If-Koubou

Ultimul ghid pentru negocierea cablului, a telefonului mobil și a altor facturi

Ultimul ghid pentru negocierea cablului, a telefonului mobil și a altor facturi (Cum să)

Furnizorii dvs. - de la compania dvs. de cablu la compania dvs. de gunoi - sunt mai mult decât fericiți să ridice ratele dvs. și vă gouge pentru bani. Dar dacă nu-ți faci față în față, nu-i vor mai scădea. Cheia pentru a salva o grămadă de bani este negocierea strategică.

Există nenumărate articole pe internet care susțin că puteți economisi bani "doar solicitând o rată mai mică", dar puțini se trezesc cu adevărat în grija de a face acest apel. Ne-am negociat facturile de ani de zile și am găsit destul de multe trucuri care fac minuni - fără o tona de efort sau negociere. Iată tacticile care aproape sigur vă vor economisi bani.

Când să negociezi (și când să ții)

Când trebuie să negociați pentru oferte mai bune? Pe scurt, aproape întotdeauna. Există foarte puține ori că nu merită negociat pentru o rată mai bună pe lucruri. Indiferent dacă vă gândiți să negociem pentru o rată mai bună pentru serviciul de internet, televiziunea prin cablu sau chiar să discutați cu compania de monitorizare a alarmei, concluzia este că este mult mai ieftin ca firmele să se mențină la un client vechi și loiali (chiar și cu o reducere ) decât este de a merge la vânătoare pentru unul nou. În plus, majoritatea persoanelor care au vârsta de plată automată plătesc facturile și nu solicită niciodată o reducere. Vrei să fii unul dintre puținii care o fac.

Există, totuși, momente în care nu merită negocierea pentru o rată mai bună. Dacă serviciul este deja ieftin și are o rată stabilită cu fermitate, există puține șanse să fiți capabil să negociezi (și nici nu merită să risipiți timpul negociat pentru a salva câțiva dolari pe an). Netflix este un exemplu perfect în acest sens. Prețul este deja scăzut, ei au destui clienți, și pur și simplu nu vor să bată un dolar sau doi de pe prețul lor deja scăzut pentru tine. Chiar și în situațiile în care rata este stabilită cu fermitate și nu aveți unde să vă întoarceți (cum ar fi compania dvs. electrică / gaze), puteți să-i sunați și să îi întrebați modalități de salvare - multe companii de utilități vă vor oferi o cutie mare de becuri cu LED-uri, de exemplu, oferă rabaturi sau un credit de factură mare dacă instalați un termostat inteligent.

O altă dată când veți dori să vă îndepărtați de negociere este atunci când sunteți bunicul într-un serviciu sau plan pe care doriți să îl păstrați. De exemplu, dacă sunteți un utilizator greu de date mobile și sunteți implicat în unele dintre vechile planuri de date nelimitate oferite de Verizon sau AT & T, este posibil să nu doriți să vă negociați din planul respectiv. Dar dacă nu utilizați acele date nelimitate pe care plătiți o primă pentru, negocierea pentru o rată mai mică vă poate face mult mai bine.

Faceți-vă temele la concurs

Unul dintre cele mai importante elemente ale unei bune negocieri este cunoașterea valorii a ceea ce doriți, a ceea ce puteți obține și a relației dintre cele două. În acest sens, există mai multe lucruri pe care doriți să le cercetați în timp ce vă pregătiți pentru a apela și a negocia cu o companie. Dacă știți ce oferă alți furnizori, aveți o mai mare influență pentru a obține o afacere mai bună din furnizorul dvs. actual.

Luați o clipă pentru a scrie cât de mult plătiți, ce caracteristici utilizați, cât de multe date utilizați (în cazul furnizorilor de telefonie mobilă și ISP-urilor) și așa mai departe. Apoi, cercetați ce oferă competiția și la ce preț. S-ar putea să le numiți, spunând că sunteți un potențial nou client și că doriți să cunoașteți detaliile serviciului lor. Asigurați-vă că luați în considerare totul - taxe de instalare, taxe de terminare anticipată, taxe și așa mai departe - nu doar rata lunară.

Până la sfârșitul acestei etape, ar trebui să puteți răspunde la următoarele întrebări despre fiecare serviciu pe care intenționați să îl negociați cu un preț mai bun pentru:

  • Cât platesc?
  • Cât costă concurența?
  • Ce caracteristici / beneficii primesc și le folosesc?

