype va converti automat "beat" într-o față animată, cum ar fi doar una dintre Skype emoji. E un lucru ciudat și nu ceva ce vrea toată lumea într-un client de chat.

E doar o mică imagine a caracteristicilor care lipsesc. Skype Classic este ca aplicațiile Microsoft Office Word sau Excel - sunt vechi și pline de caracteristici. Oamenii le folosesc de mult timp și toată lumea folosește altele diferite. De aceea, Microsoft nu a putut înlocui clasicul Word și Excel cu noi aplicații UWP decupate.

În ultimul timp, Microsoft a adăugat câteva noi caracteristici noi, cum ar fi o funcție de înregistrare a apelurilor încorporate. Dar este un confort frig pentru oameni care depind de caracteristici care merg departe.

De asemenea, am văzut unii utilizatori spunând că noul Skype nu funcționează bine, iar unii utilizatori au raportat probleme cu notificări și mesaje care nu trimit corect. Uite, voi fi cinstit - în timp ce folosesc Skype, l-am aruncat cu ani în urmă din cauza problemelor de fiabilitate și nu știu cât de bine funcționează chiar acum. Părea că funcționează bine când l-am testat. Dar, dacă sunteți utilizator Skype, sunteți pe punctul de a afla!

De ce este Microsoft Killing Skype Classic acum?

Microsoft a incercat sa taie Skype Classic inainte, dar utilizatorii s-au plans. A fost un drum lung pentru a ajunge aici. În 2015, Microsoft a anunțat retragerea aplicației Skype "moderne" pentru Windows 8 și reorientarea la aceeași aplicație desktop pe care o ucide acum.

Înapoi în iulie 2018, Microsoft a anunțat că Skype Classic va înceta să lucreze pe 1 septembrie, iar utilizatorii ar trebui să facă upgrade la Skype 8. Microsoft dorește ca toți utilizatorii Skype să utilizeze noua sa versiune modernă de Skype.

După multe plângeri vocale cu privire la utilizatori și chiar pe petiția Change.org, Microsoft a dat Skype Classic o repetare pe 31 august. Skype Classic va continua să trăiască în timp ce Microsoft a lucrat la adăugarea unor caracteristici solicitate de utilizator la Skype 8.

Din păcate, Microsoft a stabilit o nouă dată de ucidere: 1 noiembrie. Pe 1 noiembrie, Skype Classic va înceta să lucreze real și va trebui să faceți upgrade la Skype 8 dacă doriți să continuați să utilizați Skype.

Va urma Microsoft în acest timp? Nimeni nu știe cu siguranță, dar ne așteptăm ca Microsoft să facă față amenințării sale. Chiar dacă există o altă întârziere, Skype Classic va fi mort în curând.

Treceți la Skype 8 sau Lăsați Skype Behind

Dacă doriți să continuați să utilizați Skype, va trebui să utilizați Skype 8. Nu veți avea de ales, deoarece Skype 7 se va opri conectarea la serverele Microsoft.

Să fim cinstiți: pentru majoritatea utilizatorilor Skype care utilizează doar Skype pentru apelare și chat, Skype 8 este probabil bine. Dacă nu depindeți de o caracteristică care se îndepărtează, este posibil să nu aveți grijă de comutator.

Dar, dacă dvs. și contactele dvs. Skype nu sunteți mulțumiți de Skype 8 din anumite motive, singura dvs. opțiune va fi trecerea la o aplicație de chat concurente. Discordul și telegrama sunt destul de populare, ca și Facebook Messenger. Și, desigur, există aplicații centrate pe dispozitive mobile, cum ar fi WhatsApp și Apple iMessage.

Iată o veste bună: în prezent aveți posibilitatea de a instala atât Skype 7, cât și Skype 8 pe PC-ul Windows, astfel încât să aveți încă timp să testați Skype 8 și să vedeți dacă lipsesc funcțiile utile pe care vă depindeți. Nu trebuie să așteptați surpriza Microsoft din 1 noiembrie.

Image Credit: Microsoft