If-Koubou

Ghidul începătorului pentru utilizarea unui script AutoHotkey

Ghidul începătorului pentru utilizarea unui script AutoHotkey (Cum să)

Scripturile AutoHotkey reprezintă o modalitate excelentă de personalizare a calculatorului dvs., dar poate părea descurajantă la început. Nu vă faceți griji - începerea este mult mai ușoară decât pare! Citiți mai departe pentru a vedea.

[Imagine: mlinksva]

Noțiuni de bază AutoHotkey

Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să descărcați și să instalați AutoHotkey. Accesați pagina de descărcare AutoHotkey. Veți fi prezentat un număr de linkuri de descărcare:

Faceți clic pe primul, programul de instalare pentru AutoHotkey_L. Salvați-l pe hard disk - asta vom folosi.

Un pic de istorie: de ce există două versiuni?

S-ar putea să vă întrebați de ce pagina de descărcare oferă atât AutoHotkey_L cât și AutoHotkey Basic. Ce sa întâmplat este că dezvoltatorul original al AutoHotkey a decis să nu mai lucreze la proiect; dar AutoHotkey nu ar muri atât de repede. Deoarece proiectul este open-source și are o comunitate vibrantă de dezvoltatori, au fost inițiate o serie de eforturi de continuare a dezvoltării. Dintre acestea, AutoHotkey_L a fost aleasă ca "viitorul AutoHotkey" și este acum oferită pe pagina oficială de descărcare.

Instalarea funcției AutoHotkey

Bine, acum că ați descărcat executabilul, este timpul să îl configurați. Instalatorul este destul de simplu, cu excepția acestui pas care oferă opțiuni multiple:

Vă recomandăm să păstrați această valoare la valoarea standard, pe 32 de biți Unicode. Dacă rulați o versiune pe 64 de biți a Windows, puteți opta pentru versiunea Unicode pe 64 de biți, dar nu oferă câștiguri semnificative de performanță pentru majoritatea scripturilor. În ceea ce privește ANSI, trebuie să alegeți această opțiune numai dacă există un script specific pe care doriți să-l rulați, ceea ce știi sigur că nu se joacă bine cu Unicode. Acest lucru se întâmplă foarte rar. Linia de fund: dacă nu aveți un motiv bun, respectați valoarea implicită și faceți clic pe Următorul.

Obținerea scriptului: Salvarea unui fragment

Acum că ați instalat AutoHotkey, este timpul să obțineți primul scenariu. Unele scripturi AutoHotkey sunt atât de scurte, sunt postate online ca fragmente scurte de text. Puteți vedea un astfel de scenariu în recenta noastră postare despre Cum să Fake Back și Butoane înainte cu un mouse cu trei butoane. Selectați textul de script și copiați-l:

Acum rulați Notepad și lipiți script-ul. Asigurați-vă că ați primit totul, de la început până la sfârșit.

Apoi, salvați fișierul undeva pe computer. Numele fișierului nu contează, dar extensia trebuie să fie AHK. Dacă ați instalat versiunea Unicode a AutoHotkey_L, ar fi o idee bună să salvați scriptul cu codificarea Unicode. Majoritatea scripturilor ar funcționa probabil dacă le salvezi utilizând codarea implicită (ANSI), dar Unicode este o opțiune sigură.

Pro Tip: Înțelegerea codificărilor de caractere

Dacă descoperiți toate aceste vorbe despre Unicode și ANSI puțin confuz, ați putea dori să aruncăm o privire rapidă la postul nostru recent care explică ce sunt codificările de caractere și modul în care acestea diferă.

Obținerea scenariului: Salvarea unui fișier

Unele scripturi funcționează mai mult decât câteva linii; acestea sunt adesea oferite ca fișiere, mai degrabă decât lipite în pagină. Am publicat recent unul dintre aceste script-uri mai mari în secțiunea Cum se obține autocortarea ortografică în toate aplicațiile din sistemul dvs., așa că vom folosi exemplul. Faceți clic dreapta pe linkul la fișierul AHK și selectați-l să îl salvați local:

Din nou, asigurați-vă că îl salvați ca fișier AHK.

Rularea scriptului

Ar trebui să aveți acum un fișier AHK undeva în sistemul dvs. și AutoHotkey toate configurate. Doar faceți dublu clic pe fișierul AHK pentru al rula.

Când scriptul rulează, ar trebui să vedeți o mică pictogramă în tava dvs. de sistem. Plasând cursorul peste această pictogramă cu ajutorul mouse-ului se va afișa un buton care arată numele scriptului. AutoHotkey și AutoHotkey_L utilizează pictograme ușor diferite.

Dacă scriptul dvs. nu funcționează

Cele mai multe scripturi funcționează chiar de pe lilieci. Cu toate acestea, dacă scriptul dvs. nu se execută și apare un mesaj de eroare, reveniți la pagina de descărcare AutoHotkey și obțineți "AutoHotkey Basic" (a doua opțiune). Dezinstalați AutoHotkey_L, instalați AutoHotkey Basic și încercați din nou să rulați scriptul.

De asemenea, puteți reveni la "Salvarea unui snippet" și încercați să salvați scenariul cu o codificare diferită a caracterelor.

Exitarea scriptului

După ce ați terminat de lucru cu un script, faceți clic dreapta pe pictograma din bara de sistem și selectați Ieșire.