Înarmați cu aceste cunoștințe, sunteți într-o poziție mult mai bună pentru a negocia (și pentru a ști când să renunțați la negociere deoarece există o mică cameră de bâlbâi).

De asemenea, rețineți: uneori, merită schimbarea în loc de negociere. Să zicem, de exemplu, că aveți serviciul celular AT & T. Nu vă place prețul ridicat și nici măcar nu sunteți sigur că vă apropiați de utilizarea datelor pe care le plătiți, dar vă placeți acoperirea și fiabilitatea rețelei AT & T. În timp ce puteți apela și negocia cu ei pentru o rată mai mică, s-ar putea să fiți mai bine doar să zburați cu coopul și să treceți la ceva de genul Cricket Wireless - un distribuitor celular MVNO care utilizează rețeaua AT & T. Am trecut de la AT & T la Cricket și, chiar dacă am adăugat o linie suplimentară de servicii, plătesc încă 50% mai puțin decât am făcut cu AT & T.

Dacă vă place furnizorul pe care totuși îl vedeți mai bine cu alte oferte, vă aflați într-un loc bun - puteți obține probabil furnizorul dvs. curent pentru a reduce prețul lor.

Fii pregătit să renunți

Nu putem sublinia acest lucru suficient. Negocierile cele mai de succes pentru a vă reduce factura pentru un serviciu depind de voința și capacitatea dvs. de a vă îndepărta de furnizorul dvs. actual. Sigur, puteți negocia cu o companie pe care nu intenționați să o părăsiți (sau poate că nu puteți pleca, deoarece acestea au un monopol mai mult sau mai puțin pe piața locală), dar acest lucru probabil va fi doar un client mic discount de loialitate. Puterea reală de negociere vine de la capacitatea de a continua să spui nu, până când vă oferă cea mai bună afacere posibilă.

Chiar dacă aveți puțină îndoială că vreți să treceți prin dificultatea de a trece de la o companie la alta, trebuie să vă fortificați mental și să fiți pregătit să plecați. Doar comiterea, în mintea dvs., a trecerii de la Compania A la Compania B va schimba modul în care negociați. Acesta este motivul pentru care faza de cercetare este atât de importantă. Trebuie să știți cât veți economisi prin trecerea la un concurent și să fiți gata să indicați acest lucru.

Discutați cu departamentul de reținere (și fiți pregătiți să luați note)

În cele din urmă, este timpul să efectuați apelul. În cele mai multe cazuri, veți apela linia normală de servicii pentru clienți. Dar nu va rămâne neapărat cu ei pentru mult timp. Multe companii mai mari au un întreg departament dedicat doar păstrării clienților existenți numiți, în mod corespunzător, "departamentul de reținere". Dacă compania are acest departament, cu care doriți să vorbiți.

Deci, dacă nu sunteți transferat acolo direct prin arborele telefonic original, spuneți politicos reprezentantului serviciului clienți de nivel 1 că doriți să anulați serviciul deoarece este prea scump. Sunt șanse, te vor transfera la departamentul de reținere, dacă există, atunci vine negocierile reale (vezi următoarea secțiune). Dacă nu, puteți cere politicos să vă transferați, astfel încât să nu pierdeți timpul nimănui. Spune pur și simplu ceva de genul "Carl, înțeleg că nu e ceva cu care mă poți ajuta, dar ai fost de altfel foarte util. Vă rog să mă transferați la departamentul de reținere? "Dacă compania nu are un departament de reținere, cereți-i să vorbească cu supraveghetorul lor (care va avea mai multă putere în procesul de ajustare a prețurilor).

Indiferent dacă ați terminat cu un departament de reținere efectiv sau cu un supraveghetor, trebuie să vă amintiți sfatul nostru anterior: fiți pregătit să renunțați. Dacă doriți ca AT & T să vă micșoreze rata, atunci trebuie să fie clar că sunteți pregătit să vă deplasați la Cricket este urmărirea unui preț mai mic. Odată ce ați fost cu persoana care se va ocupa de cazul dvs., este timpul să începeți negocierea.

