If-Koubou

Microsoft este consumatori înșelătoare cu Windows 8.1 Licență Builder System

Microsoft este consumatori înșelătoare cu Windows 8.1 Licență Builder System (Cum să)

Dacă ați achiziționat o copie OEM "System Builder" a Windows 8.1 de la Amazon, Newegg sau un alt comerciant online, probabil că încălcați acordul de licență Windows. Aceasta înseamnă că aveți tehnic o copie "non-originală" a Windows.

Microsoft înșelă consumatorii aici. Aceasta a fost o problemă în trecut, deci Microsoft a rezolvat problema de licențiere în Windows 8. Dar - surpriză! - s-au întors la trucurile obișnuite cu Windows 8.1.

Nota editorului:Am contactat Microsoft Public Relations pentru clarificarea problemelor de licențiere aici, dar nu au răspuns. Având în vedere anunțul Windows 10 care se întâmplă mâine, trebuie să presupunem că vor face schimbări de licențiere în viitor. Dar această problemă de licențiere conteazăchiar acum la oricine construiește un computer, așa că citiți toate detaliile.

Licențele OEM erau în regulă până la Windows 7, dar apoi ...

Dacă ați cumpărat vreodată o copie a Windows 7 online, ați achiziționat probabil ediția "OEM" sau "System Builder", care a fost semnificativ mai ieftină decât cea standard de vânzare cu amănuntul. A apărut la începutul lui Amazon și Newegg atunci când ați căutat Windows. Statisticile de popularitate au arătat că majoritatea oamenilor au cumpărat copii ale System Builder.

Dar de fapt nu v-ați permis să cumpărați copia System Builder! Imprimarea fină din licență a spus că nu ați putea să o utilizați pentru uz personal. În schimb, copia sistemului OEM System Builder era doar pentru persoanele care ar construi calculatoare și apoi le-ar vinde.

Înainte de Windows 7, achiziționarea unei licențe OEM System Builder pentru PC-ul dvs. a fost perfectă. De fapt, există dezavantaje legitime pentru această licență mai ieftină - niciun suport direct de la Microsoft și copia de Windows fiind legată de un singur PC, de exemplu.

În Windows 7, Microsoft a schimbat licența populară System Builder / OEM pentru Windows. Oamenii obișnuiți nu mai aveau voie să-l folosească pentru a-și construi PC-urile proprii, dar Microsoft le-a continuat să le vândă ca niște hotcakes acelorași oameni. Această problemă a fost catalogată excelent de Ed Bott la ZDNet în 2009. Citește "Este OK să folosești Windows OEM pe PC-ul tău? Nu întrebați Microsoft "pentru mai multe fundaluri.

Priviți doar imaginea de mai jos - ediția Windows 7 Home Premium System Builder, care este "destinată preinstalării pe un PC nou pentru revânzare, "Este cel mai bine vândut produs de sistem de operare # 1 pe Amazon.com. Microsoft știe exact cum a ajuns la cea de-a 1-a poziție - pentru că utilizatorii obișnuiți de computer au cumpărat-o.

Windows 8 a avut o "licență de utilizare personală"

Sigur, Windows 8 a avut problemele sale. Dar Microsoft a făcut licenta drept cu Windows 8 - au văzut că Windows 7 OEM System Builder licențierea situația a fost nebun. Pentru a rezolva aceasta, au adăugat o licență "Licență de utilizare personală" pentru licența Windows 8 System Builder. Aceasta înseamnă că ați putea achiziționa o licență Windows 8 System Builder și l-ați instalat pe un PC nou pe care îl construiți. A fost bine, pentru că oamenii tocmai făceau asta. Într-adevăr, ei au fost doar anularea o schimbare ridicol de licențiere au făcut pentru Windows 7.

În ceea ce privește ghidul de licențiere Microsoft Windows 8,

"Cu licența de utilizare personală, utilizatorii finali pot cumpăra o licență OEM System Builder și o pot folosi pe o mașină pe care o construiesc singură sau ca sistem de operare instalat pe o partiție proprie într-o configurație cu boot dual sau într-o mașină virtuală. “

Modificările licenței Windows 8 au fost raportate pe scară largă în acel moment. Și, pentru o vreme, totul a fost fixat.

Windows 8.1 a schimbat totul înapoi

Windows 8.1 este considerat un sistem complet nou de operare și are un nou acord de licență. Indemnizația de utilizare personală a fost eliminată din licența Windows 8.1 System Builder. Este posibil să fi achiziționat o copie de sistem Builder a sistemului de operare Windows 8.1 după ce a auzit această problemă a fost rezolvată în Windows 8, dar îmi pare rău! Utilizați o copie necorespunzătoare a Windows în ochii Microsoft. Acest lucru este clar redactat pe pagina "Licențierea utilizatorilor de sistem Windows pentru uz personal" de la Microsoft:

"Dacă construiți un sistem pentru uz personal sau dacă instalați un sistem de operare suplimentar într-o mașină virtuală, va trebui să achiziționați un software Windows 8 sau o versiune comercială Microsoft de software Windows 8.1. Windows 7 și Windows 8.1 software-ul de constructor de sistem nu permite utilizarea personală, și este destinat numai pentru preinstalarea pe sistemele client care vor fi vândute utilizatorilor finali. "

În acel moment, Microsoft a anunțat că va elimina copii ale Windows System Builder de la canalele de vânzare cu amănuntul tipice pentru consumatori - magazine de calculatoare și retaileri online precum Amazon și Newegg. De fapt, presa a raportat că Microsoft ucide copiile "System Builder" ale Windows, astfel încât toată lumea să poată cumpăra doar copii standard de vânzare cu amănuntul. În septembrie 2013, TechCrunch a raportat că:

"Microsoft schimba gravitatea de la constructorul System Builder, cu exceptia partenerilor OEM si a celor care isi cumpara sistemul de operare in vrac de la partenerii de distributie".

