If-Koubou

Cele mai bune site-uri web pentru descărcarea și redarea jocurilor de aventură clasice și noi

Cele mai bune site-uri web pentru descărcarea și redarea jocurilor de aventură clasice și noi (Cum să)

Înainte ca calculatoarele să poată gestiona jocuri grafice, au existat jocuri de aventură text. Jocurile sunt povești interactive, jucând astfel un joc de aventură text este ca și cum ai fi parte dintr-o carte în care afectează povestea. Jocurile de aventură text sunt, de asemenea, numite "ficțiune interactivă".

Ficțiunea interactivă (IF) este de fapt un termen mai precis pentru jocurile de aventură text, deoarece aceste jocuri pot acoperi orice subiect, cum ar fi romane sau comedii, nu doar aventuri. Ele pot simula și viața reală.

Chiar dacă computerele se pot descurca acum cu jocuri grafice intense, jocurile de aventură de text pot fi totuși distractive. Este ca și cum ați citi o carte bună și vă veți pierde în universul povestirii, cu excepția faptului că deveniți eroul sau eroina și afectați sfârșitul povestirii.

Am colectat câteva linkuri către site-uri web unde puteți descărca jocuri clasice și noi jocuri de aventură text sau le puteți juca online. Există, de asemenea, câteva instrumente gratuite disponibile pentru crearea propriilor jocuri de aventură text. Am găsit chiar un documentar despre evoluția jocurilor de aventură pe calculator și despre unele articole despre arta și ambarcațiunile de dezvoltare a jocurilor originale de aventură text.

Web-Adventures

Web-Adventures vă permite să jucați gratuit jocuri clasice de aventură online în browser-ul dvs. Nu este nevoie să instalați aplicații sau pluginuri sau să activați JavaScript. Puteți juca chiar și unele dintre aceste jocuri într-un browser de pe dispozitive mobile. Primul joc de aventură text de la sfârșitul anilor 1970, Colossal Cave Adventure, este disponibil pe acest site.

Jocurile de aventură text sunt bune pentru dezvoltarea înțelegerii și imaginației citirii copiilor. Web-Adventures are o pagină specială de jocuri de aventură text, deosebit de bună pentru copii.

Jocuri de aventură Live

Jocuri de aventură Live oferă noi jocuri de aventură pe care le poți juca online gratuit. Java nu este obligat să joace aceste jocuri, dar există o interfață și grafică bazate pe meniuri.

Jocuri de rețea online - Jocuri de aventură

Pagina de jocuri Adventure de pe site-ul Network Games Network conține o colecție de linkuri către site-uri care oferă jocuri clasice și noi de aventură text și jocuri de rol.

Fupa

Fupa oferă noi jocuri gratuite de aventură text, care se joacă folosind Flash. Ei curăță web pentru cele mai bune jocuri și își actualizează selecția zilnic.

FreeArcade.com

FreeArcade.com oferă mai multe jocuri de aventură text, inclusiv aventurile clasice de text ale lui Scott Adams, cum ar fi Adventureland, care are acum sugestii și soluții. Adventureland a fost primul program al lui Adams și este o versiune ușor delimitată, versiunea pentru calculatorul personal al programului original Colossal Cave Adventure, care a fost inițial scris pentru un calculator mainframe.

Toate jocurile Flash, jocurile Shockwave și jocurile Java de pe site sunt gratuite.

farsor

Humbug este un joc de aventură gratuită pe care îl puteți descărca. Acesta a fost inițial un joc shareware care te-a cerut să te înregistrezi pentru a obține hărți și sugestii on-line. Cu toate acestea, acesta este acum disponibil gratuit în domeniul public și vine complet cu hărțile și sugestiile. Există, de asemenea, o soluție completă pas cu pas disponibilă pe site, precum și alte două jocuri de aventură text și o clonă Tetris numită Blox.

Memoir Text Adventure

Funny-Games.biz oferă un joc de aventură text, numit Memoir Text Adventure, care este o simulare a vieții. Scopul jocului este să ajungi la vârsta de 130 de ani. În timpul jocului, aveți relații cu persoane virtuale, aplicați pentru un loc de muncă răcoroasă etc. Luați decizii cu privire la direcția în care vă va face viața virtuală făcând clic pe butoanele colorate cu ajutorul mouse-ului.

