If-Koubou

Ultimate Nexus 7 Ghid de depanare: 6 Probleme potențiale și cum să le rezolvați

Ultimate Nexus 7 Ghid de depanare: 6 Probleme potențiale și cum să le rezolvați (Cum să)

Aveți probleme cu Nexus 7? Am întâmpinat destul de multe probleme și le-am rezolvat pe toate - de la probleme de performanță și de reacție la atingere la tablete care nu pornesc și nu separă ecrane.

Unele dintre aceste probleme pot să nu fie comune - sau pot fi rezolvate cu actualizări hardware sau software noi - dar sunt toate problemele cu care ne-am confruntat. Am colectat soluțiile aici, astfel încât să nu trebuie să sapi prin postări pe forum.

Performanță defectă după upgrade la Android 4.2

Actualizarea Android 4.2 a împiedicat performanțele unuia dintre Nexus 7, făcând totul de la deschiderea aplicațiilor, trecerea peste ecrane și încărcarea paginilor web mai mult.

Nu este clar de ce sa întâmplat acest lucru - unele zvonuri sugerează că ar fi putut fi pentru că Nexus 7 în cauză a fost înrădăcinat - dar a existat o soluție simplă. Efectuând o resetare din fabrică, setați Nexus 7 înapoi la starea din fabrică și ați rezolvat problemele de performanță, chiar și după ce a fost înrădăcinată și au fost instalate aceleași aplicații.

Pentru a efectua o resetare din fabrică, deschideți ecranul Setări, atingeți Copiere de rezervă și resetare și atingeți Resetare din fabrică.

Probleme de răspuns la touchscreen

La un moment dat, un Nexus 7 părea să aibă un senzor de atingere defect. Când atingeți ecranul - de exemplu, când derulați o pagină web în sus și în jos - Nexus 7 nu mai răspunde la atingerea de intrare. Senzorul de atingere nu a fost complet spart - atunci când a fost încurcat, dispozitivul Nexus 7 ar detecta adesea prima jumătate a glisării, dar nu a doua.

Cauza acestei probleme a fost Google Currents - o aplicație preinstalată - sincronizarea automată în fundal. Pentru a împiedica acest lucru, deschideți aplicația Curente, atingeți butonul de meniu, atingeți Setări și debifați opțiunea Activare sincronizare activă.

dacă aveți probleme de performanță, asigurați-vă că Google Currents nu se sincronizează în fundal. De asemenea, trebuie să vă asigurați că alte aplicații nu sincronizează în mod constant date în fundal.

Tableta nu va porni sau nu se va încărca

Dacă dispozitivul Nexus 7 apare complet înghețat și nu se poate încărca sau chiar se încarcă, soluția cea mai evidentă este să scoateți bateria și să o reintroduceți. Cu toate acestea, Nexus 7 nu dispune de o baterie care să poată fi utilizată de utilizator.

În loc să trageți bateria, țineți apăsat butonul de alimentare timp de 30 de secunde drept. Este posibil să fi încercat deja să țineți apăsat butonul de alimentare - dar nu veți vedea niciun rezultat până când nu îl țineți apăsat timp de 30 de secunde. Acest proces a stabilit un Nexus 7 care a refuzat să pornească sau să se încarce.

Separarea ecranului

Nu suntem siguri cum este această problemă comună - sperăm că controlul calității sa îmbunătățit, iar separarea ecranului nu mai este o problemă la cele mai recente Nexus 7 - dar am avut câteva Nexus 7 care au suferit de la separarea ecranului. (Nu sunteți sigur dacă dispozitivul dvs. suferă de separarea ecranului Apăsați pe partea din stânga sus Dacă există o senzație de spumă și o scârțâie, ecranul se separă de dispozitiv - ar trebui să fie solid.)

Acesta este un tip de remediere care ar putea anula garanția dvs. din punct de vedere tehnic. Dacă aveți această problemă, vă recomandăm să primiți o înlocuire de la Google.

Acestea fiind spuse, poți rezolva destul de bine această problemă. Dacă aveți această problemă la Google, veți găsi tot felul de soluții potențiale. După ce am încercat mai multe dintre ele, am constatat că cea mai bună soluție este crearea și inserarea propriilor șaibe. Acest lucru împiedică unele șuruburi să meargă în întregime și apăsând pe ecran. (Acest lucru poate însemna că Asus a folosit șuruburi puțin prea lungi - oops!)

Acest pas-cu-pas cum-la cu fotografii la XDA Developers este excelent și vă va merge prin procesul. Este destul de ușor să scoateți Nexus 7 înapoi - o selecție de chitară sau o miniatură suficient de puternică o pot face.

Screen Flicker

Ecranul Nexus 7 poate să clipească în condiții de lumină scăzută, ceea ce este cel mai vizibil atunci când vizualizați un ecran alb în cea mai mare parte. De exemplu, la luminozitatea de 10% cu Google.com deschisă, este posibil să apară flicker. Aceasta pare să fie legată de Wi-Fi - unii oameni au raportat chiar că se întâmplă mai des atunci când tableta are un semnal wireless slab.

dacă întâmpinați pâlpâire, există mai multe soluții pe care le puteți încerca. Setarea luminozității afișajului mai mare și dezactivarea automată a luminozității reprezintă un truc, deși acest lucru va reduce durata de viață a bateriei în condiții de lumină scăzută.

Cu toate acestea, mulți utilizatori au raportat, de asemenea, că dezactivarea optimizării Wi-Fi elimină pâlpâirea. Pentru aceasta, deschideți ecranul Setări, atingeți Wi-Fi, atingeți butonul de meniu, atingeți Avansat și debifați optimizarea Wi-Fi. Desigur, aceasta va afecta și durata de viață a bateriei.

Spălați culorile după vizionarea unui videoclip

Nexus 7 utilizează tehnologia "NVIDIA PRISM Display Technology" pentru a reduce lumina de fundal și pentru a spori contrastul și culoarea în timp ce vizionați videoclipuri. Acest lucru economisește energie - pentru că lumina de fundal nu trebuie să explodeze complet - dar are o problemă. După ce vizionați un videoclip, este posibil să aflați că tot ceea ce apare pe ecran continuă să apară în culori prea "saturate" sau "spălate". NVIDIA PRISM ar trebui să restabilească automat setările implicite de culoare după ce ați terminat vizionarea videoclipului, dar nu pare întotdeauna.

Pentru a rezolva temporar această problemă, apăsați butonul de alimentare pentru a opri afișajul și apoi apăsați încă o dată butonul de pornire pentru al reporni. Acest lucru va rezolva problema până când veți termina următorul videoclip.

Pentru a rezolva acest lucru permanent, vă recomandăm să încercați să dezactivați NVIDIA PRISM - aveți în vedere că acest lucru va reduce durata de viață a bateriei în timpul vizionării videoclipurilor. Există mai multe moduri în care puteți face acest lucru și toate au nevoie de acces root. Veți găsi instrucțiuni pentru remedierea acesteia prin rularea manuală a unei comenzi sau a unor scripturi de la XDA Developers. Există și o aplicație NVidia Tegra PRISM Toggle plătită pe Google Play.

Aveați alte probleme cu Nexus 7? Simțiți-vă liber să le distribuiți - și corecțiile pe care le-ați găsit - în comentarii.

Dacă aveți alte probleme legate de software, încercați să utilizați modul de siguranță sau să efectuați o resetare din fabrică.

Robotul Android este reprodus sau modificat de la locul de muncă creat și distribuit de Google și utilizat în conformitate cu termenii descriși în Licența de atribuire Creative Commons 3.0.