If-Koubou

Depanarea calculatorului dvs. Mac cu aceste opțiuni de pornire ascunse

Depanarea calculatorului dvs. Mac cu aceste opțiuni de pornire ascunse (Cum să)

Testați-vă hardware-ul cu ajutorul tehnologiei Apple Diagnostics

Apple Diagnostics testează hardware-ul Mac pentru a vă asigura că funcționează corect. Pe Mac-uri lansate înainte de iunie 2013, Apple Hardware Test (AHT) va apărea în loc de Apple Diagnostics.

Pentru a accesa acest instrument, apăsați și mențineți apăsată tasta D în timp ce porniți calculatorul Mac. Selectați limba dvs., iar sistemul dvs. Mac va testa automat hardware-ul său și vă va informa dacă ceva nu este în regulă.

Încărcați Nevoile Bare cu modul de siguranță

Mac-urile oferă un mod de siguranță, cunoscut și sub numele de "boot de siguranță". Când porniți în modul de siguranță, sistemul dvs. Mac va verifica volumul de pornire, va încărca numai extensiile de kernel necesare și va dezactiva fonturile terță parte și opțiunile de pornire. Este ca și modul Safe Mode pe Windows - nu va încărca driverele hardware sau programele de pornire ale terților, astfel încât să puteți utiliza acest mod pentru a rezolva problemele dacă Mac-ul dvs. nu funcționează sau nu pornește corect.

Pentru a încărca computerul dvs. Mac în modul de siguranță, apăsați și țineți apăsată tasta Shift în timp ce se încarcă. Puteți opri să țineți apăsată tasta Shift atunci când vedeți un logo Apple și o bara de progres. Pentru a părăsi modul Safe, trebuie doar să reporniți computerul Mac fără să țineți apăsată tasta Shift.

Depanarea de la linia de comandă cu modul de utilizator unic

În modul pentru un singur utilizator, veți primi un terminal de tip text pe care îl puteți utiliza pentru a introduce comenzi care ar putea fi necesare pentru a depana problemele. Acest lucru funcționează ca un singur mod de utilizare al Linux - mai degrabă decât obținerea unui sistem de operare multi-utilizator, încărcați direct pe o coajă de rădăcină.

Apăsați Command + S ca cizme Mac pentru a intra în modul de utilizator unic. Pentru a părăsi acest mod, tastați repornirea la prompt și apăsați Enter.

Vedeți mai multe informații detaliate cu modul Verbose

În modul verbose, pe ecran apare mesajul ascuns în mod normal. În cazul în care computerul dvs. Mac este înghețat, în special în timpul procesului de încărcare, mesajele de aici vă pot ajuta să identificați și să obțineți ajutor în legătură cu problema.

Apăsați Comandă + V ca cizme pentru Mac pentru a intra în modul verbose. Veți vedea mesajele terminale apărute în timpul procesului de pornire. Dacă totul merge bine, Mac-ul dvs. va porni la desktop-ul său normal.

Obțineți alte instrumente (sau Reinstalați macOS) cu modul de recuperare

Modul de recuperare oferă diferite instrumente grafice pentru a lucra cu calculatorul dvs. Mac. De aici, puteți să reinstalați MacOS, să restaurați computerul dintr-o copie de rezervă a echipamentului Time Machine sau să utilizați instrumentul Disk Utility pentru a repara, a șterge și a partiționa discurile interne Mac.

Apăsați Command + R ca cizme Mac pentru a accesa modul de recuperare. Dacă este necesar, vi se va cere să vă conectați la o rețea, astfel încât calculatorul dvs. Mac să poată descărca software-ul de recuperare corespunzător. Puteți alege apoi limba dvs. și utilizați instrumentele grafice aici.

Unul dintre lucrurile frumoase despre un Mac este că toate acestea sunt integrate. Nici măcar nu trebuie să descărcați un instalator MacOS pentru a accesa aceste instrumente - dacă este necesar, Mac-ul dvs. va descărca fișierele de instalare macOS pentru dvs. atunci când alegeți să reinstalați sistemul de operare. Mai bine, va descărca cea mai recentă versiune de MacOS, astfel încât nu va trebui să petreceți orele de instalare a patch-urilor și service pack-urilor, așa cum faceți în Windows.