If-Koubou

Cei mai buni clienți BitTorrent gratuit

Cei mai buni clienți BitTorrent gratuit (Cum să)

Când vă gândiți la BitTorrent, probabil că vă gândiți la piraterie. Și da, se folosește atât de mult - dar nu e totul pentru care e bine. BitTorrent este doar un protocol descentralizat de transfer peer-to-peer, iar modul în care îl folosiți este de până la tine. Iată clienții noștri preferați BitTorrent gratuit.

Sunt BitTorrents legal?

BitTorrent, compania care a creat protocolul BitTorrent, a proiectat-o ​​cu scopul de a facilita distribuirea eficientă a unor cantități mari de date. Tehnologia P2P (peer-to-peer) permite fiecărei persoane să descarce datele și să le servească altora (un proces numit "seeding"). Acest lucru reduce drastic sarcina pe un singur server și are multe utilizări în afară de descărcarea de material piratat.

De fapt, BitTorrent este doar un protocol - un instrument care, în sine, nu este deloc ilegal. Este ceea ce faci cu asta care contează, ca și cum ai avea un ciocan nu este ilegal, dar lovind pe cineva deasupra capului cu asta este. Dacă intenționați să descărcați conținut protejat prin drepturi de autor, este ilegal.

Există, de asemenea, mari utilizări legale pentru BitTorrent. Mulți distribuitori de software - în special cei care distribuie diferitele versiuni de Linux - utilizează BitTorrent pentru a face acest lucru. Puteți chiar să utilizați BitTorrent pentru a împărtăși mai ușor fișiere mari cu prietenii și familia din întreaga lume.

Cu asta, să ne uităm la câțiva dintre cei mai buni clienți BitTorrent gratuit.

Qbittorrent: Cel mai bun client BitTorrent global

Înapoi în zi, am avut un minunat client BitTorrent numit uTorrent, care a fost foarte ușor și ambalat cu caracteristici. Undeva de-a lungul drumului, BitTorrent, Inc. a cumpărat uTorrent și la încărcat cu crapware și reclame.

Ulterior, qBittorrent a venit pe scenă. Acesta a fost conceput pentru a fi o alternativă gratuită, open source la uTorrent și se potrivește destul de mult cu factura. qBittorrent nu este cel mai puternic client BitTorrent acolo, dar este încă unul dintre preferatele noastre.

Asta pentru ca este un produs simplu care isi face treaba bine. Nu are multe funcții suplimentare sau pluginuri disponibile ca alți clienți, dar nu are caracteristici esențiale cum ar fi un control de la distanță bazat pe web, prioritizarea torrentelor, filtrarea IP, descărcarea selectivă a fișierelor și chiar crearea torrentelor.

qBittorrent este ușor, rapid, ad-free și open source. Este, de asemenea, cross-platform, și veți găsi versiuni disponibile pentru Windows, MacOS, Linux, FreeBSD și multe altele.

Dacă sunteți în căutarea unui client torrent simplu cu caracteristici esențiale, qBitTorrent este o alegere excelentă.

Vuze: Un client grozav pentru BitTorrent pentru începători

Vuze este un client BitTorrent simplu și dotat cu funcții. Principalul său avantaj îl reprezintă interfața sa. Spre deosebire de alți clienți BitTorrent care se îmbracă împreună, interfața Vuze este surprinzător de simplă, chiar și textul din aplicație pare să fie scris pentru începători. De asemenea, include o funcție de căutare încorporată și acceptă numeroase plug-inuri pentru funcționalități suplimentare.

Vuze vine într-o versiune gratuită sau plătită. Versiunea gratuită (pur și simplu denumită Vuze) este susținută de anunțuri, dar anunțurile nu sunt invazive.

Versiunea plătită (Vuze Plus, 29,99 USD pe an) elimină aceste anunțuri și oferă câteva caracteristici suplimentare. Este ars DVD-ul. Dacă utilizați în continuare DVD-uri, acest lucru ar putea fi important pentru dvs.

A doua caracteristică suplimentară în Vuze Plus este protecția antivirus încorporată de Bitdefender. Dacă descărcați conținut din surse necunoscute, acest lucru poate fi util. De asemenea, puteți refuza instalarea acestui antivirus în timpul instalării, dacă preferați să nu îl utilizați.

A treia caracteristică suplimentară și cea mai importantă în opinia noastră este încorporarea streaming video. Puteți începe să redați sau să transmiteți în flux direct videoclipuri de la Vuze chiar și în cazul în care încă mai sunt descărcate în anumite cazuri.

Vuze este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux.

Deluge: un client BitTorrent personalizabil pentru utilizatorii de putere

Deluge arată ca majoritatea clienților BitTorrent atunci când îl instalați pentru prima oară, dar nu vă lăsați prost să vă păcălească. Este un client BitTorrent puternic cu câteva caracteristici fantastice.

Deluge este proiectat pentru a fi un client BitTorrent minim în afara porții, dar extrem de extensibil prin utilizarea pluginurilor. Compania din spatele ei oferă câteva plugin-uri oficiale și există, de asemenea, un ecosistem larg de pluginuri terțe disponibile. Ideea este că, în loc de un client BitTorrent plin de caracteristici, obțineți un client pe care îl puteți împacheta cu funcțiile pe care le doriți.

Deluge este gratuit și ad-free, și este clientul perfect dacă vă place să fiți în jur și experimentați cu noi caracteristici.

Deluge este disponibil pentru Windows, MacOS, Linux și BSD Unix.

Deci, acestea sunt clienții noștri preferați BitTorrent gratuit. Vreți să vă recomandați?

Credit de imagine: Profit_Image / Shutterstock