Pe măsură ce începeți procesul, pregătiți-vă să luați note excelente despre interacțiune. Notați când ați sunat, cu cine ați vorbit, cu termenii pe care ați convenit și cu orice alte detalii relevante despre interacțiune. În acest fel, dacă trebuie să apelați înapoi și să discutați despre aranjament în viitor, aveți o înregistrare detaliată de urmat.

Evenimentul principal: găsiți teren comun cu reprezentantul

Cel mai bun lucru absolut pe care îl puteți face este să vă aliat cu reprezentantul serviciului pentru clienți în loc să-i alienați. Misiunea acestei persoane este să răspundă toată ziua la telefon și să se ocupe de oameni care sunt adesea iritați, ignoranți, rău-intenționați sau toți cei trei. Modul în care reprezentantul serviciului de relații cu clienții se referă la dvs. are o influență importantă asupra succesului negocierii dvs. Pe lângă faptul că pur și simplu este politicos pentru ei (ceea ce trebuie să fie un minim de interacțiune pentru toată lumea), există câteva lucruri cheie pe care trebuie să le faceți.

În primul rând, trebuie să stabiliți că nu sunteți supărat cu compania sau cu produsul (și chiar cu compania). Nimeni nu vrea să se simtă ca ei să lucreze pentru o companie încurcată sau să reprezinte niște megacorp rău (chiar dacă o fac). În al doilea rând, stabiliți o forță exterioară pe care dvs. și reprezentantul serviciului pentru clienți le-ați împotrivit. Această forță exterioară ar putea fi o economie simplă "Îmi place foarte mult serverul SuperSpeed ​​ISP, dar bugetul meu este într-adevăr tensionat și trebuie să fac niște sacrificii", ceea ce este o situație pe care fiecare se poate referi. Sau chiar ar putea fi "Îmi place SuperSpeed ​​ISP și serviciul este fantastic, dar soția mea / colega de cameră / cine a aflat vecinul plătește doar 25 dolari pe lună pentru Craptastic DSL. Știu că Craptastic DSL este îngrozitor și știți că Craptastic DSL este îngrozitor, dar toate mele (soția / colega de cameră / cine vede) este linia de jos. Trebuie să mă ajuți "(o altă situație la care aproape toți se pot referi).

În ambele exemple simple, configurația nu vă supără pe firma sau reprezentantul serviciului pentru clienți - sunteți aliat cu reprezentantul serviciului pentru clienți în căutarea unei soluții la o problemă externă (de exemplu, bugetul dvs. este foarte strâns, sau soțul dvs. vrea cu adevărat să treacă la un furnizor mai ieftin). S-ar putea să vă supuneți utilității acestui truc, dar aveți încredere în noi: după ce ați strigat toată ziua, majoritatea reprezentanților serviciului de relații cu clienții vor fi mai mult decât bucuroși să se angajeze într-o problemă de rezolvare a problemelor cu dvs.

Aveți un număr în minte (și nu spuneți da la prima ofertă pe care o oferă)

În plus față de alianța cu reprezentantul serviciului de relații cu clienții, aveți nevoie de ceva pentru care să căutați. Când, de exemplu, l-am sunat pe ISP-ul meu să negocieze o rată mai mică, nu m-am așteptat absolut să reducă rata la rata companiei locale DSL (care a fost semnificativ mai mică pentru viteze mai mici). Am negociat ca și cum aș fi dorit asta și am fost fericit când au bătut 20% din factura mea și mi-au păstrat viteza mai bună.

Aveți în vedere un număr înainte de a începe. Este posibil să nu îi atrageți pe aceștia să se potrivească cu concurentul lor, dar ați putea să-i apropiați și trebuie să știți ce număr este suficient de bun pentru a rămâne și cât de mult este încă prea mare în comparație cu concurența. (Amintiți-vă, trebuie să fiți pregătiți să renunțați - și dacă competiția este cu adevărat mai bună, atunci veți fi oricum mai bine!)

Prima lor ofertă probabil că nu se va potrivi cu numărul dvs. De fapt, prima lor ofertă va fi probabil un mic discount - nu-l iei. Această primă ofertă este pentru chumps. Spuneți "Mulțumesc, apreciez asta, dar asta nu este destul de scăzut pentru mine să rămân peste [concurent]" sau "Mulțumesc, dar nu există nici o cale soția mea să meargă pentru asta, cred că va trebui doar să renunțăm "Nu răsuna! Acestea vă pot pune în așteptare ca și cum vor începe procesul de anulare, dar aproape întotdeauna vor reveni cu o afacere mai bună.

Asigurați-vă că vă întrebați dacă pot elimina și funcțiile inutile din contul dvs. - s-ar putea să fiți surprins de taxele ascunse plătite pentru funcții pe care nu le utilizați nici măcar. (Nu renunță însă la funcțiile pe care le doriți, totuși, chiar dacă le oferă să le elimine, spuneți că doriți să le păstrați și să obțineți un preț mai scăzut și de cele mai multe ori acceptă).

Cu cât ești mai dispus să sari de corabie, cu atât vei ajunge mai bine.Am obținut oferte pe care nu ne-am așteptat nici măcar că au existat pentru că eram pe deplin pregătiți să plecăm pentru un concurent - dacă rămâneți tare, puteți fi surprins de cât de mult vă puteți reduce factura.

Nu semnați niciodată un nou contract

Indiferent ce faceți, nu semnați un nou contract. Vreodată. Poate cu zece ani în urmă contractele au fost costul de a face afaceri dacă v-ați dorit o afacere bună pe factura de cablu sau o rată scăzută pe factura dvs. de telefon, dar astăzi, contractele sunt pentru chumps aproape în fiecare caz.

Dacă vă apelați la compania de cablu cu intenția de a vă reduce factura de 20 de dolari pe lună, nu cădeți pentru unii "semnați un contract de 2 ani care îmbină telefonul, internetul și serviciile TV cu un DVR pentru 20 de dolari mai puțin!". Nu vrei asta. Vrei doar un proiect de lege mai mic, fără a fi blocat într-o grămadă de junk nu aveți nevoie.

Acest lucru este deosebit de important dacă aveți de-a face cu o situație în care niciun contract nu vă oferă o flexibilitate incredibilă, cum ar fi smartphone-urile. Dacă aveți un telefon deblocat, de exemplu, puteți să transferați iPhone-ul deblocat către orice operator de transport, doar prin înscrierea și accesarea unei noi cartele SIM. Nu vă înscrieți pentru un contract lung care vă împiedică să negociați un preț mai bun.

Vrei un preț mai mic. Vrei acum. Nu vei semna un contract ca să-l primești. Sfarsitul povestii.

Când se încheie contravaloarea, setați memento-urile pentru confirmare și renegociere

Odată ce ați reușit să răsturnați prețul în jos, aveți nevoie de un calendar pentru a configura două mementouri importante. În primul rând, aveți nevoie de un memento de scurtă durată pentru a verifica serviciul pentru a vă asigura că factura este mai mică și primiți serviciul de care v-ați oferit. Unul dintre membrii personalului nostru a negociat cu succes o factură de internet mai mică, de exemplu, dar undeva de-a lungul liniei s-au trecut firele și au ajuns la un proiect de lege mai micși viteze mai mici. Tot ce a durat a fost un apel înapoi pentru a scoate lucrurile departe. Deci, stabiliți un memento de scurtă durată pentru a verifica atât serviciul în sine (funcționează așa cum ar trebui să fie la câteva zile după negociere?), Cât și în timpul următorului ciclu de facturare (a fost factura redusă o sumă corespunzătoare?).

Al doilea memento este unul de lungă durată: un memento pentru renegocierea prețului dvs. în viitor. Sunt șanse, rata dvs. mai mică nu este permanentă. Dacă ați negociat o factură de internet mai mică la data de 1 martie 2017, iar reprezentantul serviciului clienți a spus că afacerea durează 6 luni, apoi stabiliți un memento pe calendarul dvs. pentru a verifica factura (și, dacă este necesar, a negocia din nou) la mijlocul lunii august. Invitați apoi, treceți din nou întregul proces și bucurați-vă de mai mult timp la o rată mai mică. Clătiți și repetați pe termen nelimitat.

Este nevoie de mai multă muncă decât de a vă permite să vă loviți tot mai mult facturile, dar nu este vorba de munca pe care o puteți gândi - și o dată ce o veți face de câteva ori, va deveni a doua natură, iar câștigul salarial merită. Cu un pic de cercetare și o bucată de timp la telefon, cu repetarea serviciului clienți, vă puteți reduce cu ușurință facturile dvs. sute de dolari pe an.