Ghidul autostopistului pentru remake-ul galaxiei

Ai prosopul tău? Dacă nu, mai bine o obțineți. Acum puteți juca un remake al ghidului inițial al lui Hitchhiker's pentru jocul de aventuri text Galaxy din 1984, lansat de Infocom, programat de Steve Meretzky și realizat de Douglas Adams. Această versiune a jocului este un joc point-and-click, dar nivelul de interactivitate este ridicat și există două nivele de dificultate.

Există, de asemenea, două versiuni diferite pe care le puteți juca pe site-ul BBC: Ediția 1 și Ediția 2.

Arhiva de fictiune interactiva

Arhiva Interactive Fiction (IF) găzduiește jocuri IF, instrumente de dezvoltare, soluții de jocuri și exemple de programare, contribuite de comunitatea fictivă interactivă. De asemenea, puteți accesa grupurile de știri Usenet rec.arts.int-fiction și rec.games.int-fiction de pe acest site.

iFiction

iFiction oferă jocuri de aventură text pe care le puteți juca online. Site-ul în sine este configurat în stilul de aventură text. Dați clic pe "Jocuri" pentru a accesa jocurile disponibile și "ziarul" pentru mai multe informații.

Casa bantuita

Haunted House este un joc de fictiune interactiv scris pentru TRS-80. Acest site vă permite să descărcați emulatori TRS-80 pentru PC și Mac și Haunted House TRS-80 joc ROM. Acestea oferă, de asemenea, instrucțiuni pentru a juca jocul și o soluție de joc.

Jocurile de aventură "Explorați"

Site-ul "Explorați" Adventure Games oferă o suită de jocuri de aventură text pe care le puteți juca online. Când începeți jocul "Explorați", trebuie să alegeți o aventură. Peștera, Mina și Castelul sunt jocuri originale scrise în "Explorați Aventura Limbă" de către persoana care conduce site-ul. Haunt este o clona a jocurilor House Haunted, scrisă pentru TRS-80, menționată mai devreme în acest articol. Porky's este un joc scris de altcineva care utilizează același "Explore Adventure Language". Este inspirat de filmul cu același nume și conține conținut și limbă pentru adulți.

Puteți, de asemenea, să redați "Explorați" pe telefoanele Android.

Pagina jocului Colossal Cave Adventure

Colossal Cave Adventure a fost primul joc de aventură scris pentru un calculator mainframe în anii '70 și lansat în 1977 ca "Aventură", cu un an înainte ca Scott Adams să-și scrie jocul Adventure pentru computerele personale. Jocul se bazează pe peștera colosală reală din Kentucky, dar era, de asemenea, diferită. Faceți parte dintr-o poveste fantastică în curs de desfășurare, explorând Pestera Colosală.

Diferite versiuni sunt disponibile pentru descărcare, unele necesitând interpreți speciali pentru a juca acest joc.

CASA - Arhiva de soluții clasice de aventuri

Site-ul Arhiva clasic Adventures Solution (CASA) este vorba despre jocuri vechi, clasice de aventură text. Site-ul acoperă toate formatele de 8 biți și 16 biți, precum și toate jocurile de la cele mai vechi titluri până la cele actuale, fictive interactive actuale. Cu toate acestea, accentul se pune pe titluri vechi. Puteți găsi informații despre jocuri, soluții, hărți, sugestii, recenzii și alte materiale utile.

CASA nu oferă jocuri pentru descărcare, cu excepția câtorva în care bug-urile au fost fixate.

Crearea de jocuri de aventură text

Următoarele site-uri conțin programe și instrumente care vă permit să creați propriile jocuri de aventură text. Unele site-uri oferă de asemenea descărcări de jocuri create cu ajutorul instrumentului pe care îl promovează.

Studio pentru aventuri (AGS)

Jocul de jocuri de aventură (AGS) vă permite să vă creați gratuit propriul joc de aventură text. Editorul AGS este un IDE bazat pe Windows, permițându-vă să importați grafice, să scrieți scripturi de joc, să testați și să depanați jocul într-un singur program. Jocul dvs. este compilat într-un singur fișier .exe pentru o distribuție ușoară.

AGS rulează pe Windows 2000, XP, Vista și 7. Dacă încă mai rulați Windows 2000 sau XP, trebuie să instalați .NET Framework 2.0 (pe 32 de biți sau pe 64 de biți), dacă nu îl aveți deja instalat. Cu toate acestea, oamenii nu au nevoie de .NET Framework pentru a rula jocurile pe care le scrieți cu AGS.

Jocurile create cu AGS sunt de asemenea disponibile pentru descărcare gratuită pe site.

Sistemul de dezvoltare a textului pentru aventuri (TADS)

Sistemul de dezvoltare a textului (TADS) este un instrument puternic pentru crearea de jocuri de fictiune interactive. Limba pe care o utilizează va fi familiară cu oricine care a programat în C, C ++ sau JavaScript. Acesta conține o suită completă de instrumente de dezvoltare, inclusiv instrumente de editare și depanare de text.

TADS vă permite să adăugați jocuri grafice, animații, efecte sonore, formatări de text fanteziste, printre alte caracteristici. Este complet gratuit pentru utilizare și liberă pentru a distribui interpretul TADS.

căutare

Quest este un program gratuit, open source care vă permite să creați jocuri de aventură text, cum ar fi Zork sau ghidul lui Hitchhiker pentru Galaxie, fără cunoștințe de programare. Puteți crea, de asemenea, cărți de joc (cum ar fi Alegeți-vă propriile cărți de aventură). Jocurile create cu Quest pot fi redate într-un browser web, descărcate pe PC sau chiar transformate într-o aplicație iPhone sau Android. Puteți descărca gratuit Quest și instalați-l pe PC-ul dvs. sau să-l utilizați gratuit în browser-ul dvs. Web.

Quest este proiectat să fie ușor de folosit, dar puternic și include un tutorial complet. Acesta vă permite să adăugați cu ușurință imagini, muzică și efecte sonore în joc. Puteți chiar să adăugați videoclipuri de pe YouTube sau Vimeo.

Jocurile create în Quest pot fi în engleză, franceză, germană, spaniolă sau olandeză sau puteți crea o traducere proprie pentru o altă limbă.

De asemenea, puteți descărca jocuri create cu Quest.

Alegerea jocurilor

Alegerea jocurilor este un site care produce jocuri de înaltă calitate, bazate pe text, cu mai multe opțiuni. În plus față de producerea de jocuri, ele oferă și limbajul simplu de scripting, numit ChoiceScript, pe care l-au dezvoltat pentru scrierea de jocuri bazate pe text pe altele pentru a fi utilizate în propriile proiecte. Jocurile create cu ChoiceScript pot fi găzduite pe site-ul lor și sunt disponibile pentru joc online, în Google Chrome și pe dispozitive iPhone, dispozitive Android, dispozitive Palm și dispozitive Kindle. Rețineți că nu toate jocurile sunt disponibile în toate formatele.

Dacă doriți să vă creați propriul joc folosind ChoiceScript, acestea oferă un ghid introductiv pentru utilizarea limbajului de programare ChoiceScript.

Ia Lampa: Documentarul de Aventură Text

Acum că ați descoperit unde puteți juca jocuri clasice și noi jocuri de aventură text, puteți afla despre istoria acestora. Top Filme Documentare găzduiește un documentar, numit Get Lamp, care povestește despre evoluția textului sau a jocurilor de calculator, aventură în cuvintele celor care le-au creat.

Craft of Adventure - Cinci articole despre designul jocurilor de aventură

Am găsit, de asemenea, o colecție de cinci articole despre arta și ambarcațiunile de proiectare a unui joc de aventură text într-un format de fișier text și format PDF.

Nu putem lista toate site-urile care conțin jocuri clasice și noi de aventură text și jocuri de fictiune interactive, dar sperăm că v-am dat un bun punct de plecare. Dacă ați găsit site-uri bune pentru aventuri text și jocuri interactive de ficțiune, anunțați-ne.