If-Koubou

Relaxați-vă, telemetria NVIDIA nu a început să vă spioneze

Relaxați-vă, telemetria NVIDIA nu a început să vă spioneze (Cum să)

Jucătorii acuză noii șoferi de la NVIDIA că vă spionează, colectând mai multe date cu noi servicii de telemetrie. Dar NVIDIA nu vă spionează - sau, cel puțin, NVIDIA nu colectează mai multe date decât era deja și majoritatea acestor date sunt necesare pentru ca aceasta să funcționeze corect.

Aceste noi procese de telemetrie nu fac nimic (la moment)

Întregul subiect a început să-și ia viața proprie atunci când oamenii au observat că cele mai recente drivere NVIDIA adaugă un "monitor de telemetrie NVIDIA" sau NvTmMon.exe, intrarea în Task Scheduler. MajorGeeks a recomandat chiar dezactivarea acestor sarcini cu software-ul Microsoft Autoruns.

În timp ce multe site-uri web au recomandat necriptat dezactivarea acestor procese, Gamers Nexus a monitorizat aceste procese și a constatat că "acestea par a fi inactive în acest moment și nu tranzacționează date, în măsura în care putem spune".

Cu alte cuvinte, acele procese numite de telemetrie nu fac nimic. Dezactivarea acestora nu realizează nimic. Este posibil ca NVIDIA să lucreze la mutarea funcțiilor legate de telemetrie de la programul principal GeForce Experience la aceste procese, dar acest lucru nu sa întâmplat încă.

O actualizare viitoare a driver-ului care face ca aceste procese să funcționeze va fi, de asemenea, posibilă din nou să le reactiveze în Task Scheduler. Nu are rost să le dezactivați acum "doar pentru caz".

Oamenii citesc politica de confidențialitate incorectă

Oamenii de pe Reddit au găsit Politica de confidențialitate pe site-ul NVIDIA și i-au rezumat astfel: "NVIDIA vă poate colecta numele, adresa, e-mailul, numărul de telefon, adresa IP și identificatorii non-tradiționali și împărtășiți aceste informații partenerilor de afaceri, resellerilor, afiliaților, furnizori, parteneri de consultanță și alții. Aceste informații sunt combinate cu date tipice de navigare și cookie-uri și sunt utilizate de NVIDIA în sine sau de rețele de publicitate. "

Suna rău. Dar acesta este de fapt un rezumat al politicii de confidențialitate pentru utilizarea de către dvs. a site-ului web al NVIDIA. După cum scria Gamers Nexus, există o politică separată care acoperă experiența GeForce Experience și software-ul NVIDIA.

NVIDIA a emis o declarație oficială potrivit căreia: "NVIDIA nu împărtășește nici o informație de identificare personală colectată de GeForce Experience în afara companiei. NVIDIA poate împărtăși date la nivel de agregat cu parteneri selectați, dar nu împărtășește datele la nivel de utilizator ... Datele agregate se referă la informații despre un grup de utilizatori, mai degrabă decât despre o persoană fizică. De exemplu, acum există 80 de milioane de utilizatori de experiență GeForce. "

Experiența GeForce necesită colectarea datelor pentru a funcționa

Aplicația GeForce Experience, prin însăși natura sa, trebuie să colecteze unele date de la dvs. Iată ce aplicația GeForce Experience, inclusă în driverele NVIDIA, face:

  • Verifică driverele noi și le descarcă pentru tine. Pentru a face acest lucru, trebuie să verificați sistemul de operare pe care îl utilizați, hardware-ul NVIDIA pe care l-ați instalat și versiunea de driver pe care ați instalat-o în prezent.
  • Acesta scanează sistemul dvs. pentru jocurile instalate și sugerează setări optime. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce jocuri ați instalat, cum sunt configurate în prezent și ce hardware aveți pe PC.
  • De asemenea, raportează informații de bază despre modul în care utilizați aplicația. De exemplu, NVIDIA poate spune probabil câte utilizatori utilizează aplicația GeForce Experience pentru a optimiza jocurile, câte persoane utilizează funcția de înregistrare în jocuri și așa mai departe.

