If-Koubou

Monitorul de fiabilitate este cel mai bun instrument de depanare a problemelor pe care nu îl folosiți

Monitorul de fiabilitate este cel mai bun instrument de depanare a problemelor pe care nu îl folosiți (Cum să)

Când vine vorba de pietre ascunse în Windows, nimic nu bate instrumentul de monitorizare a fiabilității, ascuns în spatele unei legături în interiorul unui alt instrument pe care nici nu îl folosiți. De ce Microsoft nu strălucește mai multă lumină pe acest instrument foarte util de depanare, nu vom ști niciodată.

Monitorul de fiabilitate urmărește istoricul computerului - oricând o aplicație se blochează, se blochează sau Windows vă oferă un ecran albastru de moarte. Acesta urmărește, de asemenea, alte evenimente importante, cum ar fi când software-ul este instalat sau Windows Updates încarcă un nou patch.

Este un instrument extrem de util. Și da, este în Windows 7 și 8 ... și chiar 8.1. Ar putea fi în Vista, dar cine mai folosește asta?

Deci, cum funcționează acest lucru?

Imaginați-vă că calculatorul dvs. a început să se desprindă și să se blocheze pentru ultima săptămână, și nu sunteți sigur de ce. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți Monitorul de fiabilitate și să verificați întâi ceea ce sa întâmplat să declanșați accidentele. Puteți face clic pe fiecare zi care are un accident, apoi mergeți înapoi în listă înainte de toate accidentele au început și dau seama ce a fost instalat pentru a face lucrurile să se rupă ... și eliminați-l de la PC-ul y0ur.

Deci, cum deschizi acest instrument, întrebi? Ei bine, Microsoft a îngropat-o în spatele multor clicuri, așa că nici nu vă vom da toți acești pași. Dacă deschideți Centrul de acțiune, puteți utiliza linkul "Afișați istoricul de fiabilitate" pentru a ajunge acolo, dar vă recomandăm să deschideți meniul de pornire sau să începeți ecranul și să căutați "fiabilitate", probabil mai rapidă.

Partea superioară a vederii este aranjată fie în zile, fie în săptămâni, în funcție de ceea ce selectați. Puteți vedea în fiecare zi (sau săptămână) care a avut un accident sau alt eveniment și puteți da clic pe oricare dintre ele pentru a înțelege ce sa întâmplat în perioada respectivă. Este o modalitate extrem de utilă de a face o analiză atunci când vi se cere să repari calculatorul altcuiva.

Acea linie este evaluarea de către Microsoft a modului în care sistemul dvs. este stabil pe o scară de la 1 la 10 - doriți ca linia să fie solidă 10 peste tot. Este o metodă utilă pe care să o utilizați atunci când vă așezați la depanarea unui computer, astfel încât să puteți vedea dacă percepția privind stabilitatea sistemului se potrivește cu ceea ce gândește intern pe Windows.

După ce selectați o perioadă de timp, veți vedea evenimentele din partea de jos a ecranului. Puteți folosi "Verificați pentru o soluție", care de fiecare dată va avea o soluție reală (nu vă țineți însă respirația). De asemenea, puteți vedea detaliile fiecărei actualizări, ceea ce vă va ajuta să aflați exact ce anume a făcut această actualizare.

Desigur, cel mai ușor lucru pe care trebuie să faceți este să faceți clic pe link-ul "Verificați soluțiile pentru toate problemele" din partea de jos a ferestrei și sper că Microsoft deja știe despre o soluție pentru una dintre soluții, care ar fi probabil o actualizare a driverului. Nope? Ei bine, este bine, poate veți câștiga loteria BSOD data viitoare.

Data viitoare când cineva vă spune că computerul sa prăbușit în ultima vreme, ar trebui să deschideți Monitorul de fiabilitate și să aflați ce într-adevăra provocat tot ceea ce se prăbușește - pentru că nu există nici o modalitate ca acea persoană să își amintească bara de instrumente super-joc minunat pe care l-au descărcat săptămâna trecută.