If-Koubou

Reîncarcă panourile Gnome sau KDE fără a reporni (Linux)

Reîncarcă panourile Gnome sau KDE fără a reporni (Linux) (Cum să)

Dacă faceți multe modificări la panourile din Gnome sau KDE, probabil că ați intrat într-o instanță în care ați activat un plugin sau ați modificat o setare și trebuie să reporniți pentru a vedea efectul (sau poate că ați blocat ceva). În loc să vă deconectați sau să reporniți, vom reîncărca procesul.

În cazul în care vă întrebați ce este panoul, este procesul care gestionează tot ceea ce vedeți pe ecran aici. (și toate restul barelor de instrumente și butoanele prea)

Gnome / Ubuntu

În mediul Gnome pe care îl folosește Ubuntu, meniul "start" și alte panouri sunt toate conținute într-un proces numit panou gnome. Cea mai rapidă modalitate de a reporni procesul este de a-l ucide și lăsați-l să se repornească automat.

Utilizați combinația de taste Alt + F2 pentru a afișa dialogul Executare și apoi introduceți această comandă:

Killall gnome-panou

Aceasta ar trebui să repornească imediat panourile. Dacă dintr-un motiv necunoscut nu se repornește, puteți să tastați panoul gnome în caseta de rulare.

KDE 3 / Kubuntu

Panourile de pe KDE se află într-un proces numit kicker, dar în loc să ucidem procesul, putem încerca să trimitem un mesaj la acesta folosind dcop și să-i spunem să se repornească. Utilizați combinația de taste Alt + F2 pentru a extrage dialogul Executare și apoi introduceți această comandă:

dcop kicker kicker reporniți

Dacă panoul de kicker este complet blocat, este posibil ca acesta să nu răspundă, astfel încât să puteți ucide procesul și să îl reporniți executând aceste două comenzi:

Killall Killall
criticastru

Aceasta va reporni imediat panourile. Rețineți că ați putea executa aceste comenzi de la terminal în loc de dialogul de rulare.