Cu toate acestea, este acum mai mult de un an mai târziu și puteți găsi în continuare copii de sistem Builder de pe Windows 8.1 în partea de sus a Amazon și Newegg atunci când cumpărați o copie a celei mai recente versiuni de Windows pentru noul PC. Oamenii le cumpără în mod clar. De fapt, copia de sistem Builder a Windows 8.1 Pro este $ 46 mai ieftin decât copia standard de vânzare cu amănuntul a Windows 8.1 Pro pe Amazon.com chiar acum. Oamenii achiziționează în mod clar aceste licențe de constructor de sistem pentru uz personal. Informațiile de licențiere pe site-uri precum Amazon și Newegg nu spun în mod clar că "NU SUNTEȚI NECESITĂȚI CUMPĂRĂ ACEASTĂ PENTRU PERSONALUL DVS." - asta ar trebui să spunem dacă Microsoft are seriozitate să-și impună acordul de licență.

Când căutați Windows 8.1, Amazon afișează mesajul "Dacă sunteți un constructor de sistem, Amazon oferă produse Windows OEM. În caz contrar, cumpărați titlul Windows 8.1. "Dar continuați - știm cu toții că oamenii normali achiziționează edițiile System Builder. Acest mesaj este, de asemenea, intenționat vag - s-ar putea să credeți că sunteți un System Builder deoarece construiți propriul PC. Nu sunteți - cel puțin în conformitate cu termenii Windows 8.1, deși ați fost un System Builder sub licența Windows 8. Înainte de aceasta, Windows 7 nu te-a considerat System Builder, în timp ce Windows Vista și versiunile anterioare ale Windows - conform site-ului Microsoft, deși acordul de licență era vag.

Hopa! Cine poate urmări aceste lucruri?

Vrei o licenta legitima? Costurile extra

Uite, aceasta este o situație complet absurdă. Dacă sunteți un entuziast mediu PC construind un PC, probabil că achiziționați o ediție de Windows System Builder, deoarece este mai ieftină și se prezintă pe Amazon și Newegg. Dacă ați avut vreo rezervă în legătură cu aceasta, probabil ați fost clarificați când ați auzit despre modificarea licenței în Windows 8. Microsoft primește bani, primiți o copie a Windows-ului și apoi lucrurile se desprind de șine. Deși ați cumpărat o copie legalizată de Windows de la un comerciant legal și Microsoft a fost plătit, Microsoft ajunge să spună că încălcați acordul de licență Windows.

Dacă citiți de fapt acordul de licențiere, aveți posibilitatea de a alege. Puteți încălca cu bună știință licența prin achiziționarea aceleiași copii de Windows pe care majoritatea oamenilor le cumpără - una pe care Microsoft o întreține și interzice. Sau, puteți încerca să "faceți ceea ce trebuie" și să urmați acordul de licențiere. Vrei să faci ceea ce trebuie? Acest lucru vă va costa în plus - "a face ceea ce trebuie" este un produs premium.

Segmentarea prețurilor - vrei doar o copie a Windows care să funcționeze normal? Iată-te, $ 130 pentru ediția Professional. Doriți să respectați acordul de licență și să aveți o copie licențiată în mod corespunzător a Windows Professional? Asta va fi de 46 de dolari în plus; mulțumesc pentru afacerea dvs.

Bineînțeles, Microsoft nu aplică în realitate acest lucru, nu în măsura în care știm. Însă aceștia efectuează audituri de licențiere software pentru întreprinderi. Dacă utilizați Windows 8.1 pentru afaceri, mai bine cheltuiți banii în plus pentru ediția cu amănuntul, doar pentru a fi siguri - și de aceea ei contează.

Speram ca Microsoft nu ne-a raspuns pentru ca stiau ca acest fiasco de licentiere este indefensibil. Probabil că au rezolvat deja această problemă pentru următoarea versiune de Windows. (Sau poate că ar fi o dorință de gândire.)

Dacă nu au stabilit licența System Builder, Microsoft trebuie să înceteze să mai joace jocuri. Nu doresc ca utilizatorii să cumpere copia Windows System Builder? Apoi încetați să le vindeți pe Amazon și Newegg, sau cel puțin puneți o mare avertizare "Nu sunteți de acord să cumpărați acest lucru". Doriți să continuați să vindeți copii ieftine ale sistemelor Windows Builder? Apoi schimbați acordul de licență pentru a permite utilizarea personală din nou. Simplu!

Credit de imagine: Robert Scoble pe Flickr