NVIDIA declară că nu a început să colecteze recent date noi, scriind într-o declarație: "Natura informațiilor colectate a rămas consecventă de la introducerea GeForce Experience 1.0. Schimbarea cu GeForce Experience 3.0 înseamnă că această raportare a erorilor și colectarea de date se face acum în timp real. "

Puteți să monitorizați datele expediate de GeForce Experience

Dacă doriți să vedeți fiecare bit de date pe care GeForce Experience îl trimite, puteți să o faceți cu Wireshark. Jucătorii Nexus au monitorizat datele pe care aplicațiile NVIDIA le-au trimis peste fir și au descoperit ceea ce v-ați aștepta. Trimite:

  • Specificațiile GPU-ului dvs., vânzătorul, viteza ceasului și informațiile despre overclocking.
  • Informațiile despre monitor și rezoluția afișajului.
  • Setările driverului pentru anumite jocuri specifice, cum ar fi dacă ați dezactivat G-Sync sau ați ales un tip de antialiasing pentru un joc în Panoul de control NVIDIA.
  • Setările de rezoluție și de calitate pe care le-ați ales pentru anumite jocuri specifice.
  • O listă de jocuri și aplicații instalate, astfel încât NVIDIA poate vedea câte persoane au Origine, Steam, Counter-Strike: GO, Overwatch și alte jocuri instalate.
  • Cât de mult aveți RAM.
  • Informații despre versiunea CPU, placa de bază și versiunea BIOS.

Acesta este tipul de date pe care ne-am aștepta să-l vedem, având în vedere ceea ce face GeForce Experience. NVIDIA poate folosi o mare parte din aceste date pentru a sugera setările optime pentru hardware-ul dvs.

Datele despre jocurile pe care le-ați instalat și despre modul în care le-ați configurat pot ajuta NVIDIA să cunoască jocurile pe care să-și concentreze resursele de dezvoltare și să o îndrepte în direcția corectă atunci când aleg automat setările grafice. Acestea sunt lucruri bune și ceea ce GeForce Expeirence a fost întotdeauna proiectat să facă oricum.

Pentru a dezactiva telemetria, ar trebui să distrugeți experiența GeForce

Sunteți liber să dezactivați serviciile de telemetrie, dar asta nu va face nimic pentru moment. Pentru a opri cu adevărat software-ul NVIDIA de la a telefona acasă, va trebui să spargi experiența GeForce Experience prin blocarea conexiunilor sale la nivelul firewall-ului.

Dar dacă faceți acest lucru, GeForce Experience nu va verifica automat și vă va furniza actualizări pentru drivere grafice. Caracteristicile de optimizare a jocului ar înceta să funcționeze. Alte caracteristici legate de Internet s-ar rupe, de asemenea.

De fapt, dacă blocați conexiunile de la GeForce Experience și nu se poate conecta la serverele NVIDIA, acesta vă lovi cu capul înapoi printr-un ecran de conectare spunând: "Nu putem să vă conectăm în acest moment. Încercați mai târziu."

Aceasta este o idee rea. Aceste actualizări ale driverului grafic sunt importante!

Contul obligatoriu încă lovi

Am analizat-o și am constatat că telemetria NVIDIA nu are nimic de îngrijorat. GeForce Experience colectează la fel de multe date ca întotdeauna, iar datele pe care le colectează are sens pentru ceea ce are de făcut. Noile procese de telemetrie par să nu facă nimic.

Însă NVIDIA a jucat la final cu deciziile sale recente. GeForce Experience versiunea 3.0 vă cere să vă conectați cu un cont pentru ao folosi - chiar și pentru a obține actualizări de drivere - ceea ce face mulți jucători nefericiți. Cu toate acestea, puteți crea un cont NVIDIA în acest scop. Nu trebuie să conectați un cont Google sau Facebook.

În timp ce dorim ca NVIDIA să ofere mai multe opțiuni, să ne păstrăm plângerile legate de lumea reală. Multe dintre afirmațiile despre serviciile de telemetrie NVIDIA nu sunt